Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност

Аз съм готов за диалог, каза премиерът
Обновена: 18 апр 2024 10:38 | 18 апр 2024 10:36, Петър Бойчев
204
Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност
Снимка БГНЕС

"Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Още по темата
Президентът Румен Радев няма да подпише поне до петък указите за безпрецедентната смяна на двама служебни министри и даде ясен знак, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

"В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Правителство което е в отставка не може да управлява -такова нещо няма в нито една демократична дьржаваКс да отменя този абсурд и - президента да назначава смужебен кабинет
86
1
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
В Конституцията на Христо Иванов няма срокове. Радев може да освободи стария министър, но да откаже да назначи новия, няма срок, в който да е указано той да го назначи. Може пак да проведе политически консултации. И е прав в случая - не може заместник-председател на партия да става министър в служебно правителство. Правната нула Христо реши да пише Конституция - ето го резултата. Не мога само да разбера защо Конституционният съд мълчи и не се произнесе по направените промени.
85
3
 
7
 
! Отговори
никой преди 1 месец
никой няма да позволи на Възраждане да управлява. Ако пък недай си боже спечелят, сценарият от Козяк е написан - ще ни спретнат гражданска война. САЩ и ЕС никога няма да ни позволят да отидем към Русия, освен ако няма световна война и не я загубят...
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя се оказа егати рибата. Измислен герой - послушко. Не виждам разлика с Денков.
83
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин нема думата във Варна, местните избори го доказаха категорично, тъй че копейките да си *** раните :)))
82
0
 
8
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Тези хора направо се подиграват с конституцията. Вчера доц. Киселова обяви че не може да се правят смени и да се иска вот на недоверие на служебен кабинет. Да ама не. ИТН -Възраждане и БСП внасят вот на недоверие а Главчев говори като заплашва президента с това да понесе отговорност. Какво става в страната ни. Главчев по голям и по важен ле и от конституцията и защо е тя като не я спазват?????
81
4
 
3
 
! Отговори
Мюнхен преди 1 месец
Изобщо не трябва да има служебни кабинети. Но т. нар. "промени" в конституцията бяха палиативни, нерешителни, слаби, нерадикални. Фактически те развързаха ръцете на бандитите, които управляват държавата. В нормалниоте западни страни с парламентарно управление, няма такова "чудо" служебен кабинет. Просто предишното правителство, което е подало оставка, довършва работата си до изборите и до съставянето на ново правителство.
80
14
 
1
 
! Отговори
Забравихте преди 1 месец
истината! Ако ГЕРБ кадруваше, Главчев щеше да сложи още в началото Митов, а не равно отдалечени. Ст.Димитров променя твърдата позиция на България за войната в Украйна,Крим и Черно море и повтаря руските опорки за мир. Това е пропутинско! Борисов е шеф на комисията по външна политика и реагира. Светът е във война и осъжда Иран, даже и арабите! Главчев свиква спешно МС на заседание, но Ст.Димитров не идва и си изключва телефона. Нямаме външен министър! Срам! За кого работи Ст.Димитров и как? Вън!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най добре ще е да внесеш предложение до Президента за собствената си смяна , с мотив , че не можеш да работиш сам със себе си . Надявам се да я уважи и да издаде указ .
78
9
 
6
 
! Отговори
На изборите преди 1 месец
На изборите нека всички излезем и подкрепим Възраждане. Те са единственият шанс България да оцелее и да се превърне в една просперираща и богата страна. Едно нещо ще Ви кажа и го запомнете - България може да просперира и да бъде богата само и единсвено,когато въври ръка за ръка с Русия. Русия в момента е в икономически подем и в следващите години ще диктува правилата в Европа. Геополитическият курс, който трябва да поемем е твърдо с Русия. ЕС е приключена кауза, както и НАТО. България с Русия!
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онзи ден Борисов говори за отговорност, сега Главчев повтаря същите думи, но и със заплаха. Котилото на ГЕРБ не може да роди нищо хубаво!
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ФАКТ - Сложих ти плюсче, но за първите изречения. За много неща Костадинов е прав, да, умее да говори, но понякога е доста краен. И едва ли има подготвен екип. Така че спорно е дали той е единствения, дето можел......
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте да си говорим за Ергенът.... опс, и там само мазало... хахахахаха :)))
74
0
 
9
 
! Отговори
спомнете си преди 1 месец
Главчев още в първите си публични изяви се показа с НАПИСАН текст, който СРИЧАШЕ. С което показа, че не е в състояние да бъде устойчив и самостоятелен.
73
0
 
6
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
И каква отговорност щял да понесе Президентът?Импийчмънт се прави само при държавна измяна или свързано с нея нарушение на Конституцията.Неиздаването на Указ за назначение определено не е държавна измяна.А,може би политическа отговорност?Президентът има право на два мандата и е във втория си,а на трети няма право.Остава медийна отговорност.Ми то всеки ден я носи с основание и без всеки се бърше с него.
72
0
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Кс да отменя подигравката с конституцията и президента да назначава служебен кабинет
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаме нормални политици. Като мутри се държат, заплашват се, гледат кой кого да прецака. Няма скоро да тръгнем нормално, няма отърване от техните скандали.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Севда ми харесва като жена, но е избрала банкянския селянин за господар, ще си търпи последствията с него :)))
69
2
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Всички виждаме и се убеждаваме за каква анархия става въпрос в държавата. Всеки е фокусиран единствено и само да облагодетелства себе си и да краде. Народът е изритан в ъгъла и никой дори не го споменава. С изключение на един лидер и това е д.р. Костадинов. Истината е, че единственият, който може да извади България от това блато, в което се намира е д.р. Костадинов. ПП Възраждане е единствената пробългарска партия, която ще направи така, че България отново да е силна, можеща и богата. ВЪЗРАЖДАНЕ
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тук прокурори няма ли бе , тоя чykyндyp открито отправя заплахи към Президента ?!