По-строги наказания за сексуални посегателства над деца

Депутатите създадоха нов състав в Наказателния кодекс
19
По-строги наказания за сексуални посегателства над деца
Снимка: БГНЕС

По предложение на Министерския съвет парламентът прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, с които повиши наказания за сексуални посегателства над деца.

С тях се предвижда се да бъде създаден състав на престъпление в случаи на сексуални посегателства, когато е била използвана принуда, сила или заплаха за склоняване за сексуални цели на дете.

Бранимир Балачев от ГЕРБ коментира, че е очаквал от МС да обяснят колко са престъпленията от този вид, каква е опасността.

За съжаление такъв анализ няма в доклада към промените, надявам се, че между първо и второ четене ще чуе каква е ситуацията, за да преценим в какъв обем да направим тези промени, каза той.

Радомир Чолаков от ГЕРБ коментира, че се вкарва голям пакет промени, като депутатите се доверяват на Министерството на правосъдието, но това не трябва да е така.

Той посочи като пример предишна ревизия на НК, внесена от МП, която вместо да се спре контрабандата, е била в ползва на фалшификацията на стоки.

Парламентът не прие промените в НС, внесени от "Възраждане". Те бяха насочени към засилване на борбата с нерегламентирания улов на едър и дребен дивеч. От партията настояваха при извършено бракониерство наказанията да се изравнят с тези за незаконен дърводобив или наказанието да стане затвор не една, а 6 години или глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Политика
Мирослав Иванов: Можеше да имаме поне още 9 месеца кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
ДОКОГА МАЙКИТЕ преди 4 седмици
НА ДЕЦА КОИТО РАЖДАТ ДЕЦА, ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИТЕ НА ВНУЦИТЕ СИ ?
14
0
 
4
 
! Отговори
А кога По-строги преди 4 седмици
наказания за тиквари чекмеджари
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Педофилията е едно от най-отвратителните престъпления, особено насочена към по-малки деца. Това е отпадъка на света! Тези хора трябва да са във затвор до живот. Защото веднъж педофил, той си остава за цял живот!
12
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Не само над деца, но и над всеки един човек! Не разбирам защо хората се делят на деца и възрастни когато става дума за престъпления. Престъплението си е престъпление, независимо от възраст, пол и тн! Всяко предприятие и посегателство трябва да се наказва тежко!!!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В цивилизовани държави даже няма какво да го гласуват, те просто го прилагат. Сексуално посегателство над деца в едно от най-жестоките престъпления , особено за малки деца. Точка! Какво има да го гласуват?
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А кога ще има регистър на педофилите и насилници на деца?
9
1
 
6
 
! Отговори
ЗСПД ПРЕСТЪПЕН ЗАКОН преди 4 седмици
В ЧЛЕН 2 АЛ.3 на ПП ЗСПД ( Правилник за Прилагане на Закона за Семейни Помощи за Деца) има такъв текст > " В СЛУЧАИТЕ КОГАТО БРЕМЕННАТА ЖЕНА ИЛИ МАЙКА Е МАЛОЛЕТНА, ЗАЯВЛЕНИЕТО-ДЕКЛАРАЦИЯ ПО АЛ. 1 СЕ ПОДАВА ОТ ЗАКОННИЯ И ПРЕДСТАВИТЕЛ " >>>>>>>>>>>> под "законен представител" се крие майката на детето родило дете > И ВМЕСТО НАКАЗАНИЯ ТЯ ПОЛУЧАВА ФИНАНСОВА НАГРАДА
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
народа гладен и озверипял, а дупедатските заплати текат :)))
7
3
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
Този проектозакон на Възраждане е чиста недомислица. Някой авджия имат, дето не може да стреля. Сигурно комбайн от два метра не може да уцели. Това да не е феодално владение.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На новите избори есента пак малко българи сте гласуват хората се отвратиха от всички български политици в България и няма да ходят да гласуват.Извод сте имаме служебно правителство доста години докато не се появи свястен български политик които да заслужава подкрепата на нас българите а в момента няма такъв свястен български политик и точно поради тази причина малко хора ходят да гласуват за съжаление български политици не го проумяха в *** си кратуни
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама джендерите дали са Ок? Че те са по- либерално отношение! Тяхната пропаганда не е ли посегателство?
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нужни са по строги наказания за сексуални посегателаства над възрастни в американското посолство . Според Уикилийкс там дупят kupче u kykopче най редовно .
3
4
 
12
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 4 седмици
Химическо кастриране и затвор минимум 10 год., без право на обжалване.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нужни са по строги наказания за сексуални посегателаства над възрастни в американското посолство . Според Уикилийкс там дупят тиквата най редовно .
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А що не ги бесят направо :)))