Николай Ненчев: Трудно ще се стигне до споразумение

Трябват превантивни мерки срещу зачестилите инциденти с мигранти, заяви бившият министър
11 мар 2024 20:25, Красимир Ангелов
10

Категорично трябва да се вземат превантивни мерки срещу зачестилите инциденти с мигранти през последните дни, заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев в студиото на "Денят ON AIR".

"От една страна, свързани с граничния контрол, защото там винаги търпим критика, ако има нарушения. 1200 човека не са много, но има голяма необходимост. При единия случай се оказа, че това не са бежанци, а студенти. Създава се впечатление в обществото, че тези хора започват да стават опасни - това е обезпокоително за всички нас. Агресията би могла да се засили от крайнодесни националистически формации, които ще се опитат да извадят полза преди европeйските избори", обясни той.

Ненчев коментира и днешните консултации на партиите при президента Румен Радев.

"Първите три политически сили представиха своята визия без да дадат подробности. Не съм голям оптимист поради няколко причини. Бяха допуснати грешки. Борисов блестящо си изигра картите. Успя да създаде условия на "Продължаваме промяната" и ДБ да влязат в една колаборация, т.е. това засили позициите на ГЕРБ, от друга - удря силно върху политиката и имиджа на "Продължаваме промяната" и ДБ", посочи гостът.

Той уточни, че на политиката не трябва да се гледа като на нещо, което се случва инцидентно, защото в нея има и стратегия.

"Продължаваме промяната" и ДБ са в деликатна ситуация. Трябваше да преглътнат, че Борисов ги подкрепя, да приемат, че ще водят съвместна политика, сега е необходимо да отстъпят половината от поставете в МС. Това не е добър знак", каза бившият министър на отбраната пред Bulgaria ON AIR.

Според Ненчев трудно ще се стигне до споразумение, а евроизборите са "голям дразнител".

"Дори да се сформира правителство за мандат от 9 месеца, това е грешка. За един министър е необходимо поне 5-6 месеца - да навлезе в работата. Ако след 9 месеца сменим половината министри, пак ще им трябва толкова време", смята той.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Bulgaria ON AIRНиколай Ненчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Сега ПП и ДБ трябвало да отстъпят ПОЛОВИНАТА постове в Министерския Съвет?! Какво ли точно значи това след като при ротацията идва да управлява Герб с ДПС?! Значи, било проблем сега ПП-ДБ да отстъпели ПОЛОВИНАТА постове, а другата половина?! Другата половина явно ще си остане за ПП-ДБ?!..Редно е всички министерски места да са на Герб-ДПС след ротацията!..Проблем е, според мен е и тази Габриел - толкова е гърчава, че ще се срути всеки момент..Къде ли я намериха, м.ам.ка му?!..Кукла на конци..
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безличният човечец с рибешкия поглед Денков, пак се запъна като магарета мост, както когато искаше "да лети и да му се чува гласа извън страната"- "първи мандат, та първи мандат"?! Но, този първи мандат вече се провали, тотално. ГЕРБ са първа политическа сила, освен това, имат пълното право да си изберат министри, с които да работят и за които да поемат отговорност.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4 Несериозно е, да обръщаме внимание на псевдопрофесора путинист Иво Христов.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха,ха,ха, да "преглътнат"? Без подкрепата на ГЕРБ, ПП,ДБ нямаше изобщо да бъдат във властта, нямаше да го има кабинетът Денков. ГЕРБ имаха само един министър- вице, а всички остонали на ПП,ДБ, този на външно, Габриел. Това, "съвместно управление" ли, е? Сега искат да си запазят всички министри, че и регулаторите с техни хора, защото така ТЕ смятат, че е правилно?! Нечувано нахалство! Ако ще бъде правителство на ГЕРБ-СДС, за което да носи отговорност, трябва да се смени целия министерски състав.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И един ден на власт ви е много! Лавина от неизгодни и заробващи договори подписахте. Заробихте българите да плащат за 100 год. напред ядрени реактори на тройни цени, хартиени самолети х 2 поръчки - нов брак, някой ден, ама не в това десетилетие. Брадлита бракувани консерви за милиард и отгоре, склад за ядрено гориво - на спечелилите - честито! Ще светят и без крушки. Тъкмо ще осветяват пътя на новите мигранти и върнатите криминали от австрията ще могат и в тъмното да се ориентират кого да бият
5
0
 
2
 
! Отговори
Адвокат-Земеделец преди 1 месец
Тоя мъх откъде го изкопахте.....
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ:" -БОРИСОВ ТРЯБВАДА ВЪРНЕ 110МИЛИАРДА ЛЕВА,СЬД И ЗАТВОР НЕЗАБАВНО.ТОЙ НЕ Е НИКАКЬВ ЛИДЕР НА ПАРТИЯ,АОБИКНОВЕНПРЕСТЬПНИК "
3
1
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Тая перука от отдавна трябваше да търка нара... ===)))
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви са тия зачестили инциденти с мигранти бе ? Аз знам само за 2 и полвина (словом два и полвина) от вестникот.
1
2
 
7
 
! Отговори
Ей тупе преди 1 месец
Как е П.роститутката в МО още ли командва секретните отдел?