БСП се надява да има добавки за пенсионерите

Финансовата стабилност на държавата се обсъждаше до полунощ
4 апр 2024 10:24, Инна Ангелова
24
БСП се надява да има добавки за пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Депутатът на “БСП за България” Мая Димитрова смята, че предизборната кампания неофициално вече е започнала и това се вижда в Пленарна зала. Снощи НС заседава до полунощ и освен всички комисии, които бяха в дневния ред, имаше и 6-та точка, която е проект на решение, касаещо предприемане на мерки за финансовата стабилност на държавата.

"Този проект беше вкаран малко преди полунощ от парламентарните групи на ГЕРБ и БСП. Тогава Никола Минчев излезе и каза, че ПП напускат заседанието и няма да участват. Тези мерки ограничават правомощията на финансовия министър да не изразходва средства, освен средства, които са най-необходими за пенсии. До 9 април ще трябва да се представи доклад", заяви депутатът от ПГ “БСП за България”, Комисия по правни въпроси Мая Димитрова пред БНТ.

Димитрова допълни, че БСП ще направи всичко, за да може пенсионерите да вземат надбавки за Великден.

"Ние ще направим предложение всички пенсионери да могат да получат Великденски добавки, но в зависимост от минималната пенсия, която получат - размерът да бъде един, а тези, които получават над минималната пенсия да получат друг размер, но все пак всеки пенсионер да получи тези добавки", каза още Мая Димитрова.

Според народния представител държавата не предприема мерки срещу увеличаването на месечните такси на мобилните оператори. "В началото на годината мобилните оператори обявиха, че ще увеличат месечните такси с цената на инфлацията. Това е неравноправна клауза в договорите на мобилните оператори, но все пак тази клауза съществува в общите условия, за съжаление", допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости. С тях дядовците и ромите ще си купят ракия, а бабите ще ги дадат на ало измамниците. Аз не познавам здрав беден пенсионер. Държат си по 20 хилядарки в дюшеците и още толкоз в банките. Другите папат от ренти и наеми. Повечето работят. Единствените бедни пенсионери са най-болните, които дават всичко за лекарства.
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пръв път съм съгласен с Кокорчи. По-добре генерално да им вдигнат пенсиите, вместо да ги лъжат предизборно с евтини добавки, които така и така безработните внуци ще им остане приберат по празниците. Обикновен ниновски популизъм.
2
3
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Просто си представям как милионерите Станишев,Нинова и Пирински в момента са се натръшкали на стълбите към барчето на Позитано и реват за пенсионерите ,че нямали добавки . Как ме е яд,че не съм там,че си ги погаля по козите личица. Ех,партио сакскобурготска и доганова социалистическа! Ех!
1
1
 
13
 
! Отговори
Е,нали преди 1 месец
Вчера приехте по 75 лв. за пенсионери с пенсии по-ниски от 556 лв?Или вече и сами не си вярвате?