Екшън в Дупница: Кмет издигна руското знаме, свалиха го, той пак го издигна

Не сме скъсали отношенията с Русия, обяви Първан Дангов
10 май 2024 08:37, Петър Бойчев
470
Екшън в Дупница: Кмет издигна руското знаме, свалиха го, той пак го издигна
Снимка БГНЕС

Уникален екшън се разигра в дупница в Деня на Европа и Деня на победата. Руското знаме, издигнато редом с българския трибагреник и флага на Европа на пилоните пред Общината в Дупница, предизвика политически скандал, съобщи БТА.

Бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник, художникът Николай Табаков на два пъти го сваля. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

По нареждане на кмета на града Първан Дангов (БСП) обаче то е било поставено отново.

На площада в Дупница звучали и руски песни в прослава на 9 май – „Вставай страна огромная!“ и други. Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден“, каза за БТА Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация.

„Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи“, каза пред БТА Дангов, който получил обаждане от Държавна агенция „Национална сигурност“ да свали знамето.

"Действах под афект, плодащът бе озвучен със „Ставай страна огромная“, а на пилона пред Общината се вееше руското знаме!", каза Табаков. Той призна, че на два пъти е свалил вчера руския флаг от пилона пред общинската сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от Политика
Предизборната кампания започва, 20 партии и 11 коалиции ще се борят за гласа ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как, нали Чичо Сам ни освободи от турско робство, този кмет не знае ли историята
314
11
 
19
 
! Отговори
Чест и почитания, преди 3 седмици
Господин Дангов!Един истински български патриот и родолюбец,който има смелостта и решителността да направи това,които много други не посмяха!!!Историята трябва да се учи,знае и помни такава,каквато е,пропита с кръвта на нашите знайни и незнайни войни,дали живота си за нашата свобода,а НЕ да се пренаписва,трие или изтрива в полза или угода на други,чужди интереси и народи,защото "Слава богу",паметта на народа е все още ЖИВА,а не продажна и услужлива!!!
313
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
РУСОФИЛИ ПОМНИТЕ ТОВА КОЕТО ВИ Е НАБЛЪСКАНО В УМА, ХАЙДЕ ДА ПОРАЗСЪЖДАВАТЕ !СЛЯПАТА ЛЮБОВ Е ЗАБЛУДА !ВИЖТЕ МАКЕДОНЦИТЕ! ПРАДЯДО БЪЛГАРИН А ТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ! СЛУШАМ И СЕ ЧУДЯ ЗАЩО!АМИ ЗАЩОТО НЯКОЙ 50 ГОДИНИ ИМ КАЗВА КАКВО ДА МИСЛЯТ!ТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ! НИЕ ИМ СЕ НАДСМИВАМЕ!ДА ДА АМА КАТО СЕ ОГЛЕДАМЕ И НИЕ като МАКЕДОНЦИТЕ! ИЗПИЛЕНИ МОЗЪЦИ!
312
12
 
11
 
! Отговори
До Катя преди 3 седмици
От солидарност с нападната страна, която се бори за свободата си. А реално и за тази на цяла Източна Европа
311
9
 
24
 
! Отговори
Катя преди 3 седмици
До Анонимен А защо пред СОС се вее украинското знаме?!
310
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-забавното е, че ако Хитлер не беше сглупил да атакува Сталин, щяха да са си съюзници, докато Хитлер е окупирал Европа и се е борил с Британия. И сега същите дето ми плямпат срещу нацизма, щяха да обясняват колко бил добър
309
6
 
9
 
! Отговори
До Хахо преди 3 седмици
Хората с робско съзнание ще почитате. Дори и чеченските ислямистки главорези ще почитате на колене между краката им, защото вече се водят защитници на православието.Между другото самите руснаци ги мразят и се страхуват от тях, но нищо не могат да направят, защото ги пазят.
308
18
 
28
 
! Отговори
Хахо преди 3 седмици
Браво на кмета.Така трябва да почитаме Русия
307
11
 
14
 
! Отговори
До Историята преди 3 седмици
А знаеш ли какво прави Сталин докато Западна Европа воюва с Хитлер? Праща му гориво, защото са съюзници.Дори в този момент нашите комунисти агитират за Хитлер. А да напомням ли, че докато Полша се бори срещу Хитлер Сталин я удря в гръб. Има много мили снимки на побратимяванията на съветски и немски войници на полска територия.
306
5
 
14
 
! Отговори
Хахо преди 3 седмици
Тоя *** Тютюнов или Табаков защо не му теглиха един хубав шут
305
7
 
9
 
! Отговори
До Историята преди 3 седмици
Вземи научи историята, а не пропагандата.Грам не отстъпиха ли.Вермахта стигна до Москва и Сталинград и Кавказ.Арменци, Таджики, литовци...за руското величие ли са се борили? Всъщност ти показваш СССР е илюзия, а това е било просто руска империя.После сме против империализма.А тези войници кой ги извозва храни и облича според теб.САЩ превозват милиони тонове всякакво оборудване с цената на хиляди загинали моряци.Най-добри съветски пилоти летят на американски кобри
304
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този от ПП трябва да бъде хвърлен в другата кофа!
303
1
 
0
 
! Отговори
До Историята преди 3 седмици
Ходи попрочети още малко история... Собственоръчно вика хахахахха
302
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз си купих една изтривалка за крака с американското знаме за офиса. Дали ще дойдат от ДАНС да ме арестуват??? :(
301
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До .--- Какво казва Шарл дьо Гол на европейският елит преди години : ----''САЩ Е ДАЛЕКО , АНГЛИЯ Е ОСТРОВ , А РУСИЯ Е В ЕВРОПА '' ! Е , нещо ?
300
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо го преставят този кмет за върл русофил след като той държеше и американското и британските знамена и просто каза, че няма още пилони за да издигне и тях? Но пещерните русофили веднага почнаха да го поздравяват и тнт. Голяма подкрепа за БСП, ама само на думи и само във форумите на ДНес.бг Ще дойдат избори и пак ще видите резултатите на БСП спайдушени.
299
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Са, българското знаме се вее защото сме в България. Европейското се вее защото сме в европейският съюз. За чий се вее руското ? Победата над фашизма не е лично руска заслуга, че тяхното само да се вее на 9-ти. Освобождението ? Тогава знамето е било различно, а сега тези дето я управляват са от семействата на комунистите дето са избили руснаците които са ни освободили защото са били царисти. Няма причина да се вее руско знаме над българска институция в този или който и да е друг ден.
298
10
 
24
 
! Отговори
Историята преди 3 седмици
Няма как света да забрави какво направи Съветския съюз за Европа! Благодарение на тях днес Европа я има, такава кавато я познваме.Победиха собственоръчно Германия минавайки през цяла Европа, а по късно довършиха на терен и Япония с цялата им квантунска армия. Милиони мъже умряха, за величието на Русия и свободата на Европа, но не отстъпиха и метър земя. Нали никой не си представя, че временни политически марионетки, един наркоман и един старец с деменция ще променят историята...
297
16
 
6
 
! Отговори
До . преди 3 седмици
Ето още един, който без замисляне рецитира опорки. Без идея да си има какво всъщност е фашизъм. А защо еврпейци в кавички. Ако не си разбрал путин съвсем официално обяви, че Русия е по--близка с Азия. А руското православие по-близко с исляма и корана, отколкото с останалото християнство. Така, че европейците са си ЕВРОПЕЙЦИ, а руснаците са ЕВРАЗИЙЦИ
296
21
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 305 преди 3 седмици
ЛЪЖА. Руското знаме НЕ се е вяло никъде. В Германия даже имаше забрана. И имаше кадри от 8-ми как полицията отнема такива знамена на "руски патриоти",които кой знае защо седят във фашисткия и джендърски запад, а не отидат да работят за майка Русия.Същите като нашите русофили, които живеят или ходят на почивка на запад и се гордеят как децата им учат на запад, но иначе го плюят и се умиляват от Русия