Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
На тоя трябва да му се набие акъл в главата. За къф ччееп даде двойни пари за Страйкъри? И за къф ч..п не предоговорихме Ф16 заради забавянето и допълнителната поръчка?
29
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 25, ами нали все разправяте че твоята любима Расиа ще ни напада бе прокълната копейко? Естествено че трябва да се подготвим! А единственото което нараства, е списъка с любовници на мaйка ти
28
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 22 Коя фирма затвори бе Путинджи бей? Оная дето щампова китайски тениски с надпис СССР отпред ли? Че то отдавна никой не купува тези боккклуци, така че не обвинявай Тагарев за собствената си глyпоcт.
27
3
 
4
 
! Отговори
Пумпалов преди 3 месеца
Така и не се намери нормален политик - едните припадат по Америка, а другите по Путев. Истината е че всикчо което ни трябва може да се намери при нашите западноевропейски партньори - въоръжение, стратегии, военна техника и те са много по надежден източник от заблудените янки или путинските руски *** от които вече се отказват всички държави които ги ползваха.
26
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До псевдо-българин, НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ си ти руски бо*клy*к! Дано да yмреш!
25
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 месеца
"До 9, толкова много глупости и празни приказки си написал, само за да се обясниш в любов към любимата ти Кървава Рус!?" - - - Посолствен неграмотнико, никъде не е упоменато нищо нито за Русия, нито за Украйна в поста ми. Но ти, като посолственяк, не можеш наистина да смелиш две изречения. От злоба и глупост. Пиша бавно, за да стоплиш - става въпрос за вредите, които ти и твоите госродари нанасяте на България! Или ти не знаеш какво е това? И за България не си чувал? Като останалите недорасляци.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пари за самолети има , за магистрала Хемус , няма така ли ? Народната любов нарства лавинообразно .............
23
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
А Ве таз доктор Цветислава Гълъбова, нема ли да се самосезира и да почне да ги прибира един по един, тия психари... ===)))
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подарявайте повече, тогава парите може да ви стигнат.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев , затворих фирмата , освободих хората и им намерих работа на други места .Знаеш кога вече ще ме дерете с данъци и стези данъци да си раздавате заплати и да си купувате пушки .Хапчетата!
20
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 3 месеца
Посолственият тRолаж като теб и две изречения не може да смели. Само опорки ви в ткVочите, които преписвате, понеже дори не можете да ги запаметите! Долу тагаренко и цялата му продажна пасмина, която точи бюджетни пари в полза на чужди интереси.
19
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
За Тагаренко трябват толкова пари, колкото струва въжето, на което ще висне. Национален предател.
18
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Той, по-мразен от Путин едва ли има - всеки ден стотици хиляди хора, сред които и много почернени руски и украйнски мaйки, го кълнат да мpe
17
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Долу посолствените продажници и убийците на България! С това чуждонаведено чуСчело начело!
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По скоро в празните глави на българите ще им дойде акъла и ще ви прогонят Сите"променители"воглаве с теб Магаренко!
15
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 9, толкова много глупости и празни приказки си написал, само за да се обясниш в любов към любимата ти Кървава Рус!?
14
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев, удри путинджиите по чугунените канчета.
13
6
 
23
 
! Отговори
Той преди 3 месеца
Тагаренко- ти си най-омразния политик от целия преход. ПРОЧЕТИ това: всеки те ненажида, защото си студен и противен
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не желая повече България да дарява безвъзмездно помощи на ФАЩ и да купува от тях оръжие и други неща, които впрочем изобщо не пристигат и не са за нас! С багера да се оринат тези национални предатели!
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Национален Предател !