Нинова: ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора "Боташ"

Не допускали гласуване на доклада в зала
18 апр 2024 14:18, Елка Василева
24
Нинова: ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора "Боташ"
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора „Боташ“, не до го допускат в дневния ред на зала и гласуване на доклада. Това каза председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. По думите ѝ докладът е готов и подписан с тежки констатации за корупция и щета на българската държава и общество.

Още по темата
Нинова съобщи, че утре в зала номер едно на парламента членовете на временната комисия за „Боташ“ от „БСП за България“ ще представят целия доклад и ще го изпратят на Европейската и българската прокуратура и Комисия за противодействие на корупцията (КПК).

Няма да оставим този случай да бъде „заметен", посочи Нинова. По думите ѝ това е една от малкото комисии, която е свършила реална работа и е показала корупция.

Тези, които са го подписали, да си понесат наказателната отговорност, добави още тя.

По-рано днес депутатът от "Възраждане" Йордан Тодоров съобщи пред журналисти, че от партията ще внесат в прокуратурата, в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), в Българския енергиен холдинг (БЕХ), в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на енергетиката (МЕ) сигнал, свързан със сделката между „Булгаргаз“ и турската държавна газова компания „Боташ“.

От "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) съобщиха, че са внесли предложение за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев подайте оставка и нека умните и красиви шарлатани и драскачите да си направят правителство не си заслелужава да понасяш алчността гадостите лъжите на тези
14
2
 
2
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 1 седмица
Още едно доказателство че за тези длъжности трябва да са експерти а не послушковци като Главчев които дори не може да чете. За това искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски прасето. Да живее България никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и грабежи на народа.
13
1
 
2
 
! Отговори
Ще има ден на радост преди 1 седмица
Прикриването на корупцията по договора "Боташ" е въпрос на време-до момента, когато догодина войната срещу Украйна свърши и веднага у нас стартират заседанията на Военния трибунал. Така,че всички замесени в тази далавера, независимо от заемания от тях пост, ще отидат зад решетките.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От " Боташ" ще изскочи не заек, а мечка! Бдете, хора, ровете надълбоко, че ужасно вооооооониии!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подозрителна активност на "ЗА оръжия за Украйна" срещу "НЕ на руския природен газ", при това, в последните им работни дни. Сигурно е случайно, ама е изгодно. То там нямаше ли една обществена поръчка за НЕруски газ, ХИ-хи! Открито и прозрачно.
10
1
 
6
 
! Отговори
Дима преди 1 седмица
Корнело не превръщай нещастната си любов към Борисов в проблем на държавата.Той не те харесва и много пъти ти го е показвал Престани да се вихреше и дивееш,не сме длъжни да ти гледаме сериите.Разкарай се ,ближе си раните и не ни занимавай.Айде ее ,30 години ти плащаме да въртиш интриги,разкарай се
9
0
 
6
 
! Отговори
До баба Мара преди 1 седмица
А Радев от коя партия е?От същата,дето трябваше да бъде забранена със "закон".
8
2
 
4
 
! Отговори
баба Пена преди 1 седмица
Пръсна се по шевовете тая жена че БСП е вън от управлението и краденето на държавата и вече дажи и старит баби и дедовци не гласуват за тях. Да свиква че повече пари договори нема да види тя и тази комунистическа партия която още преди 30г трябваше да бъде забранена със закон.
7
8
 
5
 
! Отговори
пак ли преди 1 седмица
До Анонимен 1Точно обратното пич не спираше да го бъзика! Дори се изгаври с Бокича като му каза да излезнат на вън да се разберат като мъжи!!Тва че такива като теб харесват бандюгата и гробарите вече е болест на нашия народ!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Другарката е много активна,но групичката депутати зад нея е рехава.Вместо да се занимава с безмислени ПР акции,по-добре да се постарае да вкара повече депутати в следващото НС.Тогава ще и се чува думата.
5
7
 
5
 
! Отговори
манго преди 1 седмица
колоко пари са отмъкнали тикавати шиши смятай
4
3
 
12
 
! Отговори
нагла и ... преди 1 седмица
Неслучайно и викат другарката Импексова.
3
4
 
19
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Ало Нинова с кой подписа договора с Боташ? Добре се знае , това е вашата съпартийка Деница Златева! За пореден път излизат наяве неща в които БСП е забъркана като наследница нс БКП , която винаги е работила в ущърб на страната!Затоваи България плащаше най скъп хазна Газпром преди спиране на договора!
2
4
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
И това го казва точно тая, която като министър не знаеше и отричаше, че пращаме оръжие на Украйна, но цял свят разбра, дори го показаха нагледно как там с наше оръжие се убива!
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато Бокича беше на власт, на тази не и се чуваше гласът, сега много взе да се обяснява комсомолката :)))