Проф. Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата

Кадрите на ПП-ДБ във властта са като пионерчета, смята политологът
19 мар 2024 09:58, Петър Бойчев
60
Проф. Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата
Снимка БГНЕС

"Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста." Това описание на настоящата политическа ситуация направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски".

Създава се впечатление за театър, но кризата е реална, смята политологът. "Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все пак може би е по-голяма вероятността да се спогодят, но от това нищо добро няма да произтече." Предсрочните избори са по-малкото зло, коментира проф. Александър Маринов и прогнозира, че само след няколко седмици, каквото и да е разписано в бъдещото споразумение за управление, двете формации ще се сблъскат.

Тези две сили са антагонистични. Техните интереси не могат да бъдат примирени. Те разглеждат принудителното си и неискрено партньорство като възможност всяка от тях да нанесе щети на другата, поясни Маринов. По думите му, гласоподавателите на тези две сили не са гласували те да управляват заедно, а сега "са се прегърнали".

"Ако те лъжат избирателите си, отиваме много далеч от парламентарната демокрация." Противоречията се пораждат от желанието за решаващ контрол върху ключови структури на властта. ГЕРБ и ДПС вече контролират значителна част от тези системи, посочи той.

Ако правителството се случи, в него ще има числен паритет, но ГЕРБ предлага опитни администратори и политици, отбеляза проф. Маринов в предаването "Преди всички". "Хора, които много добре владеят механиката на държавното управление и в сравнение с тях хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета.", изрази мнение политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
МИЛИОНЕР преди 1 месец
ХАЙДЕ СИБИЛЕ. ТАКА Я ПЕЕ МАРКОВ. А пък, аз просто се ПОДИГРАВАМ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ. а и си има защо. ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВЯАТ СА МИ ВСЕ ПРИЯТЕЛИ. Колкото и да ги изнудвате и рекетирате, те не се плашат от нищо. За разлика от тези, коит оса на заплати от бюджета ви. НАЛИ СИ ИМАТЕ БЮДЖТИ ? Какво искате от ПРИЯТЕЛИТЕ МИ. Те не са ваши, а МОИ. Тези неща се изграждат с години. но пэк, въпреки че не се кандидатирав за политик, половинаат от БЪЛГАРИЯТА НИ СИ МЕ ПОЗНАВА. ЗНАЯТ МИ И ДОБРИТЕ, А ДОРИ ЛОШИТЕ.
51
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Кои ли ще им ги пипат БЕЛИТЕ ЦИЦИ НА ТЕЗИ ОТ МИНИСТЪРКИТЕ НИ. ТЕ СИ ГИ ДАВАТ. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИМ ти. ТУЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА ПРИНЦИСИ. А и с микрофоните ас си добри. НАЛИ СА СИ ОТ ПАРТИЯТА МУ НА МУТРАТА. ЩЕ НИ ГИ ЛАПАТ. Дори и заемите му ще ги плащат. ТУ СВИРКИТЕ СА СИ ДОБРЕ ЗА ГЕРБАДЖИЙКИТЕ МУ. ЧЕСТИТА НА ТОЗИ ОТ БНБ. Както и на ДЕПУТАТКИТЕ МУ НА МУТРАТА. Щени ги лапате КУРОВЕТЕ. ХАЙДЕ СИБИЛЕ.
50
0
 
1
 
! Отговори
МАРСИАНЕЦ преди 1 месец
Този по какво е професор ? Яно ле. моята прабаба беше Яна. До 96 живя.. Въпреки КОМУНИЗМА И ПАРТИИТЕ ИМ. На мен също ми писна от техните мнения. СПОРЕД ЕДИН НЯМАЛО СПОРАЗУМЕНИЕ. СПОРЕД ПОМАКИНАТЯ ИМ АН ТЕЗИ О ГЕРБ е имало. СПОРЕД МЕН ПЪК, тя съвсем скоро ще си гиТУК СЪМ СИ ИЗРАСТНАЛ. Дори и свекър съм сваля шарварите и полата. БЪЛГАРИТЕ Я ЧАКАМЕ. А пък те са ми все ПРИЯТЕЛИ. СВЕКЪР СЪМ. А пък жена ми си е СВЕКЪРВА. ЗА ХПОРА, които не се интересуватн от политика, това са си СЪВСЕМ НОРМАЛНИ НЕЩА.
49
0
 
1
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 1 месец
Работя с г-н ВАЛЕРИ ОТ ДОСТТ ВРЕМЕ. НО ПЪК И МНОГО ОТ НЕГОВИТЕ НАЙ-ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ СА И МОИ ПРИЯТЕЛИ. ЗАЩОТО СИ ГО ОБИЧАМ. ТЕЗИ НЕЩА ПРОСТО НЕ МОГАТ ДА ОСТАНАТ СКРИТИ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ НИ. А ПЪК, аз съм един от НЕГОВИТЕ. *** ВАЛЕ. ДОРИ И испатия да е ВАЛЕРКАТА.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не съм им виновен,на тези коитжо гласуваха за МУТРАТА ОТ БАН за футборист на някаь си госита. ТАЙ ДОПИ..И И ГОНДЗИЛЬО ГОНЗАЛЕЗ НВЕ Е ВИНОВЕН, че го избрлаха за президент на някакъв си съюз. ДОРИ И ФУГБОЛЕН ДА Е. То уе повече от ясно, ЧЕ ФУТБОЛ НЯМА. НО ПЪКСИ ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ на съюза им. важавам го ГОНЗОТО ИМ ,у че каквато и да е постигтнал, го дължи само тна себе си.
47
0
 
1
 
! Отговори
милиардер, не в лв. преди 1 месец
Помакинята от ХАДЖИДИМОВО ЩЕ ПРАНИ ПАРВИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКАТА ИВ ТАЗИ СЕВЕРНАТА ИМ МАКЕДОНИЯ. НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ДРУГ *** ЩЕ ВРЪЧВА МАНДАТИ. все пак, ХАСКОЙ НЕ Е В МАКЕДОНИЯ., КАКТО И РУСЕ НЕ Е. каквото и да си мислляг генеряля ем ие лидера им на теди от РУСЕ. Той нека да си мили,че РУСЕ НЕ Е В МАКЕДОНИЯ. ЩОМ им е умрял лидера им, да си го заровят кагто патрирха ни. МОЖЕ И В СМЕТА СОФИЯ, ако според тях тях СОФИЯ Е В БЪЛГАРИЯ. ЧЕСТИТА 2024 НА РАДЕВИТЕ.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МУТРИ РУСОФИЛИ РЕВАТ НА УМРЕЛО
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ал. Мариноф - кръстника на българската мафия и последния човек видял Георги Илиев жив, а сега съветник на Радев чиийто самодейци (Продължаваме Промяната на РАДЕВ) ни занулиха!
44
1
 
1
 
! Отговори
ИЗБЖШР , 2025 преди 1 месец
мУТРАТА ОТ банкя си е залюбил три ***. Те да ЖУРНАЛИСТКИ Чен пък с ТЕЗИ ОТ ХАЙМАНИТЕ МУ са ме учиил да си я залюйбил скамо по една. Тои за това, те не могат помаците и помакините им да си направят правителство. МЕН ПЪК ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕИ ИЗОБЩО НЕ ВМЕ ИНТЕРЕСУВАТ. ВАЖНОТО Е, че че ТИНКО, ПЕТЙЪРП И ВАЛЛЕНТИН НЕ СА ПИЯНИЦИ. Овчари и овчарки да стават дъщерите и синовете им на политицит и техарите извън БЪЛГАРИЯТА НИ. А и, са доста по-богати от партиините ни лидери. ТЕ СА СИ ПРОСТИ ПРОСЯЦИ.
43
1
 
1
 
! Отговори
ФФутболистите му преди 1 месец
ТИНКО СИ Е ОТ СЛАТИНА. ПРИЯТЕЛИ МИ Е. СПОРЕД МЕН, а пък споде него аз сам му от най-големте. НЕЩАТА С ПАРИТЕ СА СИ ВАЖНИ, НО той си е Г-Н КОЧЕВ. Отнесе му си гишамарите. Защото си ги заслужаваше. О пък, ДРУГИТУ АОТ ХАЙМАНИТЕМУ ИМ КАЗВАХМЕ. хайде вксарайте им ги. Просот го попитах, да изе за да види дали има дупки на мрежата им. АЧИ, ПРИЯТЕЛ СИ МИ Е, Г-Н КОЧЕВ. Предполагам, ме и той на мен ми е. ОТ ХАЙМАНИТЕ МУ СМЕ СИ. ТЕЗИ НА Радкото ни. ДА СЕ ПУКАТ ДУШМАНИТЕ НИ, ТИНКО.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мара Отварачката се доказа като тотално некомпентентна, неточна и още куп други неща. Виждаме, че изобщо не става за министър-председател, а тя искала и още министерства. Наглостта на ГЕРБ само нараства, а възможностите им са все така слаби. НЕ виждам възможност за тяхно правителство! Не им е писано да управляват.
41
2
 
4
 
! Отговори
Крив преди 1 месец
Защо професорите в БГ са бивши ДС-агенти? СУ се слави с най-много професори - агенти от близкото минало. Да не е на хранилка на мама Раша?
40
2
 
1
 
! Отговори
ФУТБОЛ, 2024 преди 1 месец
Този БОКО СИГУРНО Е МУТРАТА ОТ БАНКЯ. Но пък, ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ОТ ХАЙМАНИТЕ МУ МУ НА РАДКОТО НИ, не сме нито буедни, нито пък просяци. а ТЕ СА Петър, НИКОЛАЙ, детелин, ЗАНКА, КРЛАСИТО КОСТОВ, цапето найдонов АДАША ТИХОМИР, ЛЮТВИ Ибраимов, а пък с Г-Н Тинко Кочев сме си приятели от над 40 г. ТИНА, просто ми кажи ЗДРАСТИ. ЩЕ МИ, РАЗБИРА СЕ. СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО СИ Е. Той му е от най-добрите на ХАЙМАНИТЕ МУ. Както и аз съм му от на РАДКОВИТЕ МИТОВИТЕ.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много от ромеите също са се потурчили без турците даже да вадат ножое. Обещават им добри служби и платени и стават турци.
38
1
 
2
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Ха Ха ха ха! Чекмеджето познава... чакайте!
37
1
 
9
 
! Отговори
Кво Стана Овчарчета преди 1 месец
Мандата - Не бе Върнат в 12 часа, както Вчера ни Уверяваха!!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриела също не става даже за министърка а лакомее за 2 заплати и премиерка и външна.
35
4
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Изпълняващият длъжността Патриарх на България дали и той е бил в ДС и КГБ, на кой ще служи той??? Като Маринов.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
12 часа има! Защо Мълчат още?? Отиваме ли на Избори?? Това искат хората!! ИЗБОРИ!!!
33
6
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Е тва е България.Този ДС агент вместо да гние в затвора тръгнал да поучава и то назидателно!