Нещо ново на Великденската маса

Защо не печени пролетни агнешки ребърца с аспержи?
Спонсорирано съдържание | Обновена: 29 апр 2013 09:32 | 29 апр 2013 09:31,
Нещо ново на Великденската маса

Ако сте избрали да приготвите класическото меню с агнешко месо за Великденската трапеза, защо не опитате да го поднесете по малко по-различен начин тази година? Например печени пролетни агнешки ребърца с аспержи.

Ако все пак сте решили на трапезата да присъства цяло агне, може да направите специална глазура преди да го опечете. Възможните варианти са много, но ние ви препоръчваме да смесите японски соев сос Kikkoman, малко конфитюр от кайсии и мащерка. Резултатът ще ви изуми!

Салатите пък могат да се приготвят от настъргани тиквички и моркови, подправени отново с японски соев сос Kikkoman и оризов оцет. Последният традиционно се използва за приготвяне нa ориза за суши, но японците много често мариноват с него пресни чушки, моркови или краставици малко преди да ги сложат в салатата. Накиснати само за 30 минути във вода и няколко капки оризов оцет за суши и ястието вече придобива невероятен вкус.

А защо именно този бранд ви предлагаме, за да направите Великденските си ястия по-различни?

Kikkoman е най-продаваният японски соев сос в света. Майсторите готвачи ценят дълбокия му аромат и уникален вкус, а не на последно място и натуралния му произход (за японците истинският соев сос се произвежда само от соя, вода, пшеница и сол и ферментира по естествен път поне 6 месеца; всичко друго, което има в състава си нещо различно от изброените 4 съставки, те просто не наричат „соев сос”, а само „сос”). Не съдържа генно-модифицирана соя!

Голяма заблуда е, че соевият сос се използва само за суши или само в традиционната азиатска кухня. Напротив, това е универсална подправка, която намира приложение както при приготвянето на основни ястия и марини, така и като база за различни салатни дресинги.

Запомнете едно основно правило: Не прекалявайте със соевия сос! В противен случай  ще решите, че той е прекалено солен. А истината е, че ние европейците често пъти сами „пресоляваме манджата”. Няколко капки са напълно достатъчни.

А ако сте замислили далеч по-екзотични решения за Великденското меню, вижте нашите предложения тук.


Спонсорирано съдържание