Делян Пеевски: Стига игрички, Радев е длъжен да разпише

Партията на пудела защитава пуделите си, заяви той по повод скандала с Живко Коцев
18 апр 2024 11:51, Петър Бойчев
84
Делян Пеевски: Стига игрички, Радев е длъжен да разпише
Снимка БГНЕС

Лидерът на ДПС Делян Пеевски атакува остро президента Румен Радев и ПП-ДБ, защото "си играят игрички", и ги призова да следват конституцията.

"Съгласно конституцията той е длъжен да ги разпише", отговори той на въпрос как ще коментира забавянето на Радев в разписването на указите за назначаването на новите служебни министри на земеделието и външните работи.

После продължи: "Но това, което наблюдавам - нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички. "Няма да подпиша за министрите", другите: "Ще махнем шефа на парламента". Ами добре, няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата?".

На въпрос какво ще стане, ако Радев откаже да разпише указите за назначаването на Георги Тахов в земеделието и Даниел Митов от ГЕРБ в МВнР той отговори: "Като откаже да подпише, той вече си има външен министър и земеделски министър и трябва да почне да ги управлява. Те са негови министри вече, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета".

"Убеден съм, че ще запази равноотдалеченост и България ще има ясната насоченост, която трябва да има - проатлантическа", каза Пеевски за Даниел Митов.

Попитан дали според него е имало външен натиск над Главчев, за да предложи Митов, той отговори: "Това не е сериозно. Ние сме в предизборна кампания на практика вече. Просто всички да спрат и да се съобразят с конституцията. Президентът се съобрази с конституцията, да се съобразява и Министерският съвет, и ние да се съобразяваме с конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това вече е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат", каза още той.

На въпрос защо ПП-ДБ продължават да защитават бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който от вчера е с повдигнати обвинения, че е помагал за контрабанда, той отговори: "Партията на пудела трябва да си защитава пуделите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Радевпеевскипудела
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи. Тиквата също
76
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
От всички "висоти" ,ти си най- голямата "висота".Може ,с "армиите за убийства" във феодалните бастиони създадени от компанията ви със сътворените "адски машини" да убиете всички неудобни хора,но явно си в голяма заблуда ,след като си мислиш ,че си важен фактор ,който нарежда на всеки ,какво е "длъжен да направи". Не е далеч времето ,когато ще си "приземиш от високо" ,заедно ДЧМСОПИГ и то съвсем законосъобразно ,а не с вашите силови незаконосъобразни методи.
75
0
 
1
 
! Отговори
Хихо преди 1 седмица
Магнитите се привличат и не могат да стоят равно отдалечени.
74
0
 
1
 
! Отговори
? преди 1 седмица
Земеделският от ДПС ли е?
73
1
 
1
 
! Отговори
Я преди 1 седмица
Борисов диктува само на Главчев, а Пеевски и на Главчев, и на Радев.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дебел, как е холестерола
71
0
 
3
 
! Отговори
Умен преди 1 седмица
Този паля.о е за цирка не е за НС,макар,че и там в момента всички са посе.ковци.Ние позволяваме един *** от Банкя и един клоун да се гаврят с народа.НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя вместо да е преследван по силата на закона , стана главният разпореждач в държавата .
69
0
 
9
 
! Отговори
противен преди 1 седмица
Най- противния политик мафиот на ГЕРБ$ДПС!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дебелия пак не се е явил по униформа пред журналистите... къде му е феса???
67
0
 
8
 
! Отговори
Президентът преди 1 седмица
беше задължен с един нелегитимен закон, с който се бута Конституцията на държавата, да назначава за премиери лица не по свой избор, но пък и ангажиментите му спират до там. След това не е длъжен на излезлите от кочиNата да им играе по гайдата. Да си се оправят. Каквато ярма са си надробили - в неяда се въргалят.
66
0
 
8
 
! Отговори
няма такова задължен преди 1 седмица
И защо да е длъжен , подпише ли ви става съучастник в предателството на България Можете да сте си продажници и без негово участие , но не така ефективно .
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбира се, че не е длъжен. И дано не го направи.
64
0
 
9
 
! Отговори
ХоХо преди 1 седмица
Пиьовски, тимного сисе обтркал. Президентът НЕ Е длъжен да подписва , разбирай да ви върви по свирката.
63
0
 
10
 
! Отговори
До 54 преди 1 седмица
Ами аз съм нагла,корумпирана сви.я.
62
0
 
9
 
! Отговори
Гневен преди 1 седмица
Какво самочувствие има мистър Магнинтски,на кое отгоре,ос.ран отвсякъде и акъл ще дава.Нямаш ли малко свян и смирение?
61
0
 
5
 
! Отговори
Пудели не знам, но преди 1 седмица
гърмят като бушони, егати. От часовете по "труд и техника" за 5-ти клас знам, че като изгорят определен брой бушони изгаря цялото табло. Така, че да не се плюнчи много господина, че нищо не се знае.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дебелян тълкува конституцията, Деса в конституционния съд.....Супер просто.Ама ПП са най- виновни,те я натресоха тая пеевска конституция.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как да не го псуваш това прасе?
58
0
 
10
 
! Отговори
Ежко преди 1 седмица
А....не е точно така!Пеевски си прави свободни съчинения!Радев е длъжен да разпише веднъж и от тук нататък, Главчев да си бере гайлето!Никъде не е писано,че Радев е длъжен да разписва всичко,спрямо приумиците на *** и Пульо!А колкото да това какво и кого ще управлява Радев-ами нищо и никой,нали това целяхте с промените на Конституцията!Е,хак да ви е!