Главчев няма да се среща с Радев, предлага себе си за външен министър

Премиерът ще изпрати писмено предложение
Обновена: 22 апр 2024 10:16 | 22 апр 2024 10:16, Нели Христова
101
Главчев няма да се среща с Радев, предлага себе си за външен министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Служебният премиер Димитър Главчев няма да отиде днес в празидентството за нова среща с държавния глава Румен Радев.

Вместо това премиерът ще изпрати писмено предложение до президента да освободи министъра на външните работи Стефан Димитров. А на поста да бъде назначен Димитър Главчев, пишат от "24 часа".

В понеделник трябваше да се проведе нов разговор между Румен Радев и Димитър Главчев, за да се разреши блокадата с нежелания от премиера министър на външните работи Стефан Димитров.

Първоначалното предложение на Главчев бе Димитров да бъде сменен от зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов. След като Румен Радев се противопостави на тази кандидатура Митов се отказа от номинацията. Това стана, след като в петъка Главчев разговаря с Румен Радев и двамата си отпуснаха още малко време, за да бъде сменен министъра на външните работи.

Че премиерът Главчев иска да оглави и външно министерство бе обявено от самия него в събота. Той уведомил Радев за това си желание в петък вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Политика
Георги Първанов: Това не е моята политическа епоха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЩЕ СЕ САМОПРОВЪЗГЛАСИ ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР И ЩЕ САМОУПРАВСТВА
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев си продължава да управлява
34
3
 
15
 
! Отговори
така е преди 3 седмици
Борбата, която се води за поста на външен министър е много важна за Борисов и Пеевски. Те се кълнат във вярност на евроатлантическите и натовски ценности, а в замяна получават индулгенция и НЕвписване в клуб Магнитски. Видяха, че новият външен не им играе по гайдата, американеца беше ядосан и поискаха да го махнат. Трябва да се влезе отново в коловоза да се оплюва колкото се може повече Русия, иначе двете прасеееенцццаа влизат в кошарата на магнитски.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев като другаря Живков ще узурпира цялата власт гербаджийска работа
32
3
 
12
 
! Отговори
Това сметище преди 3 седмици
Какви езици владее? Знае ли, че има политическа карта на Света? Бес се хващам, че не знае какво е това глобус!Падението на един народ!
31
2
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 3 седмици
Още едно доказателство за нефелните промени на Конституцията, които сътвориха сглобката.
30
1
 
18
 
! Отговори
Държавна Сигурност преди 3 седмици
Борисов прибери си нещото Главчев, че е тотален резил за Хората и въобще Държавата!
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това вече граничи с д.ебилизъм. За какво се хаби да пише писма и да замърсява медиите с глупостите си, след като предварително не го е координирал с Радев? Този човек рискува да олекне още повече, защо го прави? Радев му каза няколко пъти, че за дипломат трябват определено образование и качества. Явно Главчев се е амбицирал, като е видял, че щом дори Габриел и Михайлова могат да са външни министри, всеки може. Трябва да му напомним обаче, че те не можаха...
28
2
 
21
 
! Отговори
Тая ли шамандура преди 3 седмици
Ще ни представлява по света? Няма ли критерии на които да отговаря един премиер, външен министър и всички подобни? Какъв дипломат 1 може да бъде тоя клюн? Та той не може да чете, нито да се изразява правилно! Задъхва се! А дано Господ му помогне! Лакомо ду ***- кръв се. ре
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква е тая снимка, с цялото ГЕРБ бе, кога е правена
26
0
 
11
 
! Отговори
Предложение преди 3 седмици
Хайде да им покажем,че всичките им селски номера не биха минали,ако наистина този път гласуваме масово!В крайна сметка сме техни работодатели,а те само едни администратори на нашите пари!
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев очаквано се оказа пълен мушмурок сричащ заучени изтъркани фрази, безлично протеже на банкянския престъпник
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Бойко му обясниха, че съгласно новата Конституция Румен Радев има право да смени служебния премиер и цялото служебно правителство, ако загуби доверието му. Боцко си мислеше, че ще командва парада, но се оказа, че не е прочел новата конституция, която гласуваха. И затова накара марионетката Митов да се "откаже" от позицията. Жалка, некадърно организирана политическа маневра, в изпълнение на "препоръките" от Козяк за поставяне на интересите на Украйна преди интересите на България и българския народ.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лелеле и то ми бил министър-председател, че и шеф на сметната палата. Да се чуди човек, да се трови ли или да се беси? На този Бойко не му звъни да му каже какво да прави, този сам звъни на Бойко да го пита!
22
2
 
10
 
! Отговори
До Избирател преди 3 седмици
Трябва да благодариш най-вече на ГЕРБ и ДПС,защото за пореден път опорочиха целия замисъл!И ако ти не го разбираш,то твоите деца ще го виждат все по-ясно!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бойко Борисов е едно недоразумение - защото трудовите хора нямаме време за политика и така и си "мина" между капките - тарикат от класа, лошото е - че разврати много хора - много хора почнаха да се държат като него, да го "копират", а той е един - много пр ост човек, аз виждам, че е грамотен на ниво - да чете и пише - тоест - на ниво - "джипката", умее да паркира автомобил и това е, къде ти ще стопанисва държава, че само пенсиите погледни - 500 лева пенсия - това е садизъм.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Таз седмица външен ,другата и вътрешен ще иска да стане .Премиерът Слънце.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главанака е от шайката и не иска и не може да направи честни избори. Вота на избирателите е предварително опорочен.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Циркът е пълен. Двете дебели, мазни пра...а сега се гаврят с умнокрасивитета.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зозо, кой е гнома?