Нинова скочи за частната детска болница: Това е моделът ГЕРБ

Скандалите били ежедневие, само БСП била алтернатива
28
Нинова скочи за частната детска болница: Това е моделът ГЕРБ
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува служебното правителство за разрешението за изграждане на частна детска болница, въпреки че по разпореждане на премиера Димитър Главчев то беше отменено вчера.

„Първо стои въпросът защо са  приели да е частна болницата. Служебният кабинет е реден от Борисов и е нормално да провежда политиката и да възстановява модела на управление на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан г-н Главчев, че тепърва разбира. Това нещо е гласувано в Министерски съвет, подготвено е. Реакцията на ГЕРБ показва, че не са безучастни към това нещо. И ако нямаше публично  реакция сигурно щеше да мине и замине по празниците тихомълком. Така че нашата оценка на служебния кабинет, че това е ГЕРБ,  се потвърждава и от действията на Главчев и МС. Това е модела, срещу който ние толкова години се противопоставяме и ще продължи“, коментира тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Нинова днес заяви още при регистриране на листата на "БСП за България" за Европейските
избори. , че левицата ще защитава българския национален интерес.

„Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени. Изпращаме хора, които ще защитават българския интерес. Искаме да сме равноправни с другите европейски държави. Да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка“, каза тя.

По думите й евродепутатите от левицата ще настояват за преразглеждане на зелената сделка, така че да е в полза на българската енергетика и българските работни места.

„Българските земеделски производители  да получават същата субсидия като европейските. Да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген и да ни се поставят условия за връщане на бежанци. Ние сме изпълнили всички условия за пълноправно членство. Ще се борим да не се приеме решенията в Европа да се вземат с мнозинство, а не единодушно. Това означава малките държави да бъдат изхвърлени от вземането на решенията“, посочи Нинова.

Според нея съчетаването на двата избора – за ЕП и за НС, ще доведе до по-висока избирателна активност, което е добре за всички партии и за България като цяло – да има по-висока представителност.

„Носим отговорност за БСП и сме абсолютно различни от това, което се случва в последните месеци. Сглобката се сглобява, разглобява. Разправии и спорове – изваждане на корупционни схеми или подозрения за такива. Това не работи добре за активността, ще отблъсне много хора. Включително и вчера с този скандал за детската болница. Всеки ден скандали и затова имаме моралната претенция, че сме алтернативата на всичко това. Тъй като в последните години, а особено и в последните месеци се разграничихме категорично от сглобката и политическия модел на ГЕРБ, който се възстанови в България“, отсече соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПизбориНинова
Още от Политика
Фермери искат създаване на гаранционен фонд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
БСП е една от най декомунизираните партии в момента, след като много партийци я напуснаха, а други бивши такива основаха актуални партии, маскираха се като евроатлантици, за да усвояват европари и пасат националния бюджет! Последователна в действията си към мафията Греб и сателити! Имат и отстъпления, като връщането на хартиения вот, но Корделия е по информирана в тези неща и действително някой може да бърника машините! От парламентарно представените са най свестни именно БСП!
6
7
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 4 седмици
До гражданин. Уф, писнало ми е от такива като теб, които дишат единствено благодарение на омразата си към ГЕРБ и Борисов. А преди те да се появят в политиката по-добре ли беше бе, оххлюв? Или сега при променкаджиите? Глу.пак.
5
3
 
9
 
! Отговори
Винету преди 4 седмици
Щях да бъда безкрайно изненадан ако не беше обвинила ГЕРБ. Скоро ако има слънчево затъмнение нали се сещате кой ще е виновен?
4
9
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 4 седмици
Ама цялата ди държавна управа е по модела ГРАБ . Докато боко е на свобода все ще е така !!
3
0
 
12
 
! Отговори
МОДЕЛЪТ - КОРНЕЛИЯ : преди 4 седмици
ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА БСП......... БЛАГОДАРИМ ТИ, КОРНИ..!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Защо, Нинке? преди 4 седмици
Тук имаме сериозно предложение, коректни данъкоплатци сме. Предлагаме онези, които никога не плащат данъци, нито сметки, нито билети в обществения транспорт, занапред да се церят в частни лечебни заведения. Ние вече няколко десетилетия плащаме техните разходи, нека занапред ние да ползваме държавните здравни заведения, защото така или иначе те съществуват благодарение на платените от нас данъци! Така че, нека има частна детска болница, за онези. Нали всяка палачинка рано или късно се обръща?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
17 327 починали са гласували за Байдън на изборите през 2020г. в Мичиган.И това дори не е върха на айсберга. Щом това се случва в САЩ, какво мислите, че се случва в България. И след като това е ясно на всички, все още има хора, които отиват до урните да легитимират фалшивите избори ... и след това да ви кажат - вие си ги избрахте! Всички политици в затвора до живот!