Радев: Вчера получих авангардно предложение на Главчев, че иска да е и външен министър

Посъветвах го, че имаме множество прекрасни дипломати, добави президентът
Обновена: 20 апр 2024 13:49 | 20 апр 2024 13:46, Елка Василева
101
Радев: Вчера получих авангардно предложение на Главчев, че иска да е и външен министър
Снимка: БГНЕС

„Вчера получих това авангардно предложение на Главчев, че иска да е и външен министър“, заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Още по темата
Той обясни, че не е защитавал Стефан Димитров. „Аз съм против това зам. -председател на партия да отговаря за изборите в чужбина“, каза още президентът.  

„Посъветвах го, че имаме множество прекрасни дипломати, но в края на деня Главчев ми се обади с това предложение и го посъветвах все пак да проучи повече нещата, още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР. Да се консултира с експерти какво значи това да поеме външно министерство“, посочи Радев.

Той каза, че в понеделник сутринта ще направи последен разговор: „Ако той държи, аз съм казал, че приемам всички негови предложения, намесих се само, когато нещата излязоха извън контрол. Важно е това правителство да успее. Надявам се Главчев да знае с какво се заема“, добави Радев.

По-рано служебният премиер коментира, че няма да има смяна на външен министър и че е разговарял с Румен Радев и му предложил той да поема външно министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
3
 
! Отговори
Този преди 3 седмици
...не беше ли ощетил България с договор за 13 години напред, при който трябва да изплащаме милиони на турската Боташ, та дори и без да внасяне газ ? И има безочието да се появява и да ръси мозък и морал ? Няма такова дебелоочие!
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОЖЕ! - ЗАЩО НЕ СЛЕЗЕШ ДА СИ ПРИБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ? - НАИ НАПРЕД ГЛАВОКА.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предпокага се ,че това са надпартийни и можещи хора,с качества .Проблемът е,че на такива постове са все калинките на ГЕРБ.----Тогава кой предполага, че са надпартийни и можещи хора?
46
3
 
0
 
! Отговори
От прерията преди 3 седмици
Чравената Лисиса яздеше към залязващото слънце и при мисълта за гостуването си при *** където пуши лулата на мира плюеше от яд И нашият читател би се изплюл Седнали в кръг старейшините пушеха лулата на мира и щом дойдеше ред и на Чравената Лисиса преди да му подадат лулата я мушкаха в дупи си Нямаше как Чравената Лисиса да откаже пред подканящата лукава усмивка на вожда Седящия бик Да ти пикам на лулата и на мира
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев скоро и на Джони Синс ролите ще играе
44
1
 
6
 
! Отговори
Оцеола преди 3 седмици
Така е наредено от Козяк на Толупа,Толупа нарежда на Главата,Главата на Зелените Чорапи.Игри за слугинаж.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей такива кадърни като г-н Главчев ни трябват, добре е да заеме всички министерства, само така ще се оправим! И забравих ще спестим разходи защото той не може да бъде едновременно на повече от 3-4 места а и има само едно дебело черво.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Валя, никога ли не са ти казвали т.ъпа кърджалийска п...? Този израз е конструиран специално за такива като теб, дори Тиквата ви го каза няколко пъти, но нали сте т.ъпи кърджалийски п... не може да се усетите. Ако не си го чувала значи околните те щадят. Имах една позната, беше снимала със скрита камера какво си говори шефа й, те точно това си говореха, че е т.ъпа като кюнец, беше крайно огорчена милата.
41
21
 
3
 
! Отговори
Ставри преди 3 седмици
А бе, миш.ок, ти 10 године не можа да разберереш къде си и защо си в президенството. Срам и позор за България си. Скрий се някъде и без друго никой не те признава за нищо и никой не те кани.
40
2
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 3 седмици
До АнонименМного точно. Пълно потъване и хаос след лешоядите от сглобката. Нали за това се бориха тия борци. Направиха мнозинство и промениха основния закон. Сега всички страдаме от техните неадекватни промени. Свидетели сме на една отвратителна сага, когато в ефир служебния премиер го заплашват и заставят да изпълнява команди. Пълно падение.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 28, глупости, айде 1-во да се запознаеш с функциите на Сметната палата и БНБ и тогава да се изказваш, да не говорим че за шефовете на БНБ това е недопустимо не само според нашето законодателство, но и според правилата на ЕЦБ, ама РистУ отде да знае тия работи
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма ли някакъв министерски пост и за мен да измислим нещо. Във властта явно всеки за всичко става.
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че той Главчев какво го интересува какво се прави във външно? Той изпълнява каквото посолството кажат и респективно Боко Тиквата. Колко да е сложно да изпълняваш точно инструкции и да четеш написани речи, включително и на английски? Той това го прави цял живот, едно външно ли ще му се опъне?
36
11
 
5
 
! Отговори
Валя преди 3 седмици
Жадните за власт и драскачите им като чуят ГЕРБ изтрещяват.Много ви е страх, и с право
35
7
 
6
 
! Отговори
Радев, преди 3 седмици
Кажи нещо за "Боташ".По колко милиона губим на ден?Застигна Баце по чекмеджета.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главун налитал на лесното като външен министър, не искал да обира цялата народна любов като премиер, иска да е турист :)))
33
2
 
11
 
! Отговори
До 28 преди 3 седмици
Предложението служебен премиер да е Управителят на БНБ или на Сметната палата не е лошо.Предпокага се ,че това са надпартийни и можещи хора,с качества .Проблемът е,че на такива постове са все калинките на ГЕРБ.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До РАДЕВИ аз мисля като вас. В момента Радев е най- разумния и адекватен политик, с най- висок рейтинг, избран директно от хората. Неговите служебни кабинети се справиха отлично и успяваха да поизчистят нещата след аматъорските управления на предишните. Сега нещата са критични след т ъ п и т е промени в конституцията. Просто се чудя защо КС е пасивен при тази ситуация.
31
1
 
10
 
! Отговори
vs преди 3 седмици
Тоя г.лавоч, с физиономия наподобявща тая на дявола, въобще не знае къде се намира! Когато говори, тона му е като на третокласничка, наизустила стихотворение притесняваща се да не сбърка! Пълен ***.лоумник! То и цялото му излъчване и поведение е тотално неадекватно!
30
6
 
8
 
! Отговори
РУСКА МУТРА преди 3 седмици
ТИПИЧЕН ПОТОМЪК НА ПАРТИЗАНИН. ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ НА РУСКИЯ ОЛИГАРХ ПУТИН....