БСП свали доверие от общинските съветници в София

Те не представляват вече партията, а само себе си
29
БСП свали доверие от общинските съветници в София
Снимка: БГНЕС

Изпълнителното бюро на БСП  проведе извънредно заседание, на което беше обсъдено поведението на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет.

Ръководството на партията категорично се разграничава от действията на общинските съветници и сваля политическо доверие от тях.

⁠Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС, решиха още от столетницата.

На следващото заседание на  Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания.

До решението се стигна, след като общинските съветници не изпълниха решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи.

„Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Съветниците не издигнаха Тонова и гласуваха за друг кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
17
 
! Отговори
Георги Кирков преди 3 месеца
Те поначало червените съветници в СОС бяха избрани с помощта на герб и паричките на шиши. Нищо ново под облаците в софия.
7
9
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 3 месеца
Че по принцип има задкулисни договорки, има. Обаче е факт, че ГЕРБ си купуват депутати и съветници, ако не стане с добро. Така крадоха депутати от ,,Атака" и СДС през първия си мандат в парламента. После от ,,Реформаторския блок" Москов продължи да министър на здравеопазването и след раздялата между ГЕРБ и РБ и т.н.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При нас е странно как се гласува за общински съветници и после те трябва да следват каквото централното ръководство им каже. Ами да гласуваме направо за ръководството, ще си спестим едни пари.
5
0
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Не партия,а някаква сбирщина.Другарката си плямпа,всеки прави каквото си пожелае.
4
1
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
Хаха, старият номер с: аз тях не ги познавам, нищо, че всяка вечер вечеряме заедно! Същият цирк игра и дъртият БКП-еец Бойко, същият цирк сега играят и от Възраждане, хаха! А на Нинова и Костя Копейкин няма ли да искате оставките, че са издигнали кандидати къртици? Нещо от сборищата на комунистите не се ли чува за съдбата на лидерите?
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ква стана тя? Председателя на СОС бе избран с подкрепата на БСП и Възраждане. Но и двете партии след това се отрекоха от хората си в общината. Хитро.
2
4
 
22
 
! Отговори
Сибир преди 3 месеца
Директно да ги прати с влака в Сибир на заточение!
1
12
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Сега, тези ,,съветници" да напуснат общината. Заплатата върви ли им?