Потече първото олово от новите мощности на КЦМ 2000

Компаният е инвестирала в проекта над 200 млн. лв.
Спонсорирано съдържание | 16 юли 2014 16:12, Екип на Dnes.bg
Потече първото олово от новите мощности на КЦМ 2000
Снимка КЦМ

Потече първото олово от новите мощности по проекта ТОРП на Комбината за цветни метали (КЦМ 2000), съобщиха от комбината.

На 15 юли тази година стартираха задължителните горещи проби в Ново оловно производство (НОП) и към 20.00 ч. потече първият разтопен метал.

НОП е част от мерките на КЦМ 2000, насочени към повишаване нивото на съответствие със световните стандарти за безопасни и здравословни условия на труд, към подобряване на енергийната ефективност и, не на последно място, към подобряване на финансовите резултати.

Технологичните газове от пещта бяха подадени към Инсталацията за очистка и производство на сярна киселина, като по този начин се гарантира пълното спазване на екологичните норми, а самият процес е технологична новост.

Компанията инвестира в реализацията на проекта „Технологично обновяване и разширяване на производството” над 200 млн. лв. Това е най-голямата инвестиция в историята на бранда. Очаква се към края на м.септември да бъдат постигнати гаранционните качествени показатели и проектния капацитет на произвежданото олово.
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации