Падането на Росен Желязков е факт, 129 депутати го свалиха от шефското място на НС

Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут, заяви Желязков
Обновена: 25 апр 2024 11:24 | 25 апр 2024 11:20, Александър Попов
199
Падането на Росен Желязков е факт, 129 депутати го свалиха от шефското място на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентът освободи председателя на Народното събрание Росен Желязков. Решението беше подкрепено от 129 народни представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, „против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Проектът на решение за предсрочно освобождаване на  председателя на Народното събрание беше внесен и подписан вчера от народните представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "БСП за България".

Основанието е системното неизпълнение на задълженията му като председател.

"Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание. Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков минути преди да бъде освободен от поста. От ГЕРБ-СДС и ДПС го аплодираха на крака.

"Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора, за да работим за хората. Като хора имаме нашите страсти, но като народни представители, имаме отговорност", заяви Желязков.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Росен Желязков
Още от Избори 2024
Костадин Паскалев: Григорова сама ни потърси за разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИЧР за 2021г при баджанаците 68 място с 12 надолу- защо, в ЕС нито една държава не е паднала, но ние при баджанакови да, а сега плащаме по 1 000 000 всеки ден по договора БОТАШ- ха честиту...
155
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Индекс на човешко развитие при Борисов 2020г когато юмрука не го хареса - 56 място, инфлация март 2020/ март 2021г- 0.6%, март 2021г/март 2022г- 12.44%- справка НСИ калкулатор инфлация- Баджанакови не ви харесвам в блатото в което ни завряхте!
154
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДА СЕ ВРЪЩА БОЙКО БОРИСОВ И ДА СТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВА!
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТОТИ ,ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ ,УШИТЕ ,ОГЛЕДАЙ СЕ И АКО ТИ ХАРЕСВАТ ТЕЗИ ЕЖЕДНЕВНИ БЕЗОБРАЗИЯ И ПОСТАНОВКИ ЗНАЧИ НЕЩО НЕ ТИ Е НАРЕД! УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ЦИРКОВА ПРОГРАМА С ПУДЕЛИ И КЛОУНИТЕ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА! ВСЕКИ ДЕН ЛЪЖИ И КРАЖБИ! ТЕЗИ СА НЕКАДЪРНИЦИ! ИЗМЕНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА ИЗНЕНАДА АВТОРИТЕ! КАКВО ПИПНАТ ВСЕ КАЛПАВО!
152
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Внесете импийчмънт на Радев.
151
4
 
3
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
бЕЗГЛАСНА гОЛЯМА БУКВА БЕШЕ И ТОШ,НО ПОНЕ СЕ ВИДЯ ,ЧЕ АКО СЕ ОБЕДИНЯТ И СЪБЕРАТ вСИЧКИ СРЕЩУ бОЙКО ДУРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ ПО НОВ ПЪТ!!
150
6
 
9
 
! Отговори
Мразя Тикви! преди 1 седмица
Росен не е лош човек, но все пак стана слуга на неграмотен и алчен престъпник от ромски произход, бидон с мас, най-простият наглец, раждан някога на българска територия. Би трябвало да го е срам и то много!
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Майката на инфантила Никола Минчев, един неуспял адвокат, още не е дала обяснение, как и защо от ББР са й преведени около 1.5 млн във адвокатската фирма в която работи, докато ПП,ДБ бяха на власт. Може би, защото няма кой да я попита. Няма прокуратура, ДАНС...
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
147 При недоразумението на природата Никола Минчев, заградиха входа на НС със железни решетки, което и при комунизма не се бе случвало, а Нинова-мадам Импекс, направиха министър на икономиката. Недоносчето ПП,ДБ донесе омраза и хаос в държавата, поиска абсолютната власт, както чухме в записа, за да краде заедно с трафикантите и престъпния свят безконтролно. Свалянето на Желязков е безпомощно, безсилни агония на лузъри. Където и когато се появят губят, и оставят хаос след себе си.
147
2
 
11
 
! Отговори
До мдааа преди 1 седмица
Той поне стигна до парламента , разчитайки на себе си , а не като Минчев- разчитайки на мама , на която разнасяше папките преди да застане начело на парламента . Оставихме да ни управляват недоносчета и сега им сърбаме попарата на глупавите решения.
146
1
 
11
 
! Отговори
***** преди 1 седмица
Това е отмъщението на ПП за техния свален председател на парламента Никола Минчев . А той не може да се закачи на пръста на Желязков с недораслото си фалцетно гласче . С тези си действия ПП доказаха , че са злобни , отмъстителни и елементарни . Нямат качества да управляват държавата , мислят само за себе си , не за доброто на държавата ни .
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ наглост безкрай. Желязков беше винаги там, когато мутиращият и цвилещият инфантил Никола Минчев сричаше и питаше за всяко нещо от правилника на НС, от който си нямаше и хабер понятие. Често го виждахме да съветва неграмотниците с дипломи от ПП,ДБ, в залата през почивните. Винаги се отзовават, независимо, че хулигатите с дипломи/без покритие/, хулеха и обиждаха хората на ГЕРБ-СДС. Омраза, алчност, похот и връзки с престъпния свят, това са ПП,ДБ. Никога повече мафията ПП,ДБ.
144
2
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
Днес "Възраждане" извадиха от изолация, най-важния си политичеки опонент ПП-ДБ и го легитимираха подновени за изборите. Целта им била далечна да доскарат Сглобката. На практика вече загубиха 2-та позиция в бъдещите избори. Свялянето на Р. Желязков е безмислено. Баце ги надхитри!
143
1
 
4
 
! Отговори
Цвета Каранянчева преди 1 седмица
Слугата коленичи в Киев! Вън!
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Импотентена опозиция се сглоби от всички немощни партийни групи, всяка врякаща напосоки и за отмъщение от безсилие се разправиха с председателя на НС! Та тези непрокопсаници искат избирателят да имдаде да ошетат страната!
141
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Долу Лойко и крадливата банда на ГРОБ !!
140
9
 
6
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 1 седмица
На следващите избори ще ви накажем мишки, ГЕРБ + ДПС > всички останали!
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧУДЕСА ОТ ХРАБРОСТ! ОСТАВИХА ПАРЛАМЕНТА БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ! ЗАЩОТО ОТКАЗАЛ ДА СЕ ГЛАСУВА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НА ПРАВОСЪДИЕТО, КОЕТО НЕ Е ИЗБРАНО ОТ ПАРЛАМЕНТА! НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НЕ Е ПРОБЛЕМ! СЕГА ДА ВИДИШ НА ПУК НА ЯД ТЕБ ЩЕ СВАЛИМ!ТЕЗИ СИ ИГРАЯТ КАТО ДЕЦАТА!ИЗЛИЗАТ В ОТПУСК И ЩЕ СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩОТО НЕ Е ТЯХНО!КОЙ СЪТВОРИ КУЦИЯ ЗАКОН!НЕГРАМОТНИ! ДАЖЕ ДОВОЛНИ СЕ ИЗКАЗВАТ!ВИЕ БЕЗОТГОВОРНО СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА! ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ?ЗА ОВЧАРИ НЕ БИХА ВИ НАЕЛИ,КАТО СЕ РАЗСЪРДИТЕ ЩЕ ОСТАВИ
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По начало този семпъл човечец не беше за този пост,но като знаем и кои други са го заемали, а и кои гласуваха за него,не за учудване,че беше избран! Пък то и в парламента много читави няма! А свестните днес считат за луди и естествено няма кой да ги избере!!!
137
8
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
И сега какво? Всички се омешаха и стана един гювеч от дърти БКП-ци които се боричкат за кокала. Възраждане уж путинофашисти, а гласуват наравно с евроджендърите от ПП-ДБ, БСП от край време самите те не се знаят какво са, Герб от евроджендъри станаха помаци с ДПС, ИТН са неосъзнати и ту се мятат с едните, после с другите. И накрая да се чудиш путинофашистите ли станаха джендъристи, джендърите ли станаха путинофашисти и те така.