Денков: Оставката ми отвори вратата за преговорите

Той отказа да коментира как би изглеждало бъдещето правителство
61
Денков: Оставката ми отвори вратата за преговорите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, така че я подадохме точно тогава, когато бяхме казали, че ще се случи. Няма никаква изненада и не разбирам от къде дойде тази драма. Това заяви в студиото на предаването "Панорама" по БНТ  министър-председателят в оставка Николай Денков.

"Всеки, който е бил в управлението знае, че когато има преход от едно правителство към друго, има една сива времева зона, в която администрацията почти спира да работи. така, че всяко забавяне пречи на работата на правителството. Това, което искахме, е максимално бързо да отидем на преговори", поясни той.

По думите му с решението за оставката е била отворена вратата за преговори, които максимално бързо да започнат с ГЕРБ-СДС. По отношение на опозицията, ако са искали политически дебат, за да се обсъжда какво може да се направи по-добре и как да се подобрят едни или други дейности, Денков каза, че винаги е на разположение.
Той е категоричен, че ротацията трябва да се случи.

"Ние искаме да има правителство, искаме промените да продължат в положителна посока, а това може да стане само като има редовно правителство, работещ парламент, който трябва да приема законите и те са в синхрон едни с други", посочи премиерът в оставка.

Това, което е договорено преди 9 месеца, е поне да се изкарат още 9 месеца, за които има управленска програма и междувременно да бъде подготвена такава и за следващия период, каза Николай Денков. Той изрази задоволство от предложения документ от страна на ГЕРБ след предложения меморандум от страна на ПП-ДБ.

"Това показва, че и от двете страни има желание за преговори и те ще започнат утре. Очаквам разговорите да завършат положително. Разбира се, гаранция няма. Има желание да се проведат истински преговори", каза Денков.
Премиерът в оставка не пожела да коментира как би изглеждало едно бъдещо правителство. С Мария Габриел са се разбрали и когато имат обща позиция, те ще я представят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
12
 
! Отговори
глас от северозапада преди 2 месеца
Тази сглобка ми донесе 30 % увеличение на цената на водата и 60 % увеличение на цените на храните! Съсипа ми здрадето и това на детето! Доходите ни не са мръднали от две години, докато данъците ни растат!
11
2
 
10
 
! Отговори
Добре е да знаете! преди 2 месеца
За разлика от Виденовата зима когато обикновените хора нямаха заеми и живееха в собствени жилища! Сега целия народ се е набълбукал със заеми и живее в жилища собственост на банките! Затова живота след 1.1.2025 г. ще е в пъти по тежък от нашия живот по време на Виденовата зима. За съжаление тези българи са превърнати във финансови роби и даже няма да могат да напуснат страната, защото ще им бъде забранено това!
10
4
 
8
 
! Отговори
Добре е да знаете! преди 2 месеца
Това правителство е временно и преходно! То има за задача да подготви активирането на различните мафии и да осигури бум на корупцията! Всичко това ще се стартира през 2024 г. След отпадане на дерогацията за руския петрол, нефтохима ще затвори и цената на бензина ще скочи 4 пъти, а и няма да го има. Населението ще започне да купува тока от свободния пазар и цената ще скочи 5 пъти. Аеца ще спре да работи заради проблемите с ядреното гориво и ток няма да има за всички.
9
4
 
9
 
! Отговори
Добре е да знаете! преди 2 месеца
Данъците и цените ще скочат до небесата защото трябва да се изплащат самолетите и бойните машини на пехотата закупени досега, както и радарите и Патриотките които се очаква да бъдат закупени през следващата година от САЩ. България ще трябва да изплаща и дълговете на Украйна към САЩ за закунено от тях оръжие, защото ние сме част от страните гаранти по тези договори за заем.
8
5
 
5
 
! Отговори
Добре е да знаете! преди 2 месеца
Ако сега си мислите, че живеете зле, очаквайте след 1.4.2024 г. да заживеете в пъти по зле от сега, защото живота в тази мафиотска държава в която ще се вихрят мафиите на горивата, ел. енергията, ВЕИ мафията и мафиите свързани с вноса на храни и лекарства ще ви стъжнят живота, а правителството с данъчната си политика ще би довършат. Затова се подгответе и да станете независими от мафиите или да избягате от тази мафиотска държава, защото за вас няма да има живот тук!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз е най кратко управлявалия редовно правителство за което евала :))) Резултатен човек . Таквиз ни трябват .
6
3
 
7
 
! Отговори
Аферим, машала преди 2 месеца
Денков, накрадете се здраво още 1-2 годинки, вкарайте един милион арабски престъпници да плъзнат в България и да почнат да изнасилват, убиват и грабят всички по пътя си. А вие дотогава ще сте натрупали пари за 10 живота, ще си хванете пътя и ще си заминете на островите.
5
4
 
8
 
! Отговори
РИБЕШКИЯ му ПОГЛЕД преди 2 месеца
НЯМА ДА МИ ЛИПСВА
4
4
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 2 месеца
И този " акумулатор",щото той с акумулатор дишаше.И е вметнал,че се Хваля,с " Рязането на п на Съветската армия? Тоест това влизало в " репертоара" на Измисленото му правителство"? Тоя му пожелавам да о,да го срещнат случайно истински Българи Родолюбци! Ама ей така без " охрана"!!-:( Лицемер продажен!!!
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие вдигнахте България на крака!! Спасихте държавата от бандитизма на Бойко.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали е гледал Господин за един ден?
1
4
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
По голем мълоумняк, България не е имала за премиерин от шоршденкоглу... ===)))