Сглобката се разпада, отиваме на избори?

Ултиматумът изтече, двете коалиции не са се разбрали?
Обновена: 19 мар 2024 12:42 | 19 мар 2024 12:34, Александър Попов
287
Сглобката се разпада, отиваме на избори?
Колаж: БГНЕС

Ще има ли ново правителство България или отиваме на избори?

Ултиматумът на ГЕРБ-СДС бе до 12 часа да бъде постигнато съгласие между двете най-големи политически сили да се разберат за състава на кабинета.

Срокът, изтече, а ГЕРБ и ПП-ДБ не са постигнали съгласие и мандатът ще бъде върнат неизпълнен от Мария Габриел, съобщава "24 часа", като се позовава на свои източници.

Очаква се кандидатът за премиер Мария Габриел да отиде при президента Румен Радев в 15 часа и да върне празна папка.

Ако се потвърди този изход, вероятно предстоят предсрочни избори, които ще бъдат разминати с европейския вот на 6 юни.

На влизане тази сутрин преговарящите бяха лаконични, като този път дори не изразиха оптимизъм. Христо Иванов от ПП-ДБ заяви, че е по-скоро реалист, отколкото оптимист. Според Делян Добрев от ГЕРБ-СДС основната причина за спора са министерските постове и конкретно този на отбраната. Неофициално стана ясно, че от партията на Бойко Борисов предлагат за поста Христо Гаджев, който е председател на Комисията по отбраната. Той трябва да смени настоящия военен министър в оставка Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АПЕЛ -В кой век си живял, че то комунистите и милиционерите са при гербавите и демократите ти. Вземи елката и ги преброй, както и тия в БСП. За твоя информация Станишев, Дори и Доган никога не са били комунисти и милиционери-ФАКТ, от който герберчетата и демократчетата ти май не се срамуват.
228
9
 
24
 
! Отговори
6 преди 1 месец
Правилно!Този Тагарев е отявлен фашист и ще вкара България във война!Боорисов подхожда мъдро!
227
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам защо се радвате толкова,като при нови избори пак ще получим от същото.
226
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ли ще се прави, ако няма сглобка-казано накратко, дали ще има или не-ще си го преместя фара от другата страна на борда.
225
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Европеец с главно Е!-Европеецо, бившите ти комунисти не ги наричай демократи, защото да възхваляваш тия, които някога са се кланяли на "рашките", а днес са обърнали палачинката заради мазното кокал.че на тая върховна лъжа няма кой да повярва. Затова си митингувай с преобутите си бивши червени другари и се надявай на чудото.
224
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Mr. MagnitskyНе няма да има правителство- ще има избори!
223
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравейте циркаджий, споко, още миналата седмица всичко е договорено и разпределено, това тука е само за пред мат'ряла, както каза Киро в оня запис, маркетингова стратегия, маркетингово ребрандиране и т.н., в 15.00 всичко че си дойде на местото.
222
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В последната секунда циркът ще приключи и ще "спасят" България. Стопроцентово ще сглобят нещо, току така далаверингът не се изпуска. Всички доказаха, що за лицемери са. Дано да се появи нещо свястно и ново до евентуални нови избори, защото иначе активността няма да мине 10 процента.
221
0
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Избори, избори, избори това е демократичния подход. Не сглобки, заварки, конструкции, кооперации, ОПГ-та и т.н. Нека си претеглят народната любов с днешна дата и пак да се съешават, кой отдолу, кой отгоре. Айдееее...
220
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрата до последно ще извива ръце. Така са го учили в милиционерската школа, а през 90-те е усъвършенствал рекета в редиците на СИК. Ама тия от ПП-ДБ бяха толкова наивни, че преди 9 месеца му се вързаха. Ако го направят втори път са приключени!
219
12
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас .Има една поговорка .Вола като ринел на гърба си го хвърлял.От голям тарикатлък и злопаметност че Кирчо го вкара една вечер на топло в полицията и иска сега да му го върне.Само.че Ако черепа се яви на поредни предсрочни избори Божков ще вземе много мандати и ще вземе поне Около 20% и тогава бедна му е фантазията на Тиквата какво го чака.Черепа ще го вкара в Затвора.
218
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, разпада се! Те са толкова лакоми за комисионни, че и по корем ще пълзят, и сVирки ще правят, само да останат във властта. А началниците им от посолството начело с губернатора на БГ колонията къде ще изтърве такива евтино продаващи се слуги?
217
9
 
9
 
! Отговори
АПЕЛ преди 1 месец
Обръщам се към Борисов, Цветанов, Москов, всички бивши настоящи членове на СДС, КОД, ГЕРБ, Републиканци за България и други демократично мислещи хора да се обединят и да победят представителите на най-страшните сили от миналото като ДС и БКП, искащи режим на Путин в България!
216
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантическите ценности се оказват "кой може да отмъкне повече министерски кресла за себе си". С това май се изчерпват! А и наглостта на Мара е пословична! За нищо свършена работа 2 места и две тлъсти заплати. Повечето българи работят за по 800-1000лв. заплата. Тя щеше да взима поне едно 15 000лв. което са заплатите на 15-16 българи взети заедно.
215
2
 
8
 
! Отговори
Mr. Magnitsky преди 1 месец
Кой иска да се хванем на бас за два рсуки магнетофона ЮПИТЕР 202 СТЕРЕО, че правителство ще има ?
214
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали срокът изтече?Защо Гаргамел все още не е при президента?За пореден път думата на Боко не струва нищо.
213
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъде това, което каже ДПС-най-демократичната партия. Това е било и винаги ще бъде. На следващите избори ДПС и първа сила, елементарна аритметика е. Гербавите крепости паднаха безвъзвратно една след друга.
212
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гражданите за евразийско развитие на България (ГЕРБ) искат властта досущ като кумира на Бойко в Москва. Помним на кой подаряваше кученца и му построи с народни пари всякакви потоци!
211
17
 
7
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 1 месец
Направете коалиция ако трябва, но правителство трябва да имаме на всяка цена. Виждате какво става в Русия, в Куба режим на тока - това ли искаме? Христо, ти си разумен човек, налей им акъл в главите. Боко и той защо се прави не разбирам. Останем ли без правителство - жална ни майка. Това е истината, активиране на руските проксита и чао евро, чао Шенген. Няма ли правителство трябва да сме пред парламента утре вечер. Няма друг вариант!
210
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как ще я караме, ако не са комунистите от герб. За 12 години ни докараха до дъното на мизерията и разсипията. Поне още 10 години да управляват и да спуснат шалтера.