Тошко Йорданов при Радев: Този парламент няма смисъл

Най-добре е да се отиде на избори, посочи той
12 мар 2024 14:53, Красимир Ангелов
119

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждате ли нова политическа конфигурация, в рамките на този парламент, която да даде устойчиво управление. Това попита държавният глава Румен Радев представителите на „Има такъв народ“ по време на консултациите за съставяне на правителство.

Радев отбеляза, че с ИТН приключва цикълът от консултации – "с най-малката партия като брой, но не и като качество".

Още по темата
Той посочи, че целта на консултациите е ясна – да се създадат условия, които максимално да подпомогнат съставянето на правителство, както е определено в нашата Конституция.

"Вие сте почти всеки ден в българския парламент. Как виждате остатъчния политически ресурс в 49-ото Народно събрание, достатъчен ли за съставяне на ново управление, как виждате да се случи. Имате ли формула, която да предложите", попита Радев.

"Да следим преговорите между несглобкови партньори няма как, защото те се провеждат тайно, това не са открити и честни преговори, а задкулисен пазарлък на тема постове, пари и регулатори, което е отвратително, защото регулаторите би трябвало да са независими", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, цитиран от БГНЕС.

"Следим гнусотията която се случва, а не самите преговори, тъй като ние не сме в тях. Правителство между две формации, с подкрепа на трета, които излъгаха избирателите си, това беше порочно и още тогава парламентът беше изчерпан, видя се през последните 9 месеца, приеха се вредни промени в конституцията“, коментира Йорданов и добави "те не разсъждават".

"Липсва политическа мисъл. Този парламент няма смисъл, най-добре е да се отиде на предсрочни избори. За нас правилият подход е експертно правителство с широка парламентарна подкрепа", добави Йорданов.

Според него експертното правителство трябва да има програма по сектори и стъпки във времето, а не общи приказки.

ПП-ДБ няма да имат толкова представители в парламента, ние ще имаме повече, други партии също и тежестта на партиите ще е различна, и евентуално тогава може да има разум сред партиите, подчерта Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако парламента е пълен с Тошковци,изобщо няма да ни е нужен.
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дон Чалгаре ги създаде тези, както и еднокнижника
26
3
 
25
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Ще ти кажа защо ПП им станаха главния враг.Защото не им дадоха едни 4 милиарда уж за магистрали,а всъщност да си издържат умрелата кабеларка.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе по-големи бо***ци от тези, които 2 пъти печелят с пълни мнозинство и подариха властта отново на ГЕРБ и ДПС, не знам да има.
24
4
 
25
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Нема такъв народ, който да избере има такъв народ. Доган Борисов им даде 1 процент в последния час на изборния ден, та да влязат в парламента и да ги използват за среден..
23
2
 
11
 
! Отговори
Ай сиктир преди 1 месец
Алоу, от къде те изтърваха бе нострадамусе 4ти км. или някоя по малка психиатрия?
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и от вас няма смисъл в тоя парламент,ама чалгарската маса като ви е избрала,ще трябва да ви търпим.
21
2
 
17
 
! Отговори
Българин- пенсионер преди 1 месец
Стига избори,стига хвърляне на народни пари!Нали сте в парламента за да работите- търтеи!!!!!Кои по ред ще са изборите за едни и същи 30 г насадени там?За пенсии и 13 пенсия все нямате- позор!За Украйна без питане хвърлихте милиони!ХАЙДЕ СТИГА!!!!
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН беше главният "изчагъртател" на ГЕРБ. Незнайно как ПП им стана главният враг, а Слави събори собственото им правителство, ей така с един тел. разговор, защото "те не ме уважават". А дали няма(ше) и финикийски знаци от Сараите и Зайчарника.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже имаме демокрация дори представителите на бавноразвиващите се гласоподаватели имат право да се покажат за малко в днешния ден - бсп, копейконаждане и итн. Видяхме ви, а сега обратно в канала.
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоше, Тоше, то и от теб и вашата бутикова партийка няма никакъв смисъл, ама сте курдисани У парламентЯ.
17
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната. Ударната вънлна! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката. МАЙКА РУСИЯ!
16
5
 
20
 
! Отговори
смърдешката тошку преди 1 месец
Славчу и тошку са най-безсмислените същества!
15
3
 
23
 
! Отговори
Благо преди 1 месец
Трима човека - общо една мозъчна клетка.
14
3
 
22
 
! Отговори
КАСТИНГ ЩЕ ИМА ЛИ? преди 1 месец
ИТН СА НАЙ ЧИТАВИТЕ? ПОЛОВИНАТА ИМ ПАРТИЯ ГИ НАПУСНА? ИЗОБЩО КАКВО ПРАВЯТ В ПАРЛАМЕНТА? ОСВЕН ДА ПЛЮЯТ И ДА ПЛАЧАТ, КАТО ВДОВИЦА ЗА БУЙ, КАКВО ДРУГО МОГАТ?
13
2
 
7
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 месец
Много малко си говорили, бря;))) Казаното от Йорданов е съкратено, т.е. цензурирано, казано е със сигурност повече;))))
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като Тошко е вътре естествено, че няма смисъл
11
3
 
14
 
! Отговори
да преди 1 месец
те ДБ ,че ще рухнат..ще рухнат..то е ясно...ама откъде изобщо ще се намерят луди да гласуват за ИТН..туй е неясно хахахахаха
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маймунарника от ямболското зоо на среща със зелоното чорапче, в бегето такава e традицията!
9
16
 
6
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
С всичките си простотии, Тошко е по-добре от сглобкаджиите. То затова и не е във властта. Посолството проведе изключителна селекция, две мнения по този въпрос няма.