Скандалът се разраства: Петков намеси Пашата, Русев го заплашва със съд

Бащата на Петков пуска и трие статуси
Обновена: 29 апр 2024 11:55 | 29 апр 2024 11:48, Нели Христова
214
Скандалът се разраства: Петков намеси Пашата, Русев го заплашва със съд
Снимка: БГНЕС

"Атанас Русев е казвал много пъти пред мен и пред други, че е близък с Пашата и са спасявали "Корал" три пъти от други бандити", това написа във фейсбук профила си бащата на Кирил Петков - Петко, а в последствие го изтри.

По-рано днес Кирил Петков разказа в своя профил как през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Румен Николов - Пашата бил едно от имената. По думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" след това председателят на сдружение "Да опазим Корал" Атанас Русев му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

"Заклевам се, че Атанас Русев ми се обади с крясъци по телефона защо Кирил е сложил Пашата в списъка на за разследване. Лично аз съм виждал дясната ръка на Пашата Росен прегърнат с Атанас Русев на плажа на Корал.

Още по темата
Готов съм да се явя на детектор на лъжата заедно с Русев. Аман от платени боклуци!", пише още Петко Петков.

Самият Кирил Петков също се защити във Facebook, намесвайки името на Пашата:

Смут в дълбоката държава:

Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022. През февруари 2022, тогава като премиер, подадох списък от 19 лица на Иван Гешев  - в този момент главен прокурор.  В списъка е и Румен Николов – Пашата – една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов.

В същия ден, в който списъкът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите“, ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да го слагам в моя списък.  

Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал премиер точно за да променя дълбоката държава и че хора като Пашата трябва за бъдат разследвани от органите на реда.  Той се ядоса и затвори телефона. След това се обади на баща ми, който познава също от Корал и му крещя защо съм сложил Пашата в списъка от 19 потенциални престъпника на дълбоката държава.   В онзи момент баща ми не е сам, има още един човек с него, който става свидел на този разговор и може да го потвърди.

И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи? 

Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?

В отговор на тези обвинения Русев заплаши със съд.

Русев нарече тези твърдения "изтъркани опорки, дето ги спускаш, за да си изчистиш всички измами, с които влезе в политиката". Председателят на сдружението твърди, че това са лъжи и каза, че ще заведе дело за клевета срещу Петков.

"Ние реагираме по закон, защото всяко бездействия от страна на сдружението и лично от моя страна би означавало съучастие към това престъпление, което не може да допуснем. Потърпевши са не само "Корал", но и цялото общество, което ти имаш претенции да управляваш. Докога ще продължаваш така да лъжеш и да мажеш? Такива хора като теб трябва да бъдат не само извън политиката, но и извън обществения живот. Ти излъга и предаде надеждите на цял един народ. Знаеш каква е съдбата на предателите по справедливост", написа още Атанас Русев във фейсбук профила си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от Политика
Главчев: Целта е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
5
 
! Отговори
Ало преди 4 седмици
Е, хубаво, ама синът ти също е "платен ***"
107
5
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 4 седмици
Ако ГЕРБ спечелят Кирето е в затвора. Боко не забравя, а само забавя!
106
10
 
16
 
! Отговори
sev do 110 преди 4 седмици
Полуграмотните гласуват за Възраждане и ИТН.
105
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само полуграмотен или човек част от Измамата би гласувал за търговец на пробиотици като Киро!
104
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Активно мероприятие от ГЕРБ, то е ясно, иначе сигурно си е истина
103
5
 
23
 
! Отговори
До 333 преди 4 седмици
Всичко, което си написал е скандално! Ако не го разбираш си дълбоко объркан безпринципен човек"! "Подправяне на някакво си пълномощно"!? С този документ, с лъжата за двойното гражданство и с огромни претенции за почтеност Кирил Петков стана министър на икономиката, а после министър-председател! Той почтен човек ли е или измамник и лъжец!? Измамници и лъжци са много хора от ръководството на ПП-ДБ! Чудя се на останалите как не го разбират!? Зомбирани ли са!? Изтикват ни извън нормалните държави!
102
3
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
- Мдааа! Лицемерието на ПП-ДБ надмина това на ГЕРБ, ДПС И БСП! Демокрацията е другата страна на монетата на юдо-комунизма - юдо-демокрация! Много юдовци - много национални предатели! Язък за бедна България...
101
2
 
16
 
! Отговори
Тия за Месеци се преди 4 седмици
Окаляха толко колко Бо Тик Вуня не се Окаля за Десетиление! Не за Вярване, че още има Бъ Лъ Ци, които гласуват за тях!
100
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тpoлове, и вие сте на Недодялко, ясни сте ни отвсякъде, даже имам познати дето са работили преди същата глупост като вас, и са ми казвали че заплащането ви е супер смешно! Хахах, а на Недодляко пръчката няма да стане повече, каквито и камагри, трибестани и пр., глупости да опитва! Да помисли дали Съдбата не го е наказала
99
4
 
22
 
! Отговори
Ицо преди 4 седмици
Мале тоя Киро .... какво общо има това с документните измами на Лена!?!? Ти представяш ли си питат те на улицата "колко е часа" а ти почваш да говориш за Пашата, Карамански или Райко кръвта... Тотално не знае къде се намира тоя.
98
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кирилееее! Загубеняяякооо! Лъжецоооо! Измамникооооо!
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Петков даде фалшиво показания. Само да се стигне до момента, в който са ненужни на ГЕРБ и ще Бориво ще задейства нешата и Кирлка ще е затворник за 2 до 4 години.
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 91 - Баш тяхна рабита е, ама карай ...
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кико Т.ъпото ми стана по-противен и от Боко Тиквата, и само как криви муцката като дума
94
4
 
12
 
! Отговори
Боклуците са .... преди 4 седмици
*** са Кирил и Петко Петкови, Асен Василев, Николай Денков, Настимир Ананиев и отбора юнаци, които като част от Реформаторския блок се мазниха на Бойко Борисов, а след пандемията си повярваха, че са сила и се опитаха да го свалят! Само че всички те бяха маши в ръцете на други хора, чиято крайна цел е приобщаване към Евразия е БРИКС!
93
4
 
6
 
! Отговори
. преди 4 седмици
До Алекса "Кьорав да си пак ще видиш че Борисов Киро Асен Пеевски и Христо са едно и също нещо ! Кукли на конци !".......така-така :)))) , а копейките и чалгарите не са :))) те са нещо друго , нещо като пар цали на въже , а БКП те са си направо червено знаме със сърп и чук !!!
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От трйката Алексей Петров, Румен Николов-Пашата и Боко Борисов останаха само Пашата и Боко живи. Май са вдигнали мерника и на Пашата. Дойде и неговия ред. Опитват се да вдигнат скандал и да го спасят - ще кажат че с основание се е уплашил и е избягал в Дубай. Ама дали ще се получи? Пари по ПВУ няма!
91
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Киро е полезен ***. Той разби системата като камикадзе и лъснаха много истини и тайни на Политическите измамници и техните Обръчи от фирми.
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ха скандал!? Кирил Петков тепърва загрява, това не е никакъв скандал за него, а просто ежедневие!
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Vsichko shte si kajat !