Главчев сезира ДАНС и прокуратурата по случая с МБАЛ „Мама и Аз“

Ще се направи пълна проверка на фактите и обстоятелствата
Обновена: 3 май 2024 11:08 | 3 май 2024 11:04, Елка Василева
82
Главчев сезира ДАНС и прокуратурата по случая с МБАЛ „Мама и Аз“
Снимка: архив, БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, гр. София, съобщи правителствената пресслужба.

Целта е да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение.

Още по темата
Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта.

На 30 април Министерският съвет излезе с решение, с което одобрява изграждането на частната болница "Мама и аз" в София. В плана на лечебното заведение бе предвидено да има педиатрично отделение с 40 легла. Това предизвика широк отзвук, като от обществения съвет за Националната детска болница алармираха, че частният проект ще "изтегли" кадри от все още непостроената държавна педиатрична болница.

Заради обществената реакция още на следващия ден, 1 май, Министерският съвет отмени решението си. Междувременно от инвеститора на частното заведение съобщиха, че не са имали намерение да създават "частна национална детска болница" и се отказват от създаването на педиатрично отделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от Избори 2024
Симеонов: Младите хора у нас са опасно дистанцирани от политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
16
 
! Отговори
МАфия,БГ. преди 4 седмици
Главата е клиент за Пандела.Съд и затвор в Диарбекир Толупа също е за там.
57
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
Я пак? Министър председател на ГЕРБ ще сезира ДАНС за да направят проверка на министър на Герб за това, че се е опитал да изпълни заръката на баш баш Бойка калдаръм кадъна? Тия направо изплискаха водата! Абе Главанак, тоя министър нали уж ти го назначи или искаш да се дистанцираш от списъка Боко-Шиши които ти връчиха господарите ти при предлагането на министрите?
56
2
 
13
 
! Отговори
Главун преди 4 седмици
Главчев ще проверява себе си. Гласува, пляска, благодари, а после...проверка! От герберските калинки вони на послушание, корупция и простотия.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Служебното правителство на ГЕРБ нещо не му се получи далаверата и сега се прави на неразбрало.
54
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
....па чак и ДАНС бил щял да "сезира" ?!?!..Се едно едно разрешително за ОФИЦИАЛЕН строеж Е "заплаха за националната сигурност"....Боже,Боже,ние ли сме си бклци,Ти ли ни имаш зъб нещо,но нещата са много зле..
53
3
 
7
 
! Отговори
ДО ПРЕЗИДЕНТА преди 4 седмици
Господин Президент , Моля за Надзор на това Престъпление .Има всякакви инсинуации на тази тема , включително за Незаконно Донорство и Износ на Органи от ДЕЦА .
52
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
тежкото заболяване на Тиквата-да казва сутрин едно,на обяд друго,вечер-трето,явно е СИЛНО ЗАРАЗНО ...Ей го и тоя нееещастник :-Същия главанак като Тиквун..Сабайле -"МОЖЕ",на обяд-"НЕ може"..Очаквайте довечера "Ще видим"..
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То тъкмо на Христовия празник Васил Терзиев Чичовото е наслагал билдбордове в цяла София с хомосексуалисти.
50
11
 
5
 
! Отговори
Промяната преди 4 седмици
Факт е, че променкаджиите не построиха абсолютно нищо за четири години управление - да ги питам, например какво стана с шумно обявената от тях болница в Ямбол? Колкото построиха пет моста над Дунав и три тунела под Стара планина, толкова построиха и болници, а камо ли детски, които са доста по сложни за оборудване.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Герберски ***. Такъв беше и като председател на НС, такъв и като служебен премиер. В ГРОБ ги избират само с конкурс, кой от кой по - подъл, крадлив, нагъл и арогантен! Честито на всички министерски чиновници- ГРОБАЧИЙСКИТЕ избиратели. Нали и те захлебват чрез усвояване на ЕВРОПАРИЦИТЕ! Явно те са от групата на ПРОСТИЯ МАТРИАЛ.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Върви през гората бракониер , абсолютен главоч , спират го горските - Какво е това на рамото ти ? Бракониерът отговаря - А, калинка . Горските му казват - Не , на другото ти рамо ! Бракониерът крещи - Ау , ужас, Глиган ! .... историята се повтаря . шефът късно се обади за смирение не че това има значение у БГ ,но за парлама пред публиката
47
15
 
4
 
! Отговори
Браво на Главчев преди 4 седмици
Пак бързо разреши проблема, както с външния министър. А душманите му само мрънка и клеветят - друго и не могат
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За поредна година се доказва в каква нова османска империя живеем.На байрам мюсюлманите са поздравени от всички политици и институции, а за нашите христови празници се мълчи.
45
7
 
1
 
! Отговори
Дрънканиците преди 4 седмици
на пп-трола по-долу само могат да разсмеят разумните хора. ПП са целите омазани в говняни схеми а *** срещу другите.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До до 27Ти защо досега не построи и ти детска болница с СМС дарения, дай ни пример?
43
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кирил Петков се е опитал да лобира за частната болница, срещу комисионна от инвеститора, разбира се!
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Играе се предизборен цирк нищо повече. Защо ДАНС не разследваха една къща в Бърселона тогава?
41
1
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Акция ,,Изпиране" - пореден епизот! Громим нередностите и схемите! Греб в действие в борбата за чистота и справедливост!
40
2
 
6
 
! Отговори
Подсказвам преди 4 седмици
на пипитата и ***, че така действат отговорните хора. Сбъркал, отменя решението! А не, аз съм винаги прав! А после, кой ми ... в гащите!
39
2
 
15
 
! Отговори
Абе преди 4 седмици
У България всички са страшни леваци. Все сезират ДАНС и прокуратурата. ДАНС отговаря за националната сигурност, шпиони и прочее. Никаво отношение не може да вземе към тая болница. ДАНС дори няма разследващи функции. Важно е пушилка да се вдига. А най-смешното е, че решението за тая болница е подписано лично от тоя.