Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на „Мини Марица-изток“ няма да бъде одобрено от ЕК
27 апр 2024 19:28, Александър Попов
79
Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета
Снимка: БГНЕС

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват, каза в Стара Загора съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Асен Василев в отговор на въпрос дали има опасност дупката в бюджета да се увеличи след подпомагането на фермери, земеделци и миньори.

“Това, което оставихме на служебния кабинет, е изпълнение на данъците точно както са по план график, разходите бяха по-ниски, знаете, че в бюджета има излишък в края на март. Тези допълнителни разходи, които се правят, по принцип трябва да могат да бъдат направени или на база резерв в бюджета, или на база намаление на други разходи, това са единствените два източника за правене на допълнителни разходи”, обясни Василев. По думите му единствените пера, които могат да се намалят, са пера в капиталовата програма.

Доколкото виждам, в момента се подготвя решение за подпомагане с допълнителни средства, които не са в рамките на Министерството на земеделието и трябва да се види откъде те ще бъдат взети, коментира още той.

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните „Мини Марица-изток“ с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ, заяви от своя страна Кирил Петков.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е достатъчна за финансовото укрепване на държавното дружество, коментира Петков. По думите му това е "поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС предизборно".

„Преди всички избори идват едни хора и опитват да залъгват миньорите и хората от региона, ние действаме за реални неща, които действително могат да се случат. Това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС с една единствена задача да кажа- ето ние се грижим. Въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Те много добре знаят за нотификацията на Европейската комисия. Ние действаме принципно, няма да правим неща, които не могат да се изпълнят и това е единственият начин да движим напред. В противен случай хората непрекъснато ще се разочароват, независимо колко избори има“, каза Петков.

"Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
morgan преди 1 седмица
не се зблуждаваите партията на Кирчо и Кокорчо е една имитация откакто са в парламента нищо хубаво не се е случило в България или за хората тези са огромен фалшификат
67
0
 
0
 
! Отговори
ДОКОГА НЕРАБОТЕЩИ преди 1 седмица
РОМКИ С БЕЗБРОЙ ЧХАВЕТА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ И ПОМОЩИ ?!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лена Бориславова най-наглото лице на мафията, но не обърках се Асен Василев най-наглото лице на мафията но пак се обърках Кирил Петков най-наглото лице на мафията!
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и аз видях..под4% за ПП,лъжа,ала бала,парапет,фийу....
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямало три милиарда от бюджета ,вероятно тия двамката са ги откраднали
63
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Асен Василев е "уникален" финансист-вдигна пенсии и заплати с 50%, а инфлацията със 100%. И къде е Киро на кярия!
62
2
 
3
 
! Отговори
Anonimna преди 1 седмица
На снимката са си затворили очите. Релевантна ли е статията изобщо или е за пред хората само?
61
4
 
16
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 седмица
Когато гласувате за Продължаваме ПОДМЯНАТА гласувате за бащата на про100Кирчо осигурил му подкрепа на колегите си от ДС които му дадоха навремето паспорт за Канада като разузнавач; за лъжливия Кирчо с фалшива декларация, че няма второ гражданство и е майстор в чупенето на бутилки и маси; за Василев подсъдим за финансови измами в САЩ и Англия и цялата им пасмина.
60
14
 
8
 
! Отговори
Мислете! преди 1 седмица
Гласувате ли за ГЕРБ ще ядете пак "постна пица" и ще бият Мутро-мафиотските бухалки, а също и полицията зад "колоните"!!!
59
5
 
9
 
! Отговори
Призив! преди 1 седмица
Трябва да отидем на избори, за да преборим купения и корпоративен вот, за да не ни управляват Мутри, корумпирани олигарси санкционирани по Магнитски за корупция и турци!
58
13
 
7
 
! Отговори
Истината! преди 1 седмица
Асен Василев е уникален финансист, вдигна пенсии и заплати и всички некадърни бивши и настоящи управляващи скачат да го клеветят, обиждат и плюят, защото разбират своята немощ и некомпетентност! Кирил Петков е ерудиран човек и сред отличниците на Харвард , а влизането в Харвард е изключително трудно и малцина са тези, които стават възпитаници на един от най-престижните университети в света!
57
16
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Асен Василев е човек с достойнство и кураж! Асен Василев изведе България едно стъпало нагоре от дъното, където мутрата Борисов ни държеше цяло десетилетие!
56
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Преди да започне тази грозна променкаджийска история ,България беше поканена в чакалнята за еврозоната и Шенген.Досега да бяхме забравили влизането ни, ако това не беше саботирано от жълто-пав-етни-ците с техните главатари. Що лъжи ,обещания и циничен шарлатанизъм се изсипа върху главите на бедния български народ и все пак на този знаменателен ден трябва да сме оптимисти.
55
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Ще почнат и да му се виждат звезди посред бял ден.
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро и Лена са фалшифицирали документи доказано е но прокуратурата мълчи а вие българи се оставяте тези мошеници да ви лъжат да ви крадат
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Виновни за ситуацията в момента са главно избирателите на ДБ, те продължават да гласуват за ППДБ и легитимират измамниците Киро, Асеня и Адвоката на Мафията Лена!
52
4
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Разбрахме, че Про100 Киро освен гелосан пуяк , е и пудел с пачки , който изплезил език седи пред вратата на Борисов в банкя и скимти да го приемат . Такава е съдбата на обикновените , рошави пуделчета - плезят се и скимтят за ласка. еееех и това недоразумение беше мин.-председател на България !!! Кой позволи такъв срам ??
51
2
 
11
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Търсят дар от пудел
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези каква дупка търсят?
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кокорко е прав, видял е нещо страшно в бюджета, ама не е обикновена дупка, той големи дупки е виждал.