Денков: Все още се надявам, че разумът ще надделее

Преговорите били стигнали почти до края
20 мар 2024 08:49, Нели Христова
151
Денков: Все още се надявам, че разумът ще надделее
Снимка: БГНЕС

"Вчера до 13 часа бяхме на преговори. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ-СДС и каза на преговорния екип "време е да станете и да си тръгнете". Аз научих, че има списък с имена на министри от медиите. Нещо повече - преди това и в личен разговор с госпожа Габриел,  по време на преговорите изрично я поптахме: "Нали няма да внесете имена, които не сме съгласували?" Отговорът беше: "Не това няма да стане. Това няма да съм аз." Това каза Мария Габриел.

Не мога да кажа кой и какво стои зад решението й да отиде със списъка, това е въпрос към нея. Това, което знам, е, че преговорите бяха прекъснати в първия ден от този 7-дневен мандат. Всъщност в момента бяхме стигнали почти до края. Ние обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице. И три до четири параграфа, които трябваше да се доуточнят по споразумението. Имаше достатъчно време. През цялото време казвахме: "Нека да довършим този процес". Но някой друг дръпна шалтера и изпрати госпожа Габриел при президента с този списък".

Това заяви премиерът в оставка проф. Николай Денков в интервю пред bTV.

Той е изпратил копия от декларацията си за несъгласие с предложенията до Народното събрание и до президента.

Относно името на спорния министър, за когото са били финалните дискусии, Денков заяви: "Не искам да влизам в тази кухня, защото все още се надявам, че разумът ще надделее. Все още имаме пет дни, ако смятаме, че днешния ден сме го изгубили, да довършим преговорите по някакъв разумен начин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С няколко думи: циркът продължава, другари. Държавата се командва от двамата дебелаци, а масовката се лашка накъдето я насочат. Ясно е едно - всичко е за пари, за мнооого пари - митници, НАП, енергетика, военна продукция ... Какво обаче дебелаците ще занесат оттатък, че правят луди всички хора, това е въпрос на въпросите.
17
7
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 11 "Не вярвах че българите са чак такива мало. Умници" - туй е щот си про'с'т. Самият факт, че 85% гласуватЕ да ви командват от Брюксел показва какви СТЕ про'с'таци.
16
3
 
9
 
! Отговори
Явор преди 2 месеца
Този човек говори с клишета. Правителството беше слабо. Тази сглобка е имала нужда от лепило винаги и затова трябва да се разглоби. И да бяха силни, събитията от последните няколко дни обезсмислят сътрудничеството им; просто са го обезсмислили. Анализаторите, които говореха през всичките тези месеци пред камери на телевизии, пред вестници и сайтове казваха Ще се разберат. Реалната ситуация така изглеждаше, но тези анализатори, Сашо Диков им каза нещо, което не мога да напиша, искаха да ги има.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мъжката на секретарка на Шиши орева целия свят! Кво става бе академиче? Май Боко ви го сложи? Ама така е, като решихте, че Тагаренко на всяка цена трябва да е министър на отбраната на Укра.., пардон на България. Айде избори и от там на бунището
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков знаеш кой командва .Донесели са и списъка от Посолството и тя ви го прочете .И няма не искам назначени сте вече!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Парапет политиците вече няколко години обясняват, че постовете не са им важни. Дали и на следващите избори ще ги видим в листите или на тях постовете не са им важни и ще дадат път на други ? За един баджанак питам.
12
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Разумът е да се запаси човек с пуканки и кола и да гледа как ПП ще гласува предложението на Тиквата.
11
6
 
17
 
! Отговори
жжж преди 2 месеца
баси мекотеллото е този.... чак пък толкова да си жаден за власт а да си такова безгръбначно...
10
18
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 2 месеца
Не вярвах че българите са чак такива мало. Умници да обиждат академик признат от световни университети като Станфорд, но тяхна работа.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плъхът Мики Маус ще го смени Мини Маус! Каква Ротация, каква промяна! Слава Рататуй!
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Снощи ГЕЗБ бяха курназ, днес са ги викали всички в Посольството и Галя ги е била с пръчка по дирниците!
7
5
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 2 месеца
след цирка на който подложихте цялата държава е редно и герб и ппдб да се разпуснат като партии иникога да не се занимават с политика повече
6
6
 
13
 
! Отговори
Плъхчо преди 2 месеца
Ти защо се обаждаш?
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера беше трагедия, днес е комедия. От думите на Денков става ясно, че утре ни чака сапунка.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цирка е пълен
3
12
 
10
 
! Отговори
Исус Йосифов преди 2 месеца
Академик Николай Денков-Насекомото ще продължи да бъде премиер, при явно провален първи мандат, идва вторият при ППДБ, ще се изготви изцяло техен кабинет, и евроатлантиците Борисов и Пеевски ще го подкрепят ревностно, и без намек от посолството, Бойко и Шиши са се научили да предугаждат желанията на Козяк, пред още козяклии да са решили какво точно да поискат.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нали си подаде декларация ,че не искаш да си министър ве, кви преговри хахах
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тоя продължава да лази и да се моли, той друго не може