Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася

Нормално ли е през ден да сменяме министър, попита президентът
Обновена: 17 апр 2024 16:05 | 17 апр 2024 16:02, Нели Христова
169
Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася
Снимка: БГНЕС

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, когато изпълнява щенията на своя партиен началник.

Така президентът Румен Радев коментира предложенията на служебния министър-председател за рокади в изпълнителната власт, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
Радев припомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за подобно вмешателство.

За МВнР стана ясно, но кой поръча смяната и на земеделския министър, попита Румен Радев.

Нормално ли е през ден да сменяме министър, каза още държавният глава.

Няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но ще настоявам и той да си спази обещанието, че ще предложи кабинет равно отдалечен от всички партии. В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии, каза още Румен Радев по адрес на предложението Даниел Митов да оглави външно министерство.

Има множество дипломати с качества да са министри, така че винаги може да се намери достоен кандидат, подчерта Радев.

Премиерът Главчев предложи рокадата в МВнР седмица след встъпването в длъжност на служебната власт. Това стана чрез прессъобщение от пресслужбата на МС, изпратено късно вечерта в понеделник.

Даниел Митов към момента е депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, той е и зам.-председател на партията. Бил е служебен външен министър в кабинета "Близнашки" и във второто редовно правителство на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и посланик в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета "Главчев", макар първоначалната кандидатура да беше Ивайло Ценов.

Вчера Главчев поиска смяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който запази поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като мотиви се изтъква продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като съвпадение смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от Общество
Еко: Общините ще ни зачисляват торби за боклук
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
1
 
! Отговори
гошо преди 1 седмица
Корумпираните герберасти се връщат на власт.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БУДАКИС ДЕ ТАШАКИС ГЛАМОНЧ ГЛАВОНЧ ВЖИВЯВА СЕ ЗА ПОНТИЙ ПИЛАТ И БАРА СЕ УСТАТ - "ХОДА Е НА ПРЕЗИДЕНТА" !!!...
148
4
 
9
 
! Отговори
Гробари Бок лу ци преди 1 седмица
Туквур разправя че било случайно че дъртия вампир предложил оня къдравия след като му си обаждал с мутренски заплахи.Е *** държавата.Дума те казаха че Гешев е казал че Бойко искал да го убие заплашвал ли го е е бал ли го е незнам кво!Кой да ти каже!Като всичко е платена про с титутка и корумпирани слуги на статуквото и мафията!
147
1
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 1 седмица
Ти си го избра!
146
10
 
8
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Радефффф , ти даваш ли сметка за щетите , които нанесе ТИ нанесе на държавата и държавността през послените почти четири години ?!?! Колко пъти погази брутално конституцията ?? Колко пъти не спази и заобиколи закона ?? Колко полит проета реализира и колко милиарда ни костваше това ?? На колко фрагмента разби клетата ни нация ?? Колко болшевишки копоя инсталира на възлови позии ?? Колко милиона гепа чрез пътя на копринката??Колко,колко,колко...... ТИ СИ ЩЕТАТА , ТИ СИ ZЛОДЕЯТ !!!
145
4
 
8
 
! Отговори
хехе преди 1 седмица
То голяма трагедия!? 3 г. ни клатиха всякакви несретници,които и на разстрел няма да признаят какви каши оставиха! Радев ги лансира ,а после ги нарече шарлатани! Чудно за 45 дни каква ще е Голямата щета,която тревожи Г-н Президента?
144
2
 
7
 
! Отговори
г-н Главчо преди 1 седмица
Червения Пират е виновен!
143
7
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Тоя пак започна със селските интриги! Нямало да се меси в работата на Министър Председателя, но щял да го кара да "мисли"? И защо да не е политическо лице, бе? Добро, лошо , пак ние сме го избирали? Или някое "безпартийно" ДС-ченге , които Радев сложи на хранилка из посолствата? А самият Радев да не би да е "безпартиен" и безпристрастен? Егати двуличието?
142
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Евроатлантик-Цялата вина е на Радев! Той ни натрапи "Промяната" !
141
2
 
3
 
! Отговори
Българската политика преди 1 седмица
1000 лв заплата за робски Труд и да го ду хат бедните.
140
2
 
12
 
! Отговори
Това не е държава преди 1 седмица
А пародия
139
2
 
5
 
! Отговори
Радев пиши на Вучич преди 1 седмица
Молба да пуска Сретан Йосич от затвора.Да помага на България.И да го правиме външен министър.
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да се работи, ама много да се работи. Да се работи денонощно. До там ни докараха ПП за три години. Стига симулиране на дейност. Прав е Главчев. Министър да е с изключен телефон? Абсурт!
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Начело на служебното правителство бивш прецедателя на народното събрание от ГЕРБ, външен министър заместник прецедателя на ГЕРБ, хубавото поне че вътрешния министър е човек на Пеевски. Тия избори ще са купени от до и българина пак ще бъде сериозно прецакан.
136
7
 
13
 
! Отговори
GUESS преди 1 седмица
Мутрата Бойко ощети България и българският данъкоплатец с Турски-Руски поток с над три милярда лева джипове подаряваха на негови хора корупция мизерия помярщина!!!Долнопробна Помашка държава!
135
3
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 седмица
До made in Решетников: И за тези манипулации на Бойко със служебните министри пак ли Путин трябва да изкараме виновен?
134
6
 
6
 
! Отговори
made in Решетников преди 1 седмица
Говорит Москва !!!
133
0
 
1
 
! Отговори
Аgent 007 преди 1 седмица
126 Знаеме че е така потвърждавам информацията.Беше и с голи мъже също в хотела.
132
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Той Главанака не ходи до тоалетна без позволение от Бойка калдаръм кадъна, президента се надявал Главанака да имал гръбнак да каже не на господарката си, хаха. Гръбнака при политика е като мозъка при хората, не дойде ли навреме, не го чакай да се появи! Главанака ще седи в поза партер и Бойка калдаръм кадъна като строга господарка ще го млати с камшика и ще му нарежда какво да мисли!
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не си дава сметка понеже не го интересува. Той е назначен, има си работа, знае че е единствения кандидат и се подиграва със системата най-демонстративно. Много е важно да се знае защо сме в тази ситуация - заради видният конституционалист Х. Иванов. Опитвам се да се спомня дали политиката ни е виждала по-голям гл упак и не се сещам за друг такъв.