Ами ако ГЕРБ дадат поста на външен министър за сметка на финансовия?

Буруджиева: Възможно да се стигне до предсрочни избори, ако ПП-ДБ не отстъпят
10 фев 2024 17:40, Александър Попов
55
Ами ако ГЕРБ дадат поста на външен министър за сметка на финансовия?
Снимка: БГНЕС

Политическата война кой да поеме поста на външен министър след ротацията може и да разглоби сглобката, независимо какво говорят лидерите на различните формации. Засега никой не отстъпва, нито ПП-ДБ в желанието си Денков да поеме МВнР, нито ГЕРБ-СДС, които искат Външно да е тяхно.

Политологът Татяна Буруджиева смята, че ситуацията е доведена до карикатура.

"Ако бях на мястото на ГЕРБ, щях да предложа поста на външен министър срещу този на финансовия. Да видим тогава как ще реагират ПП. Не може непрекъснато да се съобразяваш само със себе си. Как би реагирало ПП, ако се каже, че този финансов министър няма да е техен? Те ще кажат, че това е червена линия и не може да стане друго.

Още по темата
В политиката без другия си нищо, трябва да го уважаваш", заяви Буруджиева пред Nova News.

Тя допуска, че е възможно да се стигне до предсрочни избори, ако ПП-ДБ не отстъпят от искането си Николай Денков да бъде външен министър след ротацията.

"ПП-ДБ имат правителство - подарено и назаем. Те електорално не са в правото си да "командват парада". Червена линия имат и другите партии, особено партия като ГЕРБ, за която е много важно да не разочароват избирателите си – стават първа политическа сила, след това дават властта. Предполагам, че и ГЕРБ са стигнали до червена линия, както и ПП, уточни тя. Според нея причината да няма коалиционно споразумение в управляващата "сглобка" е това, че всеки път участниците в нея могат да се договорят нещо ново.

По-рано през деня пък Кирил Петков заяви, че ще има правителство в този формат след 6 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Ушеф преди 2 месеца
Амиии Нека да Узаконим Проституцията и тази Нема да стане и за Метачка на Централна Гара.......П.С. Комунистите /милиционерите/ Обичат да си правят Клизма...........но Хигиената им Куца....
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
43 Бащата на Буруджиева разстрелва ген. Луков на улицата, без съд и присъда. Много демократично, няма що. Дъщеря му е израснала в среда на терористи, сега се представя за демократ?! Фарс.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лельо Татяна, не се забърквай в това кълбо от партийни страсти и водачи, които в амбициите си да победят все повече затъват. Некоалицията показа, че сглобката е хлабава и всеки момент може да се разкапе.ББ даде властта на тримата канадци, на тях им хареса и не пускат кокала.ББ плаши с избори, но Киро тегли да изкара още 9 месеци и ако това стане банкянският политик пука гумите. В столицата ББ е пак прекараният и реве за нови избори.Няма да има такива, генерале, кьорав карти не играе!Питай Нинова
36
0
 
3
 
! Отговори
Бг преди 2 месеца
Здрасти аз Бойко тиквата може би ме познавате за пари станах слуга на дпс за да си спася де бе лия ***
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видна представителка на продажния политолого-социологическия планктон, който отдавна е омръзнал на всички нормални хора в България!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Буруджиева е клакьорка на Герб. Всеки ден си дава "компетентното" мнение във всички медии, за да формира обществена нагласа в полза на Бойко.
33
1
 
3
 
! Отговори
Негър Скиор преди 2 месеца
лУКОЙЛ ГО Нема да плаща "Хонорарите" на Врачките........Русия Умре.......Закривай МВР...
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тази косата защо е оцветена в цветовете на дъгата? Сигурно агитира за другото шествие, дето едни го правят през месец юни и Бог знае защо го наричат "Гордостта на София".
31
0
 
5
 
! Отговори
КогоУважиБащаТи,Како преди 2 месеца
"В политиката без другия си нищо, трябва да го уважаваш", рече щерката на убиеца на ген. Луков. И твоят баща уж-герой не уважи достойния генерал, чиято мисия в онзи исторически момент е била по някакъв начин да постигне излизането ни от войната. Тогава нито щяхме да бъдем окупирани, нито щяхме да понесем зверските санкции. Ама на баща ти от Кремъл са му наредили друго и той е решил да служи на интересите на СССР, а не на нашите. Облажил се е от това, а и ти още папаш бонуси от това предателство.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Буруджиева е дъщеря на убиец. Баща й комунист, убива български генерал на улицата. С какви очи гледа хората?
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха,ха,ха, дори от Алфа Рисърч са се загрижили, че ПП ДБ са никому неизвестни в Брюксел ЕП. Ами, преди да кажеш "Хоп!", първо скочи. ПП,ДБ искат веднага да получат трибуна, да се чувал техния глас, пред този на България и ГЕРБ, забравяйки, че именно ГЕРБ ги държи във властта и контролира чрез комисии, да не фарират държавата. ПП се държат сякаш са спечелили избори с 15 % пред ГЕРБ и са управлявали поне 5 години успешно държавата. Е, няма как да стане.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази снимка от прайда ли е?
27
0
 
2
 
! Отговори
Логично преди 2 месеца
Сглобката сега:Денков-Премиер, Габриел-Вице+Министър на външните работи; Ротация значи-Габриел-Премиер, Денков-Вице+Министър на външните работи. Иначе ГЕРБ ще получат още едно министерство, а ако тезата им, че Денков е правилно да стане министър на образованието се осъществи, значи ПП ДБ ще изгъбят едно министерство. Баце ще ги плющи с 200.
26
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Щом от ПП искат огледална ротация, Външно да го вземат, а всички останали министерства, които сега са на ПП, да бъдат дадени на ГЕРБ, включително и това на Асен Василев! И Ники нека да пътува, нищо че няма дипломатически опити и никъде не го искат, а и без това България е ос-ра-на от такива, като Ники и Кики!
25
2
 
2
 
! Отговори
Питанката преди 2 месеца
Ами ако ППДБ поискат вместо Министерство на външните, МВР?! Ще има чистене на *** и финото дела музика.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ПП - ДБ не вземат поне външно, Гроб и ДПС ще затвърдят съществуването на БГ като Задунайская.
23
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Пепейо-дабайската секта да е благодарна, че Баце не е скрил добре милиардите си и те на практика са в ръцете на американците. Затова търпи шарлатаните. Иначе би ги изхвърлил като мръсни котета без никакъв проблем.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Червената аристокрация към която госпожата принадлежи си мислеха че Бойко ще е вечен и не му създадоха заместник.
21
1
 
0
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Абсолютна власт:))) по седесарски...:)))
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен.. 14..Българите не искаме Радев в управлението... Ясно..?