Борисов видя избори 2 в 1 като логичен завършек на некоалицията

Подходът на ПП-ДБ – незрял, предлагали подялба на държавата
Обновена: 21 фев 2024 11:04 | 21 фев 2024 10:00, Камелия Цветанова
156
Борисов видя избори 2 в 1 като логичен завършек на некоалицията
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че не е получил меморандума, който ПП-ДБ оповестиха снощи и който засяга регулаторите, службите, съдебната система.

Още по темата
"Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко реда, спрях я, защото нататък не ме интересува. За мен - от първите 10 реда, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази некоалиция", коментира той.

Според него предложението на ПП-ДБ е не само неприемливо, а и е незряло.

"Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял", обясни Борисов.

По думите му подобни документи се изработват от съвместни комисии или работни групи и когато са готови, се внасят за подписи.

"Трябва да се погледне как стои един такъв документ правно, отговаря ли на конституцията", настоя той.

"От този меморандум това е всичко друго, но не и принцип. Това е много щедро предложение на Кирил Петков да си разделим държавата на две, да загърбим парламентаризма и да си разделим за следващите 2 години всичко 50 на 50 и в същото време целият Министерски съвет да остане техен", възмути се Борисов.

"Кой съгласува смяната в Агенцията за държавен финансов контрол. В кой меморандум е записано това, ДНСК, БАБХ, митниците. От една и съща партия, еднолично, в разрез на всичко, което е разписано в този меморандум", скочи Борисов.

"Те в София са в шок, като гледат Васил Терзиев на Мюнхенската конференция, а четири месеца няма нищо", коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
9
 
! Отговори
Ще гласувам за ПУТИН преди 3 месеца
От казаното разбирам че дамата е негова марионетка и има правото да мълчи и слуша !
97
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Бутай смело Боко! При врътката на мандатите си правите ново правителство с ДПС и ИТН. Няма как да не ви подкрепят, защото иначе няма да влезнат в парламента другия път.
96
4
 
7
 
! Отговори
Ще гласувам за ПУТИН преди 3 месеца
Тука бая партии го представляват така че няма проблем -- важното е някой хора да си платят за състоянието на нещата като пример оставете крадените магистарали ами я погледнете северозападна България и унищожените села ,това връщане няма,а избягали те навън ,а още какво могат да направят за пълното ни унищожение ?
95
2
 
9
 
! Отговори
Мария Габриелова преди 3 месеца
...ама Бойко, да чета ли 11-я ред?
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
бунт на мравките. усетиха се накрая че ги работят яко.
93
2
 
10
 
! Отговори
ПОСОЛСТВОТО ЩЕ КАЖЕ преди 3 месеца
Ама недей така, ще ти се карат от Посолството. Иначе да.. избори е логичното.
92
3
 
11
 
! Отговори
Този е преди 3 месеца
Вампир не вие него той ще ви набута в затвора. Ще ви язди със 200. Обсебил е 1/4 от хората на бг за 14 години и си върти далаверите.
91
5
 
15
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Избори и шарлатаните Вън от парламента незнам кои още гласуват за тези стани да седна оставка и нови избори Киро какво направи за държавата през това управление Нищо лъжи нагли заблуди алчни нахалници
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много си приличат с путин,нищо че са джудже и прасе.Либовници безкрай и на дъртини рай...
89
5
 
8
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 3 месеца
Борисов много се бие по гърдите и само ще се изложи накрая. От Посолството са свикнали да си разменят любезности с Киро по медиите и не обръщат внимание. Като видят, че този път Бойко е по-сериозен и го привикат и му обяснят как стоят нещата само ще стане още повече за смях. Докато Блинкен, Кондолиза Райс и Виктория Нюлън управляват Белия дом, ПП-ДБ ще управляват България, ако ще и 5% да имат на изборите. Това е положението.
88
2
 
10
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 месеца
ФАКТ: Единствено при Радев ДПС и Пеевски бяха извън властта! Дойде сглобката и кирчовците - и ДПС и Пеефски влязоха във властта през парадния вход! ФАКТ! ФАКТ! ФАКТ ялови демократи!
87
1
 
10
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 3 месеца
ППиДБ не са покрити комунисто-фашаги, те са недоразвити, недодялани, алабалистичи некадърници, искащи власт, власт и само власт! Дневник, Капитал и Бърд отдавна се отрекоха от тях, въпреки че те ги създадоха! Президента също, след като разбра какви недоразумения емперични са кирчовците!
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Изклатен демократ - вола като рие, нали знаеш какво пада на врата му - Радев!
85
2
 
4
 
! Отговори
Изпраха го и почна преди 3 месеца
Дойде ли на власт само членуващите във партията майка герб ще лапат ! Пенсиите ще останат 400 лв 10 години ,всеки който не е активно лапащ ще мисли за чужбина ,а снимките със златни кюлчета отново ще завладеят всичко .Е не баш всичко защото и джипката със ,,Господ,, ще обикаля постоянно по измислени бъдещи обекти въобще цирка идва отново и бре ОРО !
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 80 - подкрепям! Тея двамата са си стиснали ръцете отдавна. Досега го плашеха Щатите, ама сега нещо набъбна. Май се усети изпран!
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е ,че трябват нови избори, но проблема е ,че Няма за кого да се гласува - Няма ! -та резултата ще е пак същия-Народа лъган и грабен 34 г вече Няма вяра на никой ,само партийните камори гласуват под строй за личното благо .
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като го видя и си пускам Барселооонааа на Фреди Меркюри.
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е за Възраждане на България!
80
3
 
9
 
! Отговори
БОЙКО КВИ ИЗБОРИ преди 3 месеца
БЪЛНУВАШ СКОРО ЩЕ БЯГАТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО УКРАИНЦИ ОТ АВДЕЕВКА.
79
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов е готов да хвърли България отново в хаос и да даде управлението на Румен Радев, който ще върне държавата 20 години назад и 15 на изток. Само и само кюлчетата да продължат да текат към чекмеджето