ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават

"Промяната" поиска още малко време
Обновена: 18 мар 2024 12:55 | 18 мар 2024 12:49, Камелия Цветанова
183
ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават
Снимка: БГНЕС

Преговорите за правителството на Мария Габриел ще продължат, защото от ПП-ДБ са поискали още малко време.

Оказва се, че проектосъставът на МС, предложен от ГЕРБ е неприемлив за „Промяната“, но пък от ГЕРБ са категорични, че споразумението и екипът на правителството вървят в пакет.

Още по темата

„България има нужда от стабилност на базата са споделена отговорност. Заради това сме дошли заедно, защото бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време. Имаме нужда в максимално кратко време, искрено се надявам да сме способни да го покажем в следващите 24 часа и да финализираме преговорите. Споразумението и предложения състав на МС вървят в пакет. За нас е важно всичко да бъде изговорено и да излезем в позиция, която показва, че ние сме заедно, защото имаме тези принципи“, заяви Габриел след края на разговора с президента Румен Радев. На връчването на мандата при държавния глава заедно с преговорния екип на ГЕРБ присъстваха и Николай Денков и Кирил Петков от ПП.  

„Ние нямаме различие по отношение на приоритетите на страната, които са свързани с реформата в съдебната система, борбата с корупцията и регулацията, но е важно че приортетите и МС вървят ръка за ръка. 7 дни е срок, който аз не приемам, ние трябва в максимално кратко време да изчистим това, което остава и да го споделим“, каза Габриел.  

Тя добави, че преговорите продължават още този следобед.

Николай Денков добави, че от ПП-ДБ до вчера не са знаели дали ще бъде подписано споразумението.

„Вчера ни беше казано, че няма да бъда подписано, сега е ясно, че ще бъде подписано. Проектосъставът на МС, който ни предложиха тази сутрин, го виждаме за първи път. То за нас е неприемливо“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ГабриелДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
6
 
8
 
! Отговори
Какво не им харесва? преди 1 месец
Предложените за министри от ГЕРБ-СДС са с опит и истинско образование, не някакви курсове! Проблемът е в ПП-ДБ, които са нагли, С неаргументирано високо самочувствие и пълна липса на опит и разбиране на административните процеси!
144
1
 
4
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Малеееее голямо пазарене падна с това правителство. Уж всичко бе уточнено при съставянето на сглобката. Сега не им стига времето да разделят властта и постовете.
143
3
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Нищо не е договорено. Списъка с министри е пратен във фашингтон, чакат одобрение от главното командване. Ден, два , три. ЦРУ тряя провери досиетата. После ще пратят нов списък, а на боко дупетатите ще го гласуват. Иначе лошо.
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надявам се да не се договорят и на евентуални избори да гласуват повече хора и да ги изринем.направиха ни на маймуни,грабят ни и най-нагло ни гледат в очите и ни се подиграват
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съставът е съставен на крак! Няма какво да му харесват. Това правителство или продължава или избори за да занулим шефа на мафията (Борисов).
140
5
 
18
 
! Отговори
Как ще го харесват!? преди 1 месец
Нали искат цялата власт за себе си! Това, че са втори на изборите, това, че не могат сами да осъществят властта е без значение за тях! ПП-ДБ са абсолютни наглеци с изключително, неподплатено самочувствие и пълна липса на политическа експертиза!
139
1
 
5
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Ако има нещо нормално в тая държава,то е че децата нр знаят колко са зле и колко ще се изненадат когато разберат,яе повече няма от каде да сучат майчино мляко!!!
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не им стигнах още 24 часа, ще продължат още 48 часа ... а може и 96 щото хората си държат на думата!
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз не го харесвам. Избори.... ама ви е страх
136
2
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
ВСИЧКИ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гражданин Защото СДС не съществува. Тоя резил е човекът-партия.Притурка към ГЕРБ. Брошка на Борисов.
134
4
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Ей, не се научиха жypналята, че ГЕРБ са в коалиция със СДС. Защо постоянно изписвате само ГЕРБ?
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А шарлатаните какви са 124
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Ще видиш утре... малък праз ли е!
131
1
 
12
 
! Отговори
Винету преди 1 месец
По-добре ужас безкрай за пъпъдъци и дейбъци, отколкото ужасен край. Воплите на Кики сабахлем къртят мивки. Бил спал сам, ама не спал щото чекал Винету да му прати хабер, не знаел на 17 март какво станало, въобще Главния преговарящ си говори сам и е дълбоко дезориентиран от Каките на ГЕРБ.
130
1
 
4
 
! Отговори
Кирчо ДжонТриВолта преди 1 месец
Малко неща ми харесват в живота. А това, което ми харесва - или не се харесва на жена ми или е забранено със закон.
129
1
 
6
 
! Отговори
Съвсем изкуфиняла преди 1 месец
Да изчистим това, което остава. . . . Кога Борисов ще влиза в съда и кога ще съдите Петков за лъжите и най вече за това, че не бил канадски гражданин и всички дружки от лъже сглобките? Масово ви лъжат, а вие продължавате да вярвате! Моята работа вече е уредена, затова мене не ме бройте! Поздрави от воюваща Европа!
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям праз! Кучетата си лаят, кервана си върви.
127
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали се сещате, че този цирк ще е на всеки 9 месеца. Следващия път ГЕРБ ще си го връща на ПП, след това наобратно и те така до края на мандата. Няма такава пародия на правителство в целия свят. Но не искат и нови избори, че тогава не се знае, кой е вътре и кой вън. А хванеш ли веднъж кокала, трудно се пуска. Пък и ние незнаем заповедите отгоре какви са. Може такъв да си е сценария.
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каро дами е по силно от чифт валета и чифт попове.