Борисов за машините на вота: Ще направя всичко възможно да останат

Много неправомерно, неправилно бяха похарчени много пари, заяви лидерът на ГЕРБ
11 апр 2024 10:12, Красимир Ангелов
100
Борисов за машините на вота: Ще направя всичко възможно да останат
Снимка: БГНЕС

Много неправомерно, неправилно бяха похарчени много пари, неотчитайки доклада на Международния валутен фонд (МВФ) и призивите на "некоалицията" да се харчи разумно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

На въпрос дали ГЕРБ ще поиска промени в Изборния кодекс преди предсрочните парламентарни избори относно машинното гласуване, лидерът на ГЕРБ заяви, че е твърд привърженик на машините.

"Ще направя всичко възможно машините да останат", каза Борисов.

Той посочи още, че депутатите имат да свършат още доста работа в пленарната зала, особено свързани с отбратата и енергетиката.

Борисов заяви, че проблемът в отбраната е, че много хора напускат армията, за да отидат в МВР поради по-високите заплати там. "Когато се работи на парче и не се гледа цялостно финансовата рамка, се получава така”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че парламентът ще излезе в почивка за един месец в разгара на предизборната кампания. “До тогава има и празници, така че виждам 3 седмици 49-то НС да работи”, прогнозира Борисов.

Междувременно стана ясно, че се отлага изслушването на вицепремиера и служебен министър на финансите Людмила Петкова за следващата сряда - 17 април.

Изслушването по програма трябваше да се състои утре, но поради невъзможност Петкова да присъства, изслушването ѝ се отлага за следващата пленарна седмица.

Петкова, както и служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова, трябва да бъдат изслушани за изпълнението на Инвестиционната програма за общинските проекти в държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от Политика
Главсекът на МВР се търкаля по сауни, вместо да разследва корупция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дай ДНК, бе толуп.
88
0
 
3
 
! Отговори
Независим преди 2 седмици
Като веотропоказател е Боко, 2 години ги отричаше и изведнъж нова песен.... Не може да си на такава позиция, в най-силната политическа партия по една или друга причина и да си сменяш мнението по 2 3 пъти на ден или седмица и то без да се аргументираш. Изключително повърхностно поведение, което единствено може да се приеме от крайно ненчетени и ограничени хора.....Ако се проследят коментарите и изказванията ще се види как всяко изказване е не за обществото, а за сила, позиция и пол. положение....
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Неправомерно е всичко,което се случва по време на избори! Изнасянето на чували,пълни с бюлетини,костинбродските бюлетини,купуването на гласове,корпоративния вот,раздаването на кода на машините от простокиро,ала-бала с машините,незаконното им заснемане от един зам.министър,изчезналите флашки,фалшифицирането на протоколите и още,и още престъпления в изборния ден! За какви и кои точно честни избори става въпрос?!
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че нали точно Про стия похотливец купи машините от Мадуро през м.юни 2014 г. Ама на материала толкова му е паметта ...
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко се е почитател на евразийското развитие и естествено, че е привърженик и на Мадуро, подобно но своя вожд и учител в Кремъл! Тях червено знаме роди ги....
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо да останат машините за гласуване, г-н Борисов, нали доскоро люто ги кълнеше и медиите пишеха, че МЪдуровките обслужват Киро Петков и ПП?
83
3
 
6
 
! Отговори
m преди 2 седмици
Машините трябва да се махнат.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че нали точно Борусия ги купи тези машини през 2014 г
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой си ти и кой те пита дали да останат.Има закони и ЦИК за тази работа. Или исках да кажеш, че твоите хора няма да саботират процеса, както са го правели преди?
80
0
 
7
 
! Отговори
НЕгъра преди 2 седмици
Никаква вяра на политик! Алчни скотове...
79
0
 
13
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 2 седмици
Банкята щом казва това, ще саботират машините. Тоя не му вярвам и добро утро да ми каже, ще знам, че е вечер! ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ!!!
78
1
 
8
 
! Отговори
Шафиора на жипката преди 2 седмици
Аз,съм назначен да козирувам и да изпълнявам поръчките на ЕС. за да няма развитие Българският народ и всички проекти и фондове да получават на време различните етноси и религии на майчината ни родина Турция.
77
0
 
8
 
! Отговори
Гласуваш за Чиста преди 2 седмици
И Свята Република и се появява сфински образи,сополи, пердон, соколи,фалшиви менти,плюнкаджии 7 убийци на бебета.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доналд Тръмп:Никога не сме били по-близко до Трета световна война отколкото при управлението на Джо Байдън. Незабавно трябва да се прекрати прокси войната в Украйна и трябва да се премахне целия глобалистски неоконсервативен естаблишмънт, който непрекъснато ни въвлича във войни, преструвайки се, че се бори за свобода и демокрация в чужбина, докато ни превръща в диктатура от третия свят тук у дома.
75
0
 
4
 
! Отговори
банани и WC хартия преди 2 седмици
Бонджoрно гербoмафиозо...!!
74
0
 
2
 
! Отговори
Ако ме спечелят преди 2 седмици
Изборите гербАЛА,все в внасят 2 мильона истамбулска полиция за права и свободи на дупетатите.
73
1
 
5
 
! Отговори
Машините така преди 2 седмици
Са програмирани на всеки избори да се преизбират ДеПеСото и гербАЛА да се изГЕРБват от пачки и златни кюлчета.
72
2
 
4
 
! Отговори
Ей преди 2 седмици
За това не ходим да гласуваме, машини,списъци,бюлетини,всичко вече е решено.и да се напъваме,изборите са ясни.защо да ходим???даже и процента се знае .те горе са раздадени вече и министерствата,кой,къде и на каква позиция ще е.гласувайте за измамници,тарикати ,мошеници и т.н.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вчера в парламента пак си гласуват дружно ГЕРБ ППДБ И ДПС. Просто след изборите ще остане сглобката. Единствено ще се наредят спрямо пропорциите на дупататите си.
70
3
 
7
 
! Отговори
Р преди 2 седмици
Лъжец крадец изцапан с кръвта на хиляди млади момчета славяни