Шефът на "Сиела Норма": Трудно ще успеем за избори 2 в 1

Тодоров е категоричен, че ЦИК имат доста работа пред себе си
31

Взето е решението за изборите. Извънредните парламентарни избори и изборите за европейски парламент ще бъдат 2 в 1 на 9 юни. Обявени ли са за изпълнител от "Сиела Норма"?

"Процедурата още не е прекратена, но ще трябва да се открие нова. Не съм сигурен, че ще има някаква голяма промяна. Ще са нужни допълнителни машини в чужбина. Ако изборите са на 9 юни, по закон, за да се удостоверят машините, ще трябват 20 работни дни, което значи, че на 9 май трябва да е разработен софтуерът, а на нас ни трябват 20-25 дни, за да изпълним заявката. Това значи, че ние трябва да имаме сключен договор до 20 април. Казвам го не за да създавам напрежение, а за да напомня, че вече сме малко извън сроковете. Добра идея е да се договорят трите институции да работят в по-кратък срок", заяви директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че е важно размерите на отпечатаната бюлетина да са различни, за да може членовете на секционните комисии да ги различават.

"За размера на хартиената бюлетина няма никакъв проблем, а размерите на отпечатаната бюлетина трябва да са различни, за да може членовете на секционната комисия да знаят коя за коя урна е. За да могат да работят безпроблемно принтерите, е важен видът на хартията. Този път трябва да бъде намерено разумно решение, за да отговарят на изискванията. Десетки фирми в страната могат да произведат такава хартия", допълни гостът на Bulgaria ON AIR.

Тодоров е категоричен, че ЦИК имат доста работа пред себе си.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 месец
Хайде , стига с тия номера ! Колко искате 1 милиард ? И към края на годината пак, нали? Велико племе
20
4
 
1
 
! Отговори
Печатница преди 1 месец
Всичко е точно напечатили сме достатъчно бюлетини за Гробарите
19
0
 
5
 
! Отговори
ШефаНаСиелаНорма преди 1 месец
Трудно ще успеем да фалшифицираме толкова много машини но ше пробваме.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май големият измамник, е пуснал пипала във всички държавни фирми, НЕК, ЕСО,БТГ БДЖ, печели тъгове и доставя *** също като машините за гласуване.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, като ще е трудно за Сиела да организира избори, и най вече ала бала с машинките без гл. секретар на МВР от ПП/ДБ, предлагам: НС да гласува на предстоящите, предсрочни парламентарни избори и на изборите за Европарламент да гласуваме като европейци с хартиени бюлетини. Хем няма да има съмнение за ала бала с машинките, хем ще бъде с няколко милиона по евтино, хем Сиела няма да се затруднява. А, дано!
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно златно кюлче от килограм е около 70К евро, а един часовник от висок клас е 25К евро за меките китки. Този с по-малката цифра губи и върти.
15
3
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Ако на изборите се гласуваше за това, кой депутат, кмет или министър да влезе в затвора, то избирателната активност щеше да е близка до 100 процента.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, сега оправдания! Трудно щели да успеят? Явно ще вдигнат цената. Но лесно как се изкарват толкова милиона за 39 дни?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо да ги направят "триФиднО"! Демек един път за ЕС избори, един път български избори и един път да се гласува кой да вкарат в затвора. Щото Кирчу и Кокорчо обещаха да вкарат Бойко в една килия, даже я показаха килията, ама никой не разбра вкараха ли го Бойко в килията или Бойко ги вкара в девета глуха?
12
1
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
какви 100 Милиона - Фалшивата Опорка на кИкИ Истината! Може да си Проверите, че Всичките Избори за последните 3 години, т.е. 6 броя са с обща стойност от 118 Милиона или 1 избори са 20 Милиона, което е Буквално Нищо, като к0к0 само Преди дни Изхарчи 2 Милиарда за 1 ден, което довече и да гласуват в Парламента, че Правителството в Оставка повече няма право да се Разплаща без Позволение от Парламента!!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2 в 1 ще е много бавно. 20 минути докато намерп преференцията за НС и 20 минути за ЕС прави по 1 час на човек стаичката. Като се струпат по 100 човека в РИК и това прави невъзможно даже ако чака цел ден.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво се случи с онези 28 кашони флашки за машините, където бяха скрити в склад на летището? Свършиха ли работа да подменят резултатите или ала бала с президента помогна?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че ЦИК ще имат доста работа пред себе си е ясно като бял ден. Има-няма след 9 месеца отново избори. Те това чакат фирмите с мастилото, с хартията, а и комисиите. Едни 100 млн.се строшат отново. Работа бил ще имат и Сиела. Пари като шума.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драскачи лъжете нагло безцеремонно и безсмислено в София съдът скоро ще се произнесе именно за тези флашки манипулирани
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пич, прибирай си машините, може и без ала бала.
6
9
 
3
 
! Отговори
Сиела норма преди 1 месец
е фирма, много близка до Герб. Слушах го по радиото и там каза, че няма никакви притеснения за изборите. Машините вече са принтери, и трябва да се броят само разписките от машините. Флашките не се вземат под внимание при определяне на резултата, т.е.нямат легитимна стойност.
5
1
 
8
 
! Отговори
Забелязвате ли преди 1 месец
как Изборите от Държавни, т.е. Организирани от Държавата в Лицето на ЦИК, станаха Частни, т.е. под Контрол на Една Частна Фирма, която вероятно като всеки Частен Капиталист ги Продава на Предложилеят Най-Добра Цена! при всички Положение - вече Българският Народ не е Под Контрол на Изборният Процес!!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха назначените от шарлатаните в тъмна стаичка манипулират флашките кой къде ги контролира Никой шарлатани ала бала купуване на депутати кодовете са на Киро
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
къф софтуер за принтерите ще изработвате??Или ще ви трябва време за да сглобите резултатите 2 в 1!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде стига сте си измисляли оправдания! В Англия съм гласувал няколко пъти на местни избори - правят ги в четвъртък в някаква сграда, например евангелистка църква. Масите са с прегради и 4 човека гласуват едновременно на една маса. Има няколко и става за няколко минути без опашки. Тук само тарикати с машинации и накрая никой не знае нищо. И какво е сложно на 2 в едно!? Че не могат да обучат Асан и Айше какво да пишат ли?