Кабинетът следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия изток

МВнР: Българските граждани могат да се обръщат за съдействие денонощно
13 апр 2024 17:55, Красимир Ангелов
63
Кабинетът следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия изток
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев получава своевременна и най-актуална информация от служебния министър на външните работи Стефан Димитров относно ескалиращото напрежение в Близкия изток, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българското правителство следи с повишено внимание ситуацията и е в готовност да предприеме необходимите действия за защита на българските граждани, намиращи се в региона, се посочва в съобщението.

От Министерството на външните работи напомнят, че българските граждани могат да се обръщат за съдействие денонощно на телефонните линии на:

Още по темата
- Дирекция "Ситуационен център" в МВнР: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg;

- Посолство на Република България в Израел: на дежурния телефон за спешна връзка е: +972 54 595 4379 или имейл на електронния адрес на консулската служба в Тел Авив: Consulate.TelAviv@mfa.bg

- Посолството Република България в Техеран: на тел.: + 9821 88775037 или на електронна поща еmbassy.tehran@mfa.bg, както и при извънредна ситуация и в извън работно време - на мобилен тел.: +98 9305683409.

Израелските сили са атакували нови цели в ивицата Газа и в южната част на Ливан, съобщиха днес официални лица на фона на нарастващите страхове за разширяване на кризата в Близкия изток, информира ДПА.

Вчера подкрепяното от Иран ливанско движение "Хизбула" заяви, че е изстреляло десетки ракети по израелски позиции в отговор на израелски атаки срещу Южен Ливан, предаде Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от Политика
БСП с призив за обединение на 1 май: Кани 25 леви партии за разговорите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
"Кабинетът" не е в състояние да" следи напрежението" в собствената си страна ,а да не говорим за Близкия изток. Този "кабинет" ще бъде "трамплина" за надграждане - бързо на още по- уродливи порочни практики на ГЕРБ/ДПС и компания.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ, ТОЧНО КАТО БКП ДОКАЗА ЧЕ ЕДНОПАРТИЙНАТА СИСТЕМА С НЕСМЕНЯЕМ ВОЖД ВОДИ ДО РАЗРУХА И КОЛАПС НА ДЪРЖАВНОСТТА, ЗАКОННОСТА, МОРАЛА ДО ПРОЦЪФТЯВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА, ПРЕСТЪПНОСТТА, СЛУЖБОГОНСТВОТО, КОНТРАБАНДАТА ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОТЕЖИРАНЕ.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подкрепяме братски Израел.
54
0
 
2
 
! Отговори
Илия Груев преди 3 седмици
Освен да бягат на вилите на запад няма какво друго да направят ако стане нещо, не че ние останалите го можем и това....
53
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Така следят, все едно гледат някой безинтересен футболен мач. Какво ще направят, ако стане най-лошото, нима може да се отбраняваме? Каквото имаше , го подариха на макетата и укрите, сега ще събуваме ***, и ще се молим на Алах .
52
1
 
3
 
! Отговори
Кашкавал преди 3 седмици
Следи я, да. Както куче с пластмасов идентификатор на ухото от смесена порода следи месар от арабски произход как разфасова телешки шол в месарницата на женски пазар.
51
0
 
3
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 седмици
ТОВА МУ Е РАБОТАТА ДА БРОИ ЗВЕЗДИТЕ
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МВР ОБСЛУЖВА ТУРСКИ ПОТОК
49
1
 
2
 
! Отговори
ПО - НАДАЛЕЧЕ.. преди 3 седмици
ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК....... И ОТ ЦЕЛИЯ ИЗТОК И КУЛТУРАТА ИМ......... ЛОШОТО Е ЧЕ ВСЕ ИЗТОКА СЕ НАВИРА КЪМ ЗАПАДА.....
48
0
 
3
 
! Отговори
Хахааха преди 3 седмици
Този кабинет има задача да организира изборите и обслужва държавата. Не да уволнява и назначава или пък да следи нещо с внимание или интерес.
47
0
 
3
 
! Отговори
Махатма преди 3 седмици
"Кабинетът следял". Разбира ти *** от кладенчова вода.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поне 5 министъра на ПП е нужно да бъдат арестувани
45
4
 
4
 
! Отговори
НАПОМНЯНЕ преди 3 седмици
САЩ предупредиха че тази нощ се очаква Иран да нападне Израел , за това е тревогата .Това може да се превърне в Ядрена Война , и двете Държави разполагат с такива оръжия .Тревожно е защото Утре може да не се събудим .
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пеевски и Борисов наредиха кабинета, а Калин Стоянов ще прикрива купения вот.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Димитър Главчев е неполитическа фигура: член на ГЕРБ от самото създаване през 2006 г.; член на Контролната комисия на ГЕРБ от декември 2006 г.; председател на Контролната комисия на ГЕРБ от 2017 г.; депутат от ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то НС /2009 г. 2021 г./; заместник-председател на ПГ на ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то НС; заместник-председател на 43-то НС от ГЕРБ; председател на 44-то НС от ГЕРБ /за малко/; председател на Сметната палата през 2023 г. /избор по настояване на ГЕРБ/.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчо с купената диплома - куклата на конци на Тиквата и Прасето.
41
4
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 седмици
Кажете Вече Истината на Хората, Стига Мълчите , а Тя е - Че Израел Загуби Войната в Газа - Изложи Се , Със Сигурност на 100% - Са Ликвидирани Над 10 000 Израелски Войника.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГлавОчев да ти е премиер:):) ХА-ХА-ХА . Това сте бугарете, главванаци като ГлавОчев.Тоя е на пълен stand-by и чака какво ще му нареди Дебелия и Боце.А народа блее като уФцЪ на празна ясла.
39
0
 
4
 
! Отговори
akudф преди 3 седмици
хахаха главчев.....
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този ПрезерватиФ следи ситуацията както кучето следи Луната..