ПП-ДБ: ГЕРБ са сценаристи на скандалите, връщаме се към мутренските времена

Вероятно са ни приготвили други бомби, смята Йордан Терзийски
7 апр 2024 18:15, Анисия Иванова
195

Кабинетът "Главчев", доверие и недоверие, и скандалите в Агенция "Митници". Това са само част от темите, които коментира депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Йордан Терзийски в предаването "Опорни хора".

"Ние от ПП-ДБ имаме липса на доверие към кабинета "Главчев" заради привкуса на ДПС и очевидната намеса, която имат, защото има много хора, които са свързани по един или друг начин с ДПС и с ГЕРБ. Това не е един балансиран кабинет, това не е експертен кабинет и ние очаквахме от господин Главчев, като един опитен политик, повече политическа зрялост и балансиран подход, с който може да гарантира спокойствието в тази кампания. Спокойствието, че ще има честни и прозрачни избори - нещото, което е основната функция на този кабинет", каза той за Bulgaria ON AIR.

Терзийски допълни още, че липса на доверие имат и в Калин Стоянов, който е избран за служебен министър на вътрешните работи, защото е човек, с когото е бил на изслушване в Народното събрание и не е казал нищо относно темата за Мартин Божанов - Нотариуса.

"Винаги сме били за прозрачност. Нека, ако някой е правил нещо притеснително или нередно, да има компетентни органи, които да го разследват. Факт е, че има повишено разбиване на митнически схеми и наркотици, които са влизали на територията на страната ни. Това е накърнило нечии интереси и, може би, Петя Банкова е станала неудобна. Целта е това да се влачи като тема, като една драма по време на цялата предизборна кампания. Вероятно са ни приготвили други такива бомби", заяви депутатът от ПП-ДБ по повод скандалите в Агенция "Митници".

Според госта ГЕРБ са "сценаристи" именно на тези скандали, с които се измества фокусът върху основните теми за България и обществото - "реформите, които не се случиха и ще се случат ли на следващото Народно събрание".

"Има опити Живко Коцев да не е шеф на щаба срещу купуването на гласове, защото това е много голям бич на българските избори и когато няма хора, които да се борят срещу това, нещата стават по-лесни. Такива хора точно в такъв момент трябва да бъдат отстранени. Разбира се, ако има данни, че е правил нещо неправомерно, трябва да си понесе отговорността", коментира Йордан Терзийски.

Депутатът отбеляза, че благодарение на техните промените в Конституцията и законите в момента главният прокурор може да бъде разследван. И не отрече, че промените са направени заедно с ГЕРБ, но са спрели с появата на ДПС.

"Има опасение, че е възможно да има завръщане на мутренските времена. Щом е възможно да бъде оказван натиск върху главния секретар на МВР, значи има такава опасност. За съжаление, има едни кръгове, които видяха, че по друг начин не могат да спрат енергията за промяна в България, видяха, че не могат да ни пречупят, не могат да ни купят, не могат да ни изплашат и в момента са решили да ни репресират", подчерта Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
7
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 месец
Защо ли Андрешко е класически разказ в България? Защото всички в политиката и властта са маскари, крадци и продажни лъжци! Точно и за това се защитават, като свински черва са се оплели и всички захапали кокала се страхуват от момента, в който ще им го дръпнат от устата. Мутрите сте вие всички, без изключение и мутренските времена ще изчезнат с измирането ви по един или друг начин. Радвайте се да е по мирно му!
128
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
"Мутренските времена" никога не са ни "напускали".Просто се активизират ,когато мафията не е на 100% в управлението,когато се "прегрупират" и има "заплахи "да започне разследване срещу нейните "осветени представители " ,не от "родните институции" ,които са изградени от 95%напълно зависими и обвързани с ГЕРБ/ДПС и компания и са част от ДМ. "Осветените лица" на първия ред особено в НС се страхуват от международните институции.Дори и да убият всички неудобни хора , няма да им се размине- затвора.
127
0
 
15
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 месец
Да уточним, кой измисли и истеряса с с бойковите кюлчета, чекмеджета и легла, кой пренаписа в лична угода конструкцията ни, кой се сглоби, приюти в скута на този, с който уж е бореше??? Не може да натвориш куп глупости, откровени лобистки закони, да се изживяваш като последна инстанция на ИСТИНАТА като си влязъл във властта с измама, лъжеш, пробутваш антидържавни политики и си никой във властта!!! Който гроб копае другиму, сам пада в него. За Главчев пак сами сте си виновни, скопявайки правомощи
126
1
 
2
 
! Отговори
Катя преди 1 месец
До 161 Там ти е грешката,че всички ги слагаш в един кюп и правиш ,,големи " умозаключения.Водите се по акъла на всякакви негодници,некадърници жадни за власт,лъжат ви и в главите ви става боза,губите всякаква ориентация ,не можете да отсеете кои са свестните хора, и кои не ,и за най- лесно заключавате всички са мошеници. Е затова сме на тоя хал,и така до безкрай.Е до кога така? Аз не разбирам какво искате,идеални хора няма.Искате ,ама и вие не знаете какво искате.Айде стига вече с тия претенци
125
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От всичките циркове и от едните и от другите едно е ясно, всички искат властта за лично облагодетелстване, а не да работят за България и народа. Сещат се за хората само по време на избори. Не случайно са наричани душмани. Как я докарахме до тук да предстоят избори, а да нямаш избор.
124
1
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Тук някой въобще знае ли за кво служи унуи нещо мозък?
123
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
към 158 отнася се за ангелкова
122
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
и как се озова на снимката с него я стига с тази прос-то-тия че ни писна да вислушаме брътве-жи-те как все вие гениалните попадате в подобни компаниине се познавате и какво си говорите на тези седенки за ланския сняг божекакъв позор
121
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само за 3 години няколко членове на сектата, на лъжците с дипломи ПП,ДБ, се осфиниха и вече не им се виждат вратовете, докато търбусите им растат, като Ананиев,СтоюСтоев,Асен Василев. Ако така продължава, ще трябва да потърсят специализирана лекарска помощ. Защото лакомията е и психически проблем.
120
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терзийски, защо Живко Коцев е с часовник за 50 000 лв, кои всъщност са мутрите?
119
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз разбирам всичко но как може да бъде обяснено приемането на скъп часовник от меко казано човек със страшно съмнителна репутация. Споням си как Асенчо си говореше за "островите" в оня запис. Много трябва да си нагъл за да можеш да кажеш на бялото черно...
118
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Където и да разбъркаш при ПП/ДБ вони.
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ставаме общество от наркомани. Какво значение има кой ни продава дрогата.
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрите никога не са си тръгвали, те се връщат с нова сила и народът последно гласува точно за тях с мнозинство. Затова ГЕРБ имат самочувствие да искат техни кадри по върховете на ключови министерства - това на МВР и съдебната с-***. Всъщност МВР и съдът са държавата! Е точно там са хора на Бойко.
115
12
 
3
 
! Отговори
akudдфгх преди 1 месец
а на бас, че правителството на радеф дпс и герб ще направят невиждана инфлация и курупция с цел неприемането ни в еврозоната,защо???ами ЗАЩОТО обръчите от фирми фактически не са фирми,а министерства. а тези обръчи от фирми фактически генерират всяка година милиарди печалби,но тази печалба фактически са откраднати Български данъци, ддс, здравна каса, акцизи от тютюн и алкохол,горива, милиарди от АЕЦ, ВЕЦ , Тец,Солари ...КОГАТО сме в еврозоната тези обръчи от фирми ще дават отчед и ТАМ !!!
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОСПОДИНЕ ОТВЪН СИ ЛЪЖЦИ ШАРЛАТАНИ ЛИЦЕМИРИ ШАРЛАТАНИАЛЧНИ ШАРЛАТАНИ БЕЗ АЛА БАЛА ШАРЛАТАНИ НАГЛИ
113
0
 
13
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Знам едно,че народа трябва много трезво да мисли кого ще праща в Народното събрание,защото ние ги издържаме с нашите пари,и ги пращаме да работят за България ,а не да си правят игрички,схемички ,интриги.Политиката е да работиш за народа си а не да се занимаваш с клюкарщини и циркаджийски номера.
112
9
 
1
 
! Отговори
До 145 преди 1 месец
Предполагам и Тиквата се е запознал с Пеевски преди година? И тях ли ги събра в брачното ложе "преврата на ПП-ДБ"?
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Познава го от година. От 3 години тя не е във властта. Игричките на Коцев започвот с преврата и управлението на ПП,ДБ и компания...
110
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе верно ли Тиквата не се познава с Пеевски? Щото Ангелова не познавала Живко Коцев, случайно се качила в една кола с него, щото нямала кола