Заради доклада за "Боташ": ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС

Има скандални факти по този доклад, посочи Радослав Рибарски
18 апр 2024 10:20, Красимир Ангелов
19
Заради доклада за "Боташ": ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС

"Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) са внесли предложение за извънредно заседание на Народното събрание (НС), на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“. Това обяви в кулоарите на парламента депутатът Радослав Рибарски.

Въпреки уверението, че ще влезе в пленарната зала вчера, той не намери място тази седмица в програмата, обясни Рибарски. В същото време точки, за които нямало доклади, били включени в дневния ред.

В сряда председателят на Народното събрание Росен Желязков не включи точката за обсъждане. В кулоарите на парламента Павела Митова от „Има такъв народ“, член на временната комисия, обясни, че са постъпили допълнително секретни данни и затова отлагането на доклада е правилно.

Още по темата
Има изключително скандални факти и разкрития по този доклад, които ние няма да оставим в последните седмици на това НС да останат скрити за обществото, заяви Рибарски. Според него има начин как заради класифицираната информация докладът да бъде обсъден, без да се разкрива търговската тайна.

Според колегата му Мартин Димитров разглеждането на доклада се отлага поради две причини. Първо, ГЕРБ защитава Румен Радев и неговия екип, който е сключил този договор, второ – с назначаването на служебния министър на енергетиката ГЕРБ на практика са подкрепили този договор, защото министърът е участвал в целия процес и те са поели политическа отговорност, смята Димитров.

Планът на ГЕРБ е този доклад да не се гледа в зала и да не бъде даден на ДАНС и прокуратурата, както ПП-ДБ искат, каза Димитров. Той смята, че трябва да започне предоговаряне на договора с „Боташ“, защото, по думите му, страната ни губи около милион на ден, без дори да внасяме газ по договора.

Докладът е при председателя на временната комисия Жечо Станков от ГЕРБ-СДС, отговорността вече е негова, подчерта депутатът. Той вече една седмица не внася доклада при положение, че този договор ни струва по милион на ден, т.е. за тази седмица около 7 милиона вече са платени, изтъкна Мартин Димитров.

Притеснително било и че служебният министър на енергетиката, който е участвал в процеса на договаряне, мълчи по темата. (БТА, Нелли Желева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Много ги блазни ДБ енергетиката и искат да бъркат в кацата с мед постоянно
17
0
 
0
 
! Отговори
Ася преди 1 седмица
Американските слуги пак се превъзбудиха
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6 комисионите не са при Радев а при пп
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно е заради комисионните иначе пп няма да искат заседание ,мушеници
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ШАРЛАТАНИТЕ КОГА ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТ ЗА КОМИСИОН ОТ ГАЗОВИТЕ ТАНКЕРИ ЛЪЖЕХА НАГЛО ЛЕНА КИРО АСЕН И БЕЗНАКАЗАНО ПРИБИРАХА КОМИСИОН
13
1
 
2
 
! Отговори
Мирела преди 1 седмица
А. ДБ ще излязат сега изключително праведни
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро,Ристо,приберете си кучетата,да не лаят против президента за щяло и нещяло.Толкова долна *** сте,това ще го разберете на 9-ти юни.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
значи боко построи путински поток за сметка на Българите без да има газ за България, радев сключва договор с боташ, който ощетява България с милион на ден без доставка на газ, абе само на мен ли ми се струва, че тези двмата са закопали държавата за десетки години, а искат да управляват?....
10
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
имитират активност
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
герб защитават радев за боташ, техния председател на парламента не вкарва за осъждане договора, а радев сигурно ще се отблагодари като подпише промените в служебния кабинет, мафията е по най-високите постове
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
радев и герб да извадят от дебелите си джобове и да плащат по милион на ден на боташ без да получаваме газ, докато предоговорят договора, това е носене на отговорност, но отговорност само на думи, както правят не е носене на отговорност!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шарлатани вашите комисион от газовите посредници кой ще разглежда шарлатани Вън съд затвор
6
3
 
7
 
! Отговори
akudдфгх преди 1 седмица
фактически зад сглобката в сянка дружно са работели, другарите от обръчите от фирми-ДПС, ГЕРБ и ГУМЕН КРАДЕВ
5
3
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
Рибарски , все още има по някой шаран да Ви се лови на въдиците /пардон на приказките/,ама както сте я подкарали май ще спрат да кълват.
4
4
 
7
 
! Отговори
Хахаха, преди 1 седмица
Провалени Пудели и Десебилна Бутафория пищят истерично от вкусЪт на г08ната,които сами сътвориха... БЕЗЦЕННО!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този дето е подписал договора на бесилка пред парламента, защо да се губи време с комисии и разследвания, като накрая ще го оправдаят или ще хване самолета за Сърбия. Така да се постъпва с всеки подписал такива погубващи ни договори и с АЕЦ, Мини, ТЕЦ, тръбопроводи, доставки на газ....
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От първия миг, в който се разпрезидентства, ко...Му...ньото работи агресивно срещу човечността и нормалността, разпад на партийната система и стремеж към едновластие. докато То е "начело" (като въшка на чело), добро няма да видим.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Яд ви е, че не бяха ваши хора, нали? Ама то вие и хора си нямате! ХА ХА ХА! Не се прави така,като при вас! Бойко 4-5 години го караше полека лека, защото навсякъде бяха хора на БСП и НДСВ. Бавно, малко по-малко ги подменяше и вербуваше, докато трупаше свои кадри. Ама вие - юруш с лопатата. Назначаваме тоя и ония... ама то е оказва, че всеки е обвързан и хич не са ви лоялни. Аре марш!