"Възраждане" изключи трима депутати от ПГ

Това са Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев
Обновена: 9 фев 2024 10:10 | 9 фев 2024 10:10, Красимир Ангелов
166
"Възраждане" изключи трима депутати от ПГ
Снимка: БГНЕС

Трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, са изключени от парламентарната група на "Възраждане", съобщи председателят на групата и лидер на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

"Те предпочетоха да останат в парламента, вместо да подадат оставка, за да поемат политическата отговорност", заяви Костадин Костадинов, цитиран от БТА.

Още по темата
"В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, защото сме длъжни да покажем на нашите избиратели, че предателства не се прощават", коментира той и продължи:

"Вчера в общинския съвет в София четирима човека от групата на "Възраждане" предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на Възраждане. Получихме изключително много съобщения и искания от страна на членове и симпатизанти за обяснение на така случилата се ситуация", посочи той.

От думите му стана ясно, че снощи е имало заседание на софийската организация на партията, на което е взето решение да се поиска политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители на "Възраждане" в листата за общински съветници в София. Лидерът на "Възраждане" съобщи, че днес е поискано народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност за номинирането на тези хора за общински съветници. Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях, допълни той.

Както Dnes.bg съобщи, по време на избора на председател на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък, групата на "Възраждане" изключи четирима общински съветници - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Пред журналисти общинският съветник Деян Николов от "Възраждане" ги определи като "предатели".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз като казвах, че от Възраждане са най-корумпираните и алчни политици, никой не ми вярваше.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Волен 2.0
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 57 Това в все едно да питаш защо Зеленски не подаде оставка, а уволнява министри, кравар!
59
3
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Нормално е това популистко образувание да се разпадне по естествен начин. Костя ще кешира колкото може и после ще прави клипчета в тик ток
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво ни пука за драмите на копейките?
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 54 И коя му е простотията на Костадинов ве, кравар? Че изхвърли трима алчни души от партията си ли, кравар?
56
5
 
0
 
! Отговори
Darko преди 3 месеца
Браво Костя!
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо Костадинов, не пое политическата отговорност и не подаде оставка? Все пак той ръководи тази партия и всичко се случва с неговото съгласие! За това че има болни овце в стадото е виновен овчаря!
54
1
 
4
 
! Отговори
коце , ама преди 3 месеца
Това с " финансовите стимули " не е ли престъпление , както от страна на даващите , така също и от страна на получаващите в подобни случаи ? Нещо така органи , проверки , обвинения , съд . До кога ще се пробате да ни праите на маймуни , да ни " управлявате " чрез рушвети ?
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
възраждане = атака на стероиди, копейкин направо хвърля сянка в-у до лен си деров с простотията си.
52
2
 
6
 
! Отговори
Мамудун сики преди 3 месеца
Няма значение той човека е сигурен в себе си,че ще ни управлява сам....
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костя Копейкин Рубладжиев ще отиде в Брюксел като евродепутат да лаппа евраци,ама иначе риве за Рассията и за лева и естествено баламурници подкрепящи го у БГ-то колкото щеш.
50
1
 
4
 
! Отговори
до боби преди 3 месеца
Никога няма да влязат във властта, и членовете и избирателите им си заминават. Националисти не мажат герба с акита. Те са шайка шизофренични агресивни типове без посока
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както е тръгнало, Костя Копейкин ще се превърне в човека-партия.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Вчера в общинския съвет в София четирима човека от групата на "Възраждане" предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на Възраждане. Получихме изключително много съобщения и искания от страна на членове и симпатизанти за обяснение на така случилата се ситуация", посочи Костадинов! Браво, Костадине, алчните вън от Възраждане..
47
4
 
8
 
! Отговори
Разочарование преди 3 месеца
Като върл подръжник на ВЪЗРАЖДАНЕ съм крайно разочарован от факта,че отново се намериха подлеци и сребролюбци и в тази единствена останалабългарска партия в политическия живот на страната.Това ме води до мисълта че са прави македонците, които ни наричат с право:ТАТАРИ и че от нас . . . нищо не става !Това не ме учудва защо от 1300 години история България, повече от половината(500 под турско и 200 под византийско) е изкарала под робство !
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 44Е кво има едното с другото бе тролей
45
2
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Прав е Костя това са скрити лимонки агенти на МОСАД, ЦРУ и ФБР нямат чест и достоинство продали се за пари отклонили се от линията за вярност към братския руски народ.Друго обаче го мъчи Костя дали са само тези ,затова очаква Мутрафонова да го светне по въпроса .
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шефа им рече, хайде де, пари нема действайте!
43
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Същите като Атака. И Атака се бяха разпаднали след изключени и напуснали. Как да гласува човек за тях като не са истински националисти. Ще си проличи като влязат във властта. Сега не се усеща.