Йотова определи като странно решението за Желязков

След промените НС е терен на предизборна кампания
26 апр 2024 13:45, Инна Ангелова
12
Йотова определи като странно решението за Желязков
Снимка: БГНЕС

 Вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че отстраняването на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание е странно. Йотова присъства на събитието, на което ще бъде представен глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици, предаде БТА.

Вицепрезидентът допълни, че през последните месеци е имало много случаи, през които е трябвало “да се вземе главата” на Желязков, но това в крайна сметка е работа на партиите, вътре в групите.

Пред избори сме, каза Йотова в отговор на въпрос какво се случва към момента и допълни, че от самото начало е било ясно, че всяка от промените, които са направени в Конституцията и начинът, по който са били направени, е трябвало да подсигурят Народното събрание като място и терен за предизборна кампания и това се случва.

Попитана каква би била алтернативата след изборите, Йотова каза, че не вярва на всички тези гласове, които месеци наред обясняват, че няма смисъл да се правят избори заради липса на алтернатива и защото пак щяло да е същото. Никога не е същото и тези, които поддържат тази теза, означава, че не уважават избора на българските граждани, каза още тя.

В настоящия момент Йотова каза, че не се интересува какви ще са резултатите от изборите, защото месеци наред се говори повече за това кой как ще потребява властта, в каква "сглобка" и няма дума за това защо тези хора искат да управляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Избори 2024
Доц. Киселова: След 9 юни НС ще е с изтекъл мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ЗА БОТАШ КАКВО РЕЧЕ ПЛЕШИВКА- ВОДЯТ НИ КЪМ РАЗРУХА- ДОГОВОРЪТ БОТАШ- ПЛАЩАМЕ ВСЕКИ ДЕН 1 000 000ЛВ И НИТО ДУМА ЗА ТОВА- ТЕ СА ПРЕКРАСНИ, НО ВИЖ БОРИСОВ БИЛ КОФТИ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама че прическа..
10
1
 
3
 
! Отговори
(^.^) преди 1 седмица
Каква е тази разплетена дамаджана ... това може ли да бъде Вицепрезидент ... ?!
9
2
 
4
 
! Отговори
Koko преди 1 седмица
Йотова за какви пари става дума с Боташ. Тотално сте се оляли. Чудя се как имаш сурат да изпълзяваш на дневна светлина. Ти си българската Гриселда Бланко, само че си по- богата.
8
1
 
2
 
! Отговори
Сега преди 1 седмица
Що думаш тъка нали знаеш каквото повикало такова отговорило
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То изначално е странно, че още се мотаят, а трябваше да са разпуснати депутатите. Имаме "неочаквано" решение за извънредни избори, политическа криза, партиите трябваше да си проведат някакви събиранки, да си изяснят предизборни платформи, сума работа да свършат, преди последните 30 дни, за агитация. Фактът че остават, означава, че сценариите са ясни, актьорските изпълнения подготвени много преди, даже узаконени с "промени в Конституцията".
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РАДЕВ, БОРИСОВ, ДОГАН.
5
2
 
4
 
! Отговори
Йотова, преди 1 седмица
Кажи си за "Боташ"?Ти каква комисионна взе?
4
1
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 седмица
Вие гледайте във ваша паничка че виж някой ви я взел
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Решенията на Грипен Решетников не са ли странни?
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ЙотоваЙОТОВА И РАДЕВ СА ЗАВИСИМИ ОТ ДОГОВОРА С БОТАШ. ТОЗИ ДОГОВОР ОСИГУРЯВА НА ДПС УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ СТАВА ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ. ЗАВИСИМА ОТ ТУРЦИЯ И ПЕЕВСКИ
1
4
 
5
 
! Отговори
Йотова преди 1 седмица
В работата на НС ли се меси?