Главчев назначи трима зам.-министри на финансите

Един от тях вече е бил на поста
11 апр 2024 08:27, Петър Бойчев
17
Главчев назначи трима зам.-министри на финансите
Снимка БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са назначени трима заместник-министри на финансите.

Методи Методиев е заемал вече веднъж този пост през 2023 година. Професионалната му кариера дълги години е свързана с Министерството на финансите. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на ведомството към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия.

Притежава магистърска степен по „Международни финанси“ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия.

Стефан Белчев има 28 години професионален опит в областта на вътрешния одит и финансовия контрол в публичния сектор. Притежава научна степен „доктор по икономика“ с научна специалност „Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност“. Започнал е трудовият си път през 1996 г. като финансов ревизор в Столично управление на „Държавен финансов контрол“.

От 2006 е директор на дирекция „Вътрешен одит“ в Министерството на финансите, а от 2016 - директор на дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ в МФ. От юли 2021 год. до февруари 2024 год. е заемал поста директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, а до момента е бил директор на дирекция „Контрол върху капиталовите инвестиции“ в министерството.

Мартин Дановски е икономист по образование. Има над 20 години професионален опит в стопанската област и държавната администрация. В периода октомври 2015 – март 2021 година е член и председател на УС на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. От 2015 до 2021 г. е и съветник в кабинета на заместник-министър председателя. През март 2021 е назначен за председател на Държавната агенция за научни изследвания и иновации към Министерския съвет, като заема длъжността до март 2022 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Политика
Гарелов: Разглобката ще ни върне към нормален партиен живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И 300 да сложи е все тая. Икономическата но се крепи на работещи пенсионери. Жалка картинка.
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Истината е ,че ПП нямат компетентни кадри особено във финансите. Представете си семейство взима постоянно заеми за да живее днес добре. А утре ???. Същото е и в държавата-няма безплатен обяд и всичко рано или късно се плаща скъпо и прескъпо. Трябва да се харчи това, което действително е изработено, а не със заеми да се увеличават пенсии и заплати, което провокира инфлация 2 пъти по-висока от другите страни и загуба на 30.000.000.000 лв от спестяванията на хората. Трябва да се мисли !!!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еми трябва да се харчат нашите пари.Ъова е ГЕРБ.Икономия от нас за да плащаме на наши хора.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трима са малко, да назначи още 38. Как да има хора които да плямпат ден и нощ как Василев е фалирал държавата и пари за пенсии няма да има (за да може да има за купуване на гласове и обръчи от фирми).
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да назначи и 5 министъра ,Бойка каза че няма 5 милиарда или имало пари за 2 седмици,финансовия министър на ПП вмести да бъде арестуван,той праща по продажбите телевизии да обясняват пп слуги къдеса милиардите ,и ни заблуждават илъжат че имало пари ,а като подари на Украйна 80 милиона от бюджета мълчат,предателите на българите са ПП ,постоянно излизат кирливите им ризи ,крадци мушеници всички в затвора ,на изборите че ви пометем на Венера
10
7
 
2
 
! Отговори
Реалността преди 2 седмици
Истината е, че ГЕРБ нямат компетентни кадри, за разлика от ПП-ДБ. ГЕРБ са свикнали само да гепят мангизи, затова сме на дъното в ЕС. Асен Василев беше прав:" България Не е бедна държава, а окрадена!" И ... Асен Василев към ГЕРБ:" Да го духат бедните - това е Вашата философия!" Даао това е философията на ГЕРБ!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
И сто некомпетентни финасисти за заместници да назначи Главчев, тъпооото си остава тъпоо.
8
0
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
Мошениците от ГЕРБ пак се върнаха на власт!
7
4
 
4
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 2 седмици
Брилянтет финансист и изключително интелигентен човек беше Асен Василев. Сега идват чирупинчовците на Главчев да опраскат всичко.
6
5
 
3
 
! Отговори
Истината!!! преди 2 седмици
Асен Василев беше брилянген финансист с безупречна работа във финансовото министерство. Сега идват некомпетентните измислени неуки финансисти да се упражняват върху бюджета на България. Ще съсипят целия труд на Асен Василев до сега! Жалко!
5
5
 
2
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 2 седмици
Тлавчев и 10 зам. министри да си назначи, няма да стигне нивото на уникалния финансист Асен Василев!
4
2
 
5
 
! Отговори
Исус Йосифов преди 2 седмици
А Спецата кога ще го махнете ? Ако реша да се правя на Лена, ще кажа, че на лицето на Румен Спецов е изписано, че за далаверата е готов да легне, с мъжко, женско и с добиче, даже и с най-богатото куче от снимките.
3
1
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 седмици
Нормално е да назначи трима министри на финансите. Единият да лъже,другият на краде,третият да маже. Дори ,бих казал,че са малко трима.Най-малко още дузина министри на финансите да назначи и около двеста министри на икономиката.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И десетима да назначи пак си е ГЕРБ-ДПС главанака
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега ще излезе договорката с Резидента! Наблюдавайте колко кадри от служебния пернатокопринкин кабинет ще възкръснат