Доц. Киселова: Промените в Закона за хазарта бяха приети не по правилата на Конституцията

Експертът очаква промените да отпаднат след няколко месеца
Обновена: 13 май 2024 21:20 | 13 май 2024 20:54, Красимир Ангелов
7

Президентът Румен Радев няма да наложи вето на промените в Закона за хазарта, с които се въвежда почти пълна забрана на рекламата на хазарт и таван за надценка на хляба. Какво следва от това?

"Разпоредбите и начинът, по който беше приет Законът за изменение и допълнение на Закона за хазарта и тези, които слагат надценка на хляба като таван, бяха приети не по правилата на Конституцията и правилника на Народното събрание, но очаквано президентът забави максимално дълго, до възможно най-крайния срок - утре трябваше да бъде обнародван законът или да бъде наложено вето, за да могат тези, които биват засегнати от законите, да съобразят поведението си", каза конституционалистът доц. Наталия Киселова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя посочи, че няма да има дълъг период, в който да се прилагат новите промени, след обнародването в държавен вестник, а срокът е три дни. Това означава, че след събота не би трябвало да виждаме реклами на хазартни игри в медиите, нито в близост до учебни заведения, а таванът за хляба трябва да съобразен с реформите.

"Браншовите организации с право скочиха заради начина, по който беше приет законът - в рамките на няколко дни. Свидетели сме на други, много по-важни закони, които доста време се бавят и някои не намериха място в работата на Народното събрание", заяви доц. Киселова за Bulgaria ON AIR.

Според нея е напълно вероятно тези дейности да са част от предизборната кампания на политиците и не изключва варианта, в който след няколко месеца промените в Закона за хазарта и тавана за надценката на хляба ще отпаднат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Политика
Радев: Институциите трябва да приобщават младите към своята работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кви закони ,и кви 5 лева,по черноморието всичко е разрешено жилавите дребни израелци че играят там )))
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както знаем И Христо и Пеевски са ерудирани юристи и конституционалисти. Комарнитски трябва да направи най-накрая карикатура на Христо седящ в скута на Пеевски, посръбвайки мазно турско кафе с едната ръка докато милва Пеевски, който облещен и изпотен пише конституцията. На стената трябва да е другия конституционалист на ГЕРБ - Яне Янев, той пишел герберската конституция на поляната с кравите си, те му давали най-смислените съвети.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво, тъкмо даде повод за Хр Иванов пак да прави коалиция с Пеевски заради изключително важни промени в конституцията за проблемите на хазарта. Както знам, Христо направи изключително важни промени в конституцията които касаят всеки гражданин-направи зависими ВСС от водещите партии и те няма как вече да ги разследват и подари служебните правителства на ГЕРБДПС. Но най-важното бе позата в която го направи - седнал в скута на Пеевски, какво ли не бих дал да видя тази мила картинка.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Телевизиите се оляха, стотици милиони печалби от реклами за хазарт, бързи кредити и платени политически манипулации, къде е СЕМ, реклами през 15 минути и манипулации денонощно!
2
0
 
3
 
! Отговори
Гaля преди 3 седмици
Baжнoтo e ga ca cъrлacyвaнu c nocoлcтвoтo!
1
0
 
8
 
! Отговори
То преди 3 седмици
Много неща са против конституцията!