Анализатори: Главчев ще избере неутрално правителство

Той е по-близо до ГЕРБ, но изборът му е легитимен
1 апр 2024 12:53, Инна Ангелова
27

Президентът Радев избра за служебен министър-председател Димитър Главчев. Той обяви, че ще следва евроатлантическия път на страната, а като приоритет посочи еврозоната и Шенген. Заявката на Димитър Главчев бе също, че ще представи състав на кабинет, който е равноотдалечен от политическите партии.

В студиото на “България сутин” политологът Теодор Славев кометира избора на Главчев с това, че само той се е съгласил. “Той е много свързан с ГЕРБ, но ПП-ДБ няма защо да се оплакват, тъй като те го избраха за Сметната палата. В този случай нямат шанс на тази атака. След като изтече мандатът на служебното правителство, за мен той влиза в конфликт на интереси, защото никой не може да проверява себе си. След това той трябва да подаде оставка като председател на Сметната палата. За тях важат изключително сложни правила”.

"Със сигурност Главчев е по-близо до ГЕРБ, но това не е чак такъв проблем. Концепцията за новото правителство ще се приложи за първи път. Изборът му е напълно легитимен. Той ще опита да избере възможно по-неутрално правителство. Не трябва да имаме илюзии, ние се намираме в политическа война, очаквам и от двете страни да бъде използвана фигурата на Главчев и неговият кабинет като лостове в тази борба. Какъвто и кабинет да се случи, предполагам, че ПП-ДБ ще го използват за кампанията си", коментира анализаторът Светослав Живков за Bulgaria ON AIR.

Според Славев кадровите промени в администрацията са ключови. "Започнаха заявки, че ще продължат преговорите. Хората си задават въпроса защо тогава отиваме на избори. По-важни са кадровите промени надолу в администрацията. По тях ще проличи дали има степен на съгласуваност между Радев и Главчев. Важни са и другите кадрови промени - агенциите, НАП, митниците, областни управители - тези промени трябва да следят", подчерта той.

Светослав Живков изрази мнение, че избирателната активност ще продължи да бъде ниска и няма какво да накара хората да гласуват. Обществото става апатично, защото купеният вот има голямо влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ГЕРБправителствопп-дб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я новините по нова даваха Тагарев ,първате му думи бяха прадъжва помощта на Украйна ,тоя вече се има още да министърна отбраната )))
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев е най-близкия на Боко, след като изгони Цецко.
23
0
 
3
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Главата да прави по бьрзо служебният кабинет на -герб , и да разкарва -шарлатанията
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев е сериозен човек. Ще направи най-доброто.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Главчев ще избере неутрално правителствo""............ и след края на служебоното правителство, Главчев като управител на Сметната палата ще прави одит/ревизия на служенното правителство, т.е. на себе си нали? Да плачеш ли, да се смееш ли? Ами то е ясно, че Борисов ще избира министрите и резултата от одита, така ли е, Вие как мслите?
20
1
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
ТИЯ КИРЧО И КОКОР-ЧО НАЛИ ИСКАХА ДА СВАЛЯТ ВИНЕТУ?? А ТО КАКВО СТАНА... НИЩО ДОБРО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ТУК БЛИЗКИТЕ 20-30 ГОДИНИ...!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анализачи: преди 1 месец
Гербачев ще избере неутрално правителство...
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха хаааааа
17
3
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Да, Главчев ще избере правителство, посочено му от Буда. Някой съмнява ли се?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчо с Русия ли ще се сближи, за да е е по-неутрален.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До От зайчарника- Спри да се хвалиш!
14
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Главчев и неутрално правителство? Няма как да стане.Главчев е изявен кадър на ГЕРБ.ГЕРБ е ББ.Служебното правителство ще се нареди и управлява от ББ.Шарлатаните нямат думата.Те промениха Конституцията така,че Главчев да е единствения кандидат и оставиха Президента без избор.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НС е с НАТО и ЕС, но МС ще е неутро. Главчо също не се знае с кои е.
12
1
 
10
 
! Отговори
,иво преди 1 месец
Глупости. Дъртият гербав *** щял да е неутрален. Ама глупости
11
2
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Твойто баце ни направи за смях пред цяла Европа,а ти му целувай подметките и други работи,щом това ти харесва.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички длъжности, посочени като възможни за служебен премиер са заети от деполитизирани членове на ГЕРБ. Баце си промени и конституцията, за да си гарантира вечност. Сега ще си организира и спечели изборите. И пак ще е най-великия политик в Европа. Ще се разбере с Вова за газ и петрол на ниски цени и ще прецака всички. Вие си аналлизирайте!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А като минат изборите и пак се върне като шеф на Сметната палата,ще проверява сам себе си.Е дотам се докарахме като негласуваме,да се съюзяваме с дявола.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще избере на Боко скритите лимонки.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига,бе!Той ли ви го каза?Ще са неутрални,колкото той е неутрален.С една дума,мижи,да те лажем.
6
1
 
2
 
! Отговори
Пророчеството :) преди 1 месец
Ето го, от родните класици НЛО - https://youtube/watch?v=qBYeLKzWGvQ