Главчев пристигна на "Дондуков" 2, БСП няма да участва в консултациите

Очаква се Главчев да представи и проектосъстава на служебното правителство
13
Главчев пристигна на "Дондуков" 2, БСП няма да участва в консултациите
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството на „Дондуков“ 2, където ще участва в консултации с държавния глава Румен Радев и представители на парламентарно представени политически формации.

Очаква се Главчев да представи и проектосъстава на служебното правителство.

Срещите са в изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията. Според този текст президентът, след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател, назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок.

На 30 март президентът възложи на кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство. Румен Радев посочи, че този мандат трябва да бъде изпълнен до седем дни, както и че той нито директно, нито косвено ще участва в съставянето на правителство.

Междувременно от БСП обявиха, че няма да участват в консултациите. Новината съобщи депутатът от "БСП за България" Георги Свиленски пред журналисти пред сградата на президентството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Политика
Делян Добрев за новите министри: Слуховете са, че Стоянов, Вътев и Гвоздейков остават
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За какво да присъства Ниновица? Тя ще отиде при президента само ако Киро състави кабинет и тя е министър в него. Впрочем, съгласно екзотичните промени на Ристо Иванов -Бойкикев те вече няма да ходят при президента, а ще се закълнят пред Боце Б., Киро, Кокорчо, Ристо+Генералчето и Д.Пеевски. Другите депутати може да присъстват само като свидетели.
8
1
 
2
 
! Отговори
БСП само губят! преди 3 седмици
Не участват в представянето на новия служебен кабинет и в дискусиите! Това показва единствено колко са закостенели и недалновидни!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** докара БСП до групичка високоплатени послушковци със затихващи функции. От тях и без това нищо не зависи. Срамно е, че най- бедната страна в ЕС няма в парламента си представители на обикновените българи, които изкарват хляба си с честен труд с пот на челото.
6
0
 
4
 
! Отговори
ВиК преди 3 седмици
бсп и пп-дб, ДВЕТЕ ПАРТИИ КОИТО ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПОСЛЕДНОТО МЕСТО В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ.
5
1
 
5
 
! Отговори
Харесва преди 3 седмици
До Вампира Бринйонщом го няма Кокорчо, кабинетът е супер!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
кой пък ги е канил бсп на някакви си консултации?
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на ПП и ДСБ! Натриха носа на Радев, като помогнаха на Борисов да сложи ръка и на служебните правителства. Добри момчета. Заслужават пържола.
2
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 седмици
Чао ПП.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главуча на Тиквата :)))