Работи се интензивно по инфраструктурата за F-16

Планирано е окончателното приключване на договорите
28
Работи се интензивно по инфраструктурата за F-16
Снимка: БГНЕС

В Министерство на отбраната се работи интензивно за изграждането на инфраструктурата за новия боен самолет Ф-16, така че да бъде постигната оперативна готовност на трета авиобаза в предвидените срокове на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това отговори министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев в рамките на днешния парламентарен контрол, цитиран от БТА.

В отговора си Тагарев посочи, че анализът на изпълнението е наложил приоритизиране на обектите, като същите са разделени в основно две направления – обекти, пряко свързани с самолетите Ф-16, и такива свързани с подобряване на съществуващата инфраструктура. Фокусът на усилията е за постигане на максимален напредък и успешно приключване на изпълнението на договорите, които са пряко свързани с приемането на самолетите, добави министърът в оставка.

Тагарев съобщи, че е планирано окончателното приключване на договорите, които са свързани с приемането на самолетите и за които е необходимо сертифициране от американската страна, да се реализират до края на тази година.

Той обобщи, че инвестиционният процес е стартирал, без да е била налице цялостна концепция за необходимата инфраструктура и при липса на пълна информация по отношение специфични изисквания към обектите. По думите му това е довело до преработване на проектите и продължително съгласуване в процеса на работа. Заради високите нива на инфлацията изпълнителите са информирали Министерството на отбраната (МО) за невъзможност от изпълнение на договорите, добави той.

Тодор Тагарев разясни, че МО е предприело мерки в резултат, на които 18 договора са индексирани, при условията на методика за изменение на цената на договора за обществени поръчки в резултат на инфлация, приета с постановление на Министерския съвет. Други осем договора са в процедура по прекратяване, тъй като фирмите са информирали министерството, че не могат да изпълнят заданието. По думите му това е наложило МО да предприеме последващи действия по провеждане на обществени поръчки и сключване на нови договори и обобщи, че вече са прекратени три от тях и са сключени нови за изпълнение. Предстои да бъдат прекратени пет договора, след което ще бъдат проведени обществени поръчки, добави Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: тагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
2
 
! Отговори
Ефките идват преди 1 месец
Съветските таралясници си отиват....в музея на соца.
20
5
 
1
 
! Отговори
Кво ша прайм преди 1 месец
Със съветските таралясници
19
2
 
1
 
! Отговори
Ф16 идват преди 1 месец
2025г....ша ги посрещнем заедно с другарите възрожденци.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най големия предател от всички ПП министри марш при Путин
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само питам товариш Тагаренков,чертежите на ф-16 дали са приключили.
16
3
 
17
 
! Отговори
FUCKEU преди 1 месец
Хвърчила ще има за всички от сърце.Засега на чертежи,после и в умалени модели за спомен.УУУУУУУУУУУУУУУУУУ,вън от България,пpoдажници !
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля, не забравяйте, че продуктите на Microsoft не отговарят на текущите стандарти на ЕС за защита на данните. Според настоящите изисквания на европейския регулатор използването на подобен софтуер в публичния сектор не се препоръчва, но до няколко години се очаква масово преминаване към алтернативни операционни системи и офис пакети.
14
6
 
20
 
! Отговори
П(р)оДмяната преди 1 месец
Ф-16 ките отиват за Украйна , българи пийте една студена вода !
13
4
 
20
 
! Отговори
Талигарлев преди 1 месец
Работи се интензивно по инфраструктурата за новите чекмеджета в съответствие с инфлацията
12
3
 
19
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 1 месец
Сега, ако въобще дойдат някой ден тия самолети, ще ги изкарат един път от хангара за снимка с американския началник Мърто, Румен *** и няколко просълзени евроатлантика. После ги прибират - ако портябват на американските господари, да си имат подръка. Ние не можахме да осигурим средства пилотите да си правят часовете на Миг-овете, сега като всичко ще е поне по 10 по-скъпо, как ще стане? Ще си тренират на Плейстейшъните!
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тагарев е директор за въжето!
10
4
 
24
 
! Отговори
Оставка,Магаренко! преди 1 месец
Съд и затвор за държавна измяна,укропитек!!!
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божиии, за какво се работело у нази! И то интензивно. Отчаянието ми от тази псевдодържава вече не знае граници. Така и не получихме въпросните ф-ки, но вече работим за инфраструктура. Ба си, ненормалниците сме.
8
5
 
25
 
! Отговори
Още 10-15 милиарда преди 1 месец
за летище, което при евентуална война ще бъде унищожено още на първия ден...
7
6
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 1 месец
Ха-ха , каква инфраструктура за чертежи , бе ?! Тия съвсем изпличкаха легена вече !Да поизметат някоя стара спортна зала (има ги в изобилие) та спокойно да пльоснат вътре двумерните еф-ки ...
6
7
 
8
 
! Отговори
Дрът автомобилист преди 1 месец
ръжда и рускиня тръгнат ли няма спиране
5
14
 
3
 
! Отговори
Отивам в Кийв преди 1 месец
До Анонимен Па като единственото по0евтино от рублата е руската ***
4
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде Тагаренко, стягай куфарчето и от вторник си на другата си официална длъжност консултант на Зеления от Киев. Там също плащат добре, в долари
3
8
 
35
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Надявам се да му търсят сметка за това , че изпразни всички складове на армията
2
5
 
33
 
! Отговори
Тоест преди 1 месец
Осем чертожни дъски стигат