Миленков: Целият ми професионален път е като банкер, не като политик

Той определи ситуацията като напрегната
Обновена: 29 мар 2024 15:19 | 29 мар 2024 15:15, Нели Христова
11
Миленков: Целият ми професионален път е като банкер, не като политик
Снимка: БГНЕС

Целият ми професионален път е като банкер, не като политик. Това заяви подуправителят на БНБ Радослав Миленков на излизане от президентството. Той разговаря с Румен Радев като част от срещите на държавния глава с възможните кандидати за служебен премиер, разписани му с промените в конституцията. Днес президентът се среща с поуправителите на БНБ.

На излизане Миленков определи ситуацията като напрегната.

Още по темата
Иска ми се това да не ни отдалечава от еврозоната. Спомням си колко твърди се хвърли, за да се влезе в банковия съюз, направихме невъзможното, каза Миленков.

Всичко е възможно, отговори той на въпрос дали е възможно да влезем в еврозоната от началото на 2025 г. Бил оптимист за най-ранната дата.

Ако питате конституцията - да. Така отговори на въпрос дали може да е той служебен премиер.

Което съм имал да кажа, съм го казал на президента, отговори Миленков на въпрос дали би се отказал от постовете си, за да стане служебен премиер.

Трябва да има една здрава дистанция между БНБ и политическия живот, подкрепи думите на шефа си Димитър Радев той.

Управителят на БНБ очерта позицията на Централната банка - какво може и какво не може тя. Аз няма какво друго да добавя, обясни Миленков и обясни, че подкрепя всичко, казано от Димитър Радев.

Не пожела да прави политически коментари относно решението на политиците да разпишат шефа на БНБ и заместниците му като варианти за служебен премиер.

Това не е някакъв момент, който е сложен и неясен и изисква изключителен анализ. Прочитайки законите, приложими към БНБ на национално и на европейско ниво, става ясно къде е позиционирана банката, допълни Миленков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Политика
Доц. Христев: Не сме изправени пред конституционна криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 4 седмици
Впрочем ,Радев лично лансира тези "титани"на мисълта от ДБ и ПП,които правят глупост след глупост в законодателството.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хитрата лисица Денков ще остане пожизнен премиер. Няма да има кой да го смени. Трябва пак да поправят конституцията и да запишат изрично, че само Пеевски може да бъде избран за премиер и той е съгласен. Иначе няма да стане.
7
0
 
0
 
! Отговори
ИТ-мотивационно преди 4 седмици
Миналия месец ме изгониха от работа, криза било, ИИ дошло да ни замени и те така.Та съм свободен и наличен, ако требва да помагам нещо за електронното правителство. Е имам и други компетенции, сигурен съм, че и някой строителен дебел договор мога да сключа, я за някоя магистрала, я за тунела под Шипка :) може и някоя нова площадка за AEЦ да направим. каква хубава полянка имам на село, ей, тамън за 2 блока ще стане, един хамерикански и един братски, за да сме доволни всички.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Казват му да поеме кормилото за 2 месеца да се стабилизира държавата и вече орева орталъка.-----Казва им да си гледат работата, и че ако са го били питали навремето, щял да им каже да си гледат работата още преди да оплескат и Конституцията заедно с всичко останало.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Викнете кака Мара бе, остави си убавата службичка за чест и слава, дайте и 5 минути слава на жената, цела година я чака и накрая нищо.
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баси сме6ниците и страхливците.Казват му да поеме кормилото за 2 месеца да се стабилизира държавата и вече орева орталъка.Позор!!!Пишан патриоти ,иначе наредени на държавна суфра и чакат държавни облаги.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
да голяма работа свършиха от Сглобката, направо разглобиха държавата само и само да ги потупват по главите от Америката !Добри предатели излезнаха от ДБ , а за ПП за мъртвите или добра дума или нищо.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Росен Желязков иска да е премиер викнете го и него, Боци бързо ще си промени мнението на 360 градуса и ще каже като няма кой ще бъде росен.
1
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Още един отпадна от Домовата книга.В последните дни Мравоядът се е покрил и никакъв го няма.Може би вече е разбрал каква каша сътвори с промените в Конституцията.