Мария Габриел обяви: Оттегляме се, отиваме на избори

ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат
Обновена: 24 мар 2024 15:13 | 24 мар 2024 15:11, Нели Христова
762
Мария Габриел обяви: Оттегляме се, отиваме на избори
Снимка: БГНЕС

Мария Габриел ще оттегли кандидатурата си за министър-председател, ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат.

Това каза самата Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ в неделния ден.

"Бих искала да кажа 5 важни неща днес.

1. В последните девет месеца важни реформи за България се случват с ГЕРБ. Показахме, че можем да отстъпим пред националния интерес. И отново в името на това да бъде направено това България да има правителство, имаше разговори и в последните 3 дни. ГЕРБ направи жест, и отстъпи. И вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане. Затова ние казахме не.

Не на постоянните нови условия, и не на нови и нови условия. Това постоянно изпълва ГЕРБ с нетърпимост по отношение на отказа отсреща искането ни за споделена отговорност.

2. Искам да изразя съжаление от създалата се ситуация, в която е видно, че има солидна основа. Надявам се да се върнем към нея след избори, които се надявам да се проведат с мисъл за страната и повече смирение и прозрачност за повече отговорност.

3. Ще остана като вицепремиер и министър на външните работи до ден последен на това правителство. Благодаря на всички колеги-министри, с които не си казахме лоша дума.

4. В опцията за избори искам да покажа колко е важно това, че кампанията ще зависи от нас - дали ще се нахъсват хора един срещу друг, дали ще се играе със страховете на хората или ще си дадем време ясно да откроим важните приоритети и ще се отиде на преговори след изборите с уважение към другия.

5. Утре ще внеса писмо в НС, че оттеглям кандидатурата си за кандидат за министър-председател. При така стеклите се обстоятелства заявявам ясно, че ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат, каза още Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


762
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
611
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори избори избори
610
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и миналата неделя Мара изле и каза, че отиваме на избори! Дежавю някво. Всяка неделя ли от ГЕРБ ще правят изявления?
609
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ са царете на мелодрамата. Селски ПР с финтове и номерца. Отказвами са, много сме убидини, вий ни на уважавати! Стига толкова глупости. Единствения, който унижава тази жена и останалите и калинки е ТиквунВеликолепни. Фурнаджийската лопата на хилядолетието, владетел на чекмеджетата и таковача на Вики Кристина Барцелона
608
13
 
20
 
! Отговори
Живял-видял преди 1 месец
Мара Габриел падна жертва на капището в Банкя! Оказа се рядко посредствена женица. Чакаме следващата жертва!
607
7
 
11
 
! Отговори
Да отбележа: преди 1 месец
Щеше наистина да е прекрасна новина изказването на мара,само че има една съществена подробност! А тя е,че от тази нищожна пионка нищо не зависи! Не зависи и от шефа и от Банкя! Не само,че ще стъкмят следващата отровна сглобка,ами и хоро ще играят! Неистово необходими са на господарите си от посолствоТО,за досъсипването на БЪЛГАРИЯ! А по-големи предатели от тези, козяците трудно биха намерили! Фронта в укра очаква с нетърпение следващите съчки за горене! Това е политическата логика!!!
606
8
 
19
 
! Отговори
Киро Х преди 1 месец
Нищо, госпожо Габриела, не се ядосвай, пак ще си на някоя паразитна, безполезна и високоплатена от бедния данъкоплатец позицийка! Сигурни сме!
605
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българския народ не иска избори! Още има шанс да се състави редовно правителсто с втория мандат и беь участието на ГЕРБ-ДПС! Правителство на малцинството.
604
6
 
13
 
! Отговори
Резил преди 1 месец
Най-смешното в целия този резил е, че много наивни хора се заблуждават, че "нови избори" ще оправят нещо за хората...
603
9
 
16
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Ох, милата ни евро-снаха, сега всички ни е жал за Мара Неделчева от Хаджидимово! Пфу, как не можа да е министър-председателка, а колко близко беше, завалийката!
602
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци , ква е тарифата за " употребена Мара " , франсето сума ти и време оди с непрани *** и немаше кой и едни яйца да му забръка , ще трябва да се плаща .
601
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кико Т.ъпото заедно с Лена Общата са си поръчвали боровинки за 18 хил. лв., за наша сметка.
600
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще ядете
599
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партията на Кикитата/никитата се изгаври с Габриел. Нормалният изход от всички тези позорни спектакли са нови избори.
598
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Засега Пеевски не дава да се направи правителство . Но Борисов отново ще го пита дали може.
597
0
 
0
 
! Отговори
Министър Янев преди 1 месец
До someone Тааака е беее батеее - да не прееепарват бее! Кооои да ооостааанааат беее?
596
4
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
До Анонимен 601: "Експертно правителство с мандат на ДПС"? Ще го преглетнат ли избирателите на ПП-ДБ. А за избирателите на ГЕРБ сигурно ще е по-лесно. Три мандата на Бойко ДПС му беше скрита патерица. Дали ще са готови за министри и областни управители на ДПС? По времето на правителството на Орешарски за това (а и за вече оттеглената кандидатура на Делян Пеевски за шеф на ДАНС) си деряха гърлата пред МС да викат "Оставка". Сега правителство с Делян Пеевски? Да видим.
595
9
 
13
 
! Отговори
Бацунката преди 1 месец
Обаче Баце е като надушвач - когато направиха птрвият кабинет, помните ли какво каза с кисела усмивка - вярвате ли, че ще има ротация - аз не вярвам. И позна! Самозабравилите се пип и мравояда изнагляха. От което баценцето печели пак - лесно е да си умен и богат, сред прости и бедни...
594
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оф ,отдъхнах си !!! Няма повече да гледам Жирафова,Направиха й комплимен,че е красива,тя пък взе ,че се обиди.Поредната използвана и изхвърлена като носна кърпичка от Толумбий.
593
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена, Лена що мълчи кировия ли в устата си държи?
592
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питкоф в Канада . Василев в Америка . Южна Америка . Ами вие къде ?