Кирил Петков: Връщаме празна папка, Борисов много умело използва езика на силата

Той затвърди, че изборите задължително трябва да са 2 в 1
Обновена: 27 мар 2024 13:22 | 27 мар 2024 08:42, Нели Христова
403
Кирил Петков: Връщаме празна папка, Борисов много умело използва езика на силата
Снимка: БГНЕС

Предполагам целият отбор ще отиде при президента. Денков ще вземе папката и ще я върне празна. Това, което се видя е, че поредният ни опит да си спазим уговорката беше отхвърлен от ГЕРБ. Ние се опитахме да покаем какво е да си си спазваш думата и да има  чувство за дълг, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по bTV.

По думите му те са получили поредната щуротия от 7 страници от ГЕРБ за управление. Те показаха, че не могат да си спазват обещанията, поясни Петков. Те искали едни неща, а ГЕРБ - други

"Ние казахме добре, като няма съгласие да се върнем в оригиналната уговорка, защото знаем, че ще се отзовем в същата ситуация и няма смисъл от нови избори, за които ще се похарчат много пари", разказа Петков.

Според него Борисов много умело използва езика на силата и поясни - говоря за политическа сила, не физическа.

"Например те искаха комисия за нотариуса, като се разбра, че ще се ходи на избори, я блокираха. ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите, ако са честни.  Имат такава отлична координация заедно", каза Петков.

"Над 100 пъти съм ходил при Борисов. Само веднъж не е канил Пеевски вътре. Те си взимаха решенията заедно. Ние с "Демократична България" заедно. Те са едно цяло", категоричен бе той.

И затвърди, че изборите задължително трябва да са 2 в 1.

"Абсолютно верен е разказът, че искаме друг министър на вътрешните работи. Но им казахме, че ако толкова много държите на Калин Стоянов, ние сме готови да ги запазим. Предпочитам Румяна Бъчварова пред Калин Стоянов", каза Петков.

Според него ГЕРБ-СДС наистина много държат на Калин Стоянов.

"Той ни беше подаден от Мария Габриел. Приехме го, защото смятахме, че е безпартиен. Разбрах, че нещата са различни, когато смени 18 директори на ОД МВР без да го съгласува с правителство. И никой не ни се обади от ГЕРБ, за да ни пита за това. Тогава разбрах, че той ги е съгласувал с ГЕРБ и ДПС. Той се справи нелошо за Шенген, направи някои добри неща", призна Петков.

Той е разочарован от Мария Габриел, защото не е успяла да издържи на партийния натиск.

"Тя бе натисната да вкара нови имена в папката с министри, които не бяха съгласувани. ГЕРБ и ДПС желаят България да бъде същата както по времето на тяхното управление. Това е светът, в който те се чувстват комфортно и имат контрол. Ако ние сме първа политическа сила, ако хората ни дадат възможността да продължим нашата реформа, те ще се съобразят… Те не са лоши хора, но ги и е страх от миналото", заяви Петков и добави, че иска да имаме система, която да не позволява на политиците да правят незаконни неща.

Той заяви, че Борисов е направил една лоша сделка за ГЕРБ преди девет месеца и не можеше да я удържи.

"Той през цялото време искаше да предоговори тази сделка за 18 месеца. През цялото време си спазвахме думата. Няма как да сме партньори с хора, които непрекъснато си сменят основните позиции", каза Петков и подчерта, че ПП-ДБ няма да управляват с никой, който не е готов да реализира реформите в службите и регулаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от Политика
Атанасов: Връщаме празна папка, борихме се до последно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
1
 
3
 
! Отговори
Далай Лама преди 4 седмици
Тези "променливи" циркаджии от "Продължава Простотията" така и не разбраха, че нямат дипломи за българи - оказаха се прости наглеци, продажници и национални предатели ! За такива дори затвора е луксозно място ! Трябва в Сибир да трамбоват тамошния сняг и да секат дърва за огрев на руснаците!
329
1
 
4
 
! Отговори
morgan преди 4 седмици
някакви случаини миновачи от Канада минаха през България и откраднаха милярди сега кои ще им търси отговорност незнам
328
3
 
2
 
! Отговори
Кики преди 4 седмици
Абе до колкото помня първо ИТН бяха лошите, корумпираните, от позиция на силата, сега са ГРОБ. Кики до колкото разбирам вие сте най-хубавите, най-умните и най-честните!Ам чииии добреееееее вееееееее!
327
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най ме кефи Денков:"че оттук нататък отново, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, българските граждани ще трябва да решават накъде ще продължим". Край на цитата. Изби рибата.
326
0
 
7
 
! Отговори
Лош преди 4 седмици
Ама Борисов наистина не разбира, че втората по изборни резултати партия трябва да е първа и да направи правителство от само техни хора. Така е по цял свят. Затова му звънят важни другари от братски държави да му обяснят- след всичи избори, втората партия а не първата партия взима властта. В името на народа разбира се, че как иначе.2
325
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво пак реве!? Нали си направиха закони да управляват вечно, докато няма правителство. Сега ще се скъсат да крадат, както с 9-те милиарда, които бат Асен задигна за няколко месеца когато дойдоха. Големи борби за няколко милиона откъде да вземат да изпишат, но милиарди ей така ги "оправят" за норматив.
324
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Леле след историческата победа на Гришо това е най-добрата новина - края на порочната сглобка-да го обявят Национален празник ли кво?!? Ако сега обявят, че метеорит паднал и утрепал байдън направо Международен ден на Доброто трябва да го обявят !!!
323
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добре огледайте те това нещо от снимката- ето това остана от ЮМРУКА на Радев- аз се срамувам, а вие?!
322
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пр***дажник бегай да бориш Руснаците от Канада, близо си, Байдън ше пусне пак суПсидиЯ ако го иСПеРат.
321
1
 
16
 
! Отговори
Даааа! преди 4 седмици
Гелосаният пуяк, Про100 Харакиро остава без работа след новите парламентарни избори. Щял да да става ваксаджийче - ще лъска обувките на Борисов и от време на време ще облизва и с език. Такъв лъжлив шарлатанин сигурно има дълъг език.
320
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
Тоя и Зеленелски са на един прашец.
319
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А Кирчо като няма сила използва езика на парапета.
318
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Батальона се строява за последен път, старото се уволнява, Кирчовците реват. А кога ли ще дойде денят да си заминавате на острова? Няма вече ПеПето вечно да крещи, Кирчо равнис, Кокорчо мирно, Тагаренко остави! И ето идва шифрограмата и аз падам на колене, и се моля на всички богове - бегайте си по островите бре!
317
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Една моя позната направо стана друг човек откакто комуникира с този мъж. Баща й е построил болница за инвитро в София и й беше осигурил прекрасно бъдеще, тя обаче се подведе по наркотиците и манията за величие на г-н Петков. Сега разследват болницата на баща й заради конфликти на интереси с разни контролни органи в здравеопазването, типично за манията за величие на харвардци, ще взема на работа някой, който съпруг в контролните органи. Само че МИ не спи, а разследва даже началника си
316
0
 
13
 
! Отговори
69 преди 4 седмици
Не разбрах на Тоя къде му е причинат, във вълната или в космоса?
315
0
 
27
 
! Отговори
Тони преди 4 седмици
Съсипахте държавата за 2-3 г., от както се появихте. Тръгнете по-малките населени места и вижте какви хора има по-улиците - бедни, болни, недодялани, с психични отклонения. Хората изнемогват - пари няма, здравеопазване няма, образование изобщо, за сметка на това инфлация в изобилие, пълна трагедия. Те тръгнали оная работа да си мерят. Да не говорим с парите за избори колко болни дечица щяха да излекуват. Плюя на вас. Господ гледа.
314
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Празна папка празни обещания празни глави това дадохте на хората за тия 2-3 г . Само банковите сметки си напълнихте .
313
0
 
15
 
! Отговори
Про100харакирчо преди 4 седмици
Бойко е голям престъпник,негодник и т.н......но много искам да се омъжа за него.
312
26
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 4 седмици
Пепетата ще унищожат Борисов и Пеевски за нула време преди изборите. Те Божков и Алексей унищожиха, такива страхливци като Борисов и Пеевски ще самоубият сами
311
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Езика на силата" = мутренски език! Това има предвид Кирил Петков. Независимо физически или политически ( Кощунство е Борисов да бъде наречен политик!), това е метод на целенасочено упражняване на сила, психологическо притискане, принуда, рекет, изнудване над някой, с цел налагане на собствените цели. К. Петков е безкрайно наивен да мисли, че Герб са добри хора!