Горица Кожарева ще поеме поста на служебен премиер?

Това прогнозира конституционалистът проф. Пламен Киров
28 мар 2024 17:00, Елка Василева
54
Горица Кожарева ще поеме поста на служебен премиер?
Снимка: архив, БГНЕС

„Струва ми се, че ще има служебен министър-председател и той ще бъде жена. Постът ще поеме Горица Кожарева, която е зам.-председател на Сметната палата”. Това заяви конституционалистът Пламен Киров пред NOVA NEWS, малко след като от „Има такъв народ“ (ИТН) върнаха празна папката с третия мандат.

Още по темата
"Ако и Кожарева не се съгласи да стане служебен премиер, докато бъде избрано ново Народно събрание, ще действа правителството в оставка", обясни конституционалистът.  

„Основна задача на служебното правителство е да организира честни и свободни избори. Правителство в оставка не може да организира вот. Ако не бъде назначено служебно, хипотетично може да се стигне до конституционна криза”, коментира още проф. Киров. И допълни, че няма да се стигне до конституционна криза.

„Някои хора трябва да престанат да експериментират с Конституцията, защото се получават лоши решения”, заяви проф. Киров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Верно ли? Защо не ги говорихте тези неща миналия Декември, когато настояваха да променят конституцията като коледен подарък?
5
5
 
9
 
! Отговори
Сглобкаджиите ВЪН преди 1 месец
Айде всички сглобкаджии под ръчички и да ходите в Украйна, да папнете Кинжал, ФАБ, Циркон и там каквото дадат от Москва. Нали сте много ербап и големи биткаджии и евроатланти. Времето дойде да застанете с делата си зад думите си.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко нупик за Запада обслужваше Путин хаха съдбата на предателите не е добра.
3
1
 
4
 
! Отговори
Предният път ГЪЛЪБ преди 1 месец
Сега ГОРИЦА. Все на еко тематика.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
герб иска някой безумец да стане премиер за да опорочи изборите, магарица кожодерова става за целта но целия план ще приключи с фиаско за герб
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРГЕРАСТЪТ ПЛАМЕН КИРОВ ПЛУВА В МАЗНИ СТАРЧЕСКИ ИЛЮЗИИ