Главчев: Целта е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно

Днес се теглят номерата на машините, които ще преминат удостоверяване
29 апр 2024 12:47, Нели Христова
37
Главчев: Целта е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на електронното управление Валентин Мундров участват в тегленето на номерата на машините, които ще преминат удостоверяване за съответствие. Жребият се осъществява на случаен принцип, предад БГНЕС.

"Целта е да се убедите в честността на всички процеси, които ще се случат по време на изборите. Поели сме ангажимента и основно наше задължение е изборите да бъдат честни. Крайната цел е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно и да се убедят в прозрачността на изборния процес", заяви Димитър Главчев пред медиите.

Той подчерта, че поемайки поста, е заявил, че процесът ще бъде прозрачен и публичен. В процеса по удостоверяване ще участват и външни експерти.

"Важно е да върнем доверието на гражданите в машинното гласуване и да бъдат проведени честни демократични избори на 9 юни", каза от своя страна служебният министър на електронното управление. Започна процедурата по теглене на жребия на машинния вот и сертификацията на устройствата. Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви, че публичността на процедурата цели хората да се убедят, че изборите ще бъдат честни. Той посочи, че основен ангажимент на изпълнителната власт е гражданите да бъдат сигурни, че вотът им ще бъде отчетен правилно, а също така и да се възстанови доверието в изборния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Политика
Тодор Тагарев: Сега всички са срещу ПП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
14
 
! Отговори
Един дядо ми каза преди 4 седмици
Едно време снимките на крадците стояха по спирките, да знаем кои са. Сега стоят на Билбордове, с номера.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те всички мутрафони са на площада, за тях ли да гласувам. Дори не се сещам за кой да гласувам наказателно!?!
11
0
 
8
 
! Отговори
Да не забравите преди 4 седмици
После да убедите и тото участниците, че има тото милионери. 1 на 100 години :)) ако пуснат фъндък от София.
10
0
 
14
 
! Отговори
целта да се убедят.. преди 4 седмици
е мисия невъзможна. Никой не ви вярва . А и с тия Великденски добавки изгубихте милион и нещо избиратели - пенсионери.Няма добавка ,няма гласуване.Останалото население все по- малко ви вярва ,даже никак.
9
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
Те и в електронната рулетка на Казиното ни убеждават, че всичко е по правилата, НО - истината е, че с машините за гласуване, със сложен математичен алгоритъм се лъжат избирателите и се нагласят изборните резултати! "Демокрация" - мошениците се забавляват...
8
1
 
13
 
! Отговори
Който брои, печели преди 4 седмици
Аз отдавна съм убеден, че както и да гласувам, гласът ми ще бъде отчетен правилно - за Пеевски и ДС. Затова не си правя труда да ходя да гласувам.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А как ще стане това, убеждаването?? С полицейски палки по китарите ли?!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
главчев, едно е да те убедят, а съвсем друго е наистина да се отчете правилно... Защото целта на измамника е да те убеди че е прав, ама дали е истина е друг въпрос..
5
2
 
4
 
! Отговори
Anonimna преди 4 седмици
По този повод, моля стрина, да ми прати някой с 500 кинта, да гласувам за БСП. Първо, че ми омръзна от Т-панари мъже и второ: живота живот ли е без чифт United nude?
4
2
 
10
 
! Отговори
Успех преди 4 седмици
Никога повече няма да гласувам,напълно безсмислено е!
3
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
аз не гласувам защото няма за кого мен машините и бюлетините не ме притеснявата хората които се изпращат в нс и еп
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ти ко лъжеш бе ? вие да не мислите че който гласува 'за никого' гласът му не отива в к0фата и не се отчитат само гласувалите за партиите ? единствено ако глас намаля резултата на партиите, като в Русия, тогава има смисъл да се гласува, а и тогава пак ще ги фърлят в к0фата
1
0
 
19
 
! Отговори
ъ преди 4 седмици
Аз си мислех, че крайната цел е да бъдат отчетени вярно гласовете. Пък то било да се "убедят" избирателите, че е вярно отчитането. Главчеев, Главчеев, и ти един главанак излезе, ама нейсе.