Новият шеф на митниците: Заварих уплашени хора

"Приоритет за мен са приходите и състоянието на работния състав"
18 апр 2024 18:40, Красимир Ангелов
16
Новият шеф на митниците: Заварих уплашени хора
Снимка: БГНЕС

"Заварих уплашени хора. Възложена е проверка, но приоритет за мен са приходите, състоянието на работния състав и опазването на границата”, заяви шефът на Агенция "Митници" Георги Димов, цитиран от БГНЕС.

Димов и служители от агенцията се изслушват във временната комисия за разследване на корупционни практики в агенцията “Митници” и евентуалното участие на Асен Василев.

Още по темата
Димов бе назначен от служебния министър на финансите Людмила Петкова на поста, като зае мястото на арестуваната Петя Банкова. Преди това той беше заместник на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

Цецка Дочева, директор на дирекция митнически разузнаване и разследване в агенцията “Митници” заяви, че не са налични данни за нерегламентирани дейности от служители от агенцията и международни партньори.

“От човешки ресурси ми беше връчена заповед, с която от 29 март 2024г. ме назначиха на длъжността в дирекцията за митнически разузнавания”, коментира Дочева отговаряйки на въпрос от страна на БСП как такава дирекция за разузнаване не е разбрала за всички тези корупционни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 1 седмица
Уплашени да не им спрат схемите. Като се почне от претоварени камиони, които съсипват пътищата и след това се оправят с нашите данъци или ги зарязват да караме в дупки, до трафик на зарзават с пестициди да си тровим децата.
12
1
 
0
 
! Отговори
корумпиран митничар преди 1 седмица
Само в БГ все още има корумпирани митничари на границата! Румъния се пребори отдавна с това. Уплашени са щото ПП-ДБ им пресече каналите за контрабанда!
11
0
 
0
 
! Отговори
Уплашени са преди 1 седмица
Щото митниците са си мафиотска структура с много пари. Кокорчо знае това и се опита да ги овладее, но Боко е все още по-силен от новоизлюпените мафиотчета от ПП-ДБ и набързо се разправи с тях. Войната между двете мафии ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ще продължи с пълна сила и след изборите. Господарите от Козяк се опитаха да съберат две враждуващи мафии, но беше за кратко колкото да си прокарат техните заповеди. Васалите продължават да се бият за надмощие.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Накратко: почти сигурно отвън влиза информация за наркоканали, Асен Василев чрез Банкова без знанието на МВР удрят единия (170кг кокаин, Бургас, 25.03.2024) като преди това добре известните корумпирани митничари по канала са били отстранени. На 03.04.2024, преди да срещне австрийския посланик Банкова е арестувана. В последствие е трябвало да срещне американския и британския за назначаване на техни служители в българскимитници. От кабинета на Банкова е взета информация са другите канали, които е трябвало да бъдат ударени. Цирка тук ще продължи, но по всичко изглежда, че отвън виждат и разбират
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Митници, ДАНС, Пирогов - набързо Борисов и Пеевски махат външните на службите лица.Тая на митниците явно си е свършила работата с хванатата кока в Бургас и веднага смазана и арестувана.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей, добре че дойдоха ПП да организират каналите, че последните 15 години нямаше никаква контрабанда и Таки и Брендо бяха умрели от глад. А пък Шеф им Тиквата взел, че отслабнал.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ пак си върнаха каналите и ще пълнят Чекмеджето.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Класика - проблемът не е, че има корупция, проблемът е, че аз не участвам в нея.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боже те институциите са създали каналите държава в държавата. Имаше преди години едно предаване за митницата на Капитан Андреево, интервюираха някакъв от митниците с маска и променен глас, и ми остана в съзнанието. Каза че неможе да влезе или излезе дори клечка от пункта без разрешение от София. Има си хора за всичко
4
0
 
5
 
! Отговори
акулио преди 1 седмица
Иво френския съюз трябва да се намеси в охраната на българските граници през тях минава милиарди сивата икономика които си вливат в България в Европейския цигари и алкохоли дрехи храна лекарства наркотици всичко всичко не се декларира и минава през границите на България
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той ги успокои с думите:Спокойно,каналите остават...
2
0
 
11
 
! Отговори
погледнах ги и преди 1 седмица
Заварих уплашени хора за чекмедженцата си
1
1
 
6
 
! Отговори
Смех! преди 1 седмица
Дали се краде и има ли контрабанда?!