Росен Желязков: Никога повече експерименти като "ротация"

Последните правителства бяха формални, без подкрепа
9 май 2024 09:36, Петър Бойчев
38
Росен Желязков: Никога повече експерименти като "ротация"
Снимка БГНЕС

Такива експерименти като ротационни правителства и ротации повече не трябва да се допускат. В един момент тази изглеждаща като чисто техническа тема се превърна в детонатор, който взриви политическия живот. Това каза по БНТ Росен Желязков, председател на 49-ия парламент.

Последните правителства бяха формални, те нямаха ясна политическа основа, събираха по необходимост мнозинство за политическа подкрепа, каза още Желязков.

Според него Конституционният съд ще каже дали е имало смисъл от промените в Конституцията. „Но аз съм сигурен, че в частта за служебния кабинет се създадоха трудности. Защото съчетанието между парламент в кампания и служебен кабинет, за който никой не иска да поеме отговорност, е много лошо нещо", каза Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Политика
Пеевски: ЕС е силен, защото е единен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе росенчоо, Денков като си подаде оставката, така както се бяхте разбрали, ти що не си я подаде, така както се бяхте разбрали? Ицо хазарта, с който се познавате от поне 20 години, много добре каза какъв си бил преди и в какво си се превърнал сега...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ППДБ по никакъв начин не трябва да влизат отново в каквато и да е договорка с ГЕРБ-ДПС, да ги оставят да управляват сами да затънат до уши! Без никакви компромиси, видяха че с мафията не може да се работи. А ГЕРБ-ДПС да управляват въпреки че ще е лошо за България и ще затъваме все повече с кражби и постни пици, но българина трябва да си изпие докрай горчивата чаша която сам си пълни като гласува за ГЕРБ-ДПС. ГЕРБ-ДПС събориха правителство Денков, така че да се управят.
7
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
Този състои във основата на костинбродската афера.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Г-н Желязков, комбинацията между действащ парламент и служебен кабинет я измислиха вашите съюзници Иванов от ДБ и завършилият Меката на българската правна мисъл Делян (Шиши) Пеевски. Боце от Банкя с ПП ГЕРБ гласува за тази недомислица. Така че тази простотия е и ваше творение.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ха
4
0
 
6
 
! Отговори
Държавна мафия преди 3 седмици
Нали и тази под лога се мъкна до Киев, да види за какво става дума. Ако с некадърността и простотията си успеят да ни вкарат във война, такива експерименти и ротации ще видят, че целият зайчарник и евроатлантическото пространство ще им се видят тесни.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ са основните виновници за инсталирането на ПП -ДБ и за опоскването на Българската армия! Освен това ГЕРБ плащат на Любо Жечев, Симон Милков, Чефо, БТВ, Нова и БНТ за пропаганда! Масата от народа е манипулиран и вкаран в заблуда. Социологическите агенции са средството за манипулация, а медиите са средството за манипулиране!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гнусното човече го свалиха най-позорно от поста. Така му се пада. И защо още е тук, а не на украинксия фронт
1
1
 
6
 
! Отговори
Бойко Разбойко преди 3 седмици
Голият *** си извоюва луксозната почивка в Брюксел. Простият матриал да не си въобразява ме Гробачията ще защитава интиресите на БГ. Ще има последващо евроусвояване .