Саймън Хезълдейн: С удоволствие ще споделя моите изпитани тайни в преговорите

Експертът идва у нас за второто издание на “Mr. Negotiator” на 30 септември
Спонсорирано съдържание | Обновена: 1 сеп 2014 08:58 | 1 сеп 2014 08:56, Екип на Dnes.bg
Саймън Хезълдейн: С удоволствие ще споделя моите изпитани тайни в преговорите
Саймън Хезълдейн

Саймън Хезълдейн е автор на бестселъри и водещ експерт в областта на преговорите и продажбите. По време на второто издание на “Mr. Negotiator” (http://mr-negotiator.com) той ще представи мощни практически тайни, които ще ви дадат уменията да постигате по-големи успехи в преговорите и по-добри печалби за вашия бизнес.

- Саймън, какво е най-голямото предизвикателство, пред което си се изправял в кариерата си? 

- Това най-вероятно беше напускането на стабилна работа, за да създам свой бизнес в средата на рецесия! Със сигурност можех да избера по-лесен път да започна собствен бизнес, но аз вярвам, че ако сте добър във воденето на преговори, тогава можете да създадете своя собствена икономика!

- Би ли споделил каква е основната разлика между продажбите и преговорите?

- Продажбата убеждава клиентите да купуват, а преговорите са причината те да са съгласи на условията, при които продажбата ще се осъществи. За да бъдете успешни, трябва да разберете, че е необходимо различен тип поведения при продажба и при водене на преговори. Точно това ще споделя с българската си публика на 30 септември в София!

- Кои са четирите различни типа преговарящи?

- Науката ни показва, че личностите на хората са зависими едновременно от  генетичните фактори и заобикалящата среда. Взаимодействието между процесите, които протичат в нашия мозък и това кои области предпочитаме да използваме определя нашата личност и поведение. Въпреки че всеки е уникален и различен, има 4 основни типа личности, с които се сблъскваме: 

експресивният преговарящ, който взима бързи решения, често и по интуиция, и който обича нови идеи и концепции;
стабилният преговарящ, който не обича конфликтите, интересува се от добрите отношения и взима бавно решения, тъй като предпочита нещата да останат стабилни;
водещият преговарящ, който взима бързи решения и иска постигане на резултати;
аналитичният преговарящ, който взима много внимателни решения и обича първо да събере много данни и информация;

- Каква е истинската причина да се отхвърлят предложения по време на преговори?

- Най-голямата причина е, че хората не успяват да съберат достатъчно информация за това какво е важно за другата страна. Твърде много преговарящи се фокусират прекалено върху това, което те искат. Ако се фокусирате върху това, което другата страна иска, ще получите много по-лесно това, което вие искате.

- Кои са петте критични етапи на всички преговори?

- Подготовка & Планиране
Обсъждане  (и/или спор)
Отправяне на предложение
Сделка
Поддържане на взаимоотношенията

- Разкажете ни повече за вашата конференция в София на 30 септември. Какво могат да очакват хората?

- Идвам, за да заведа хората на едно вълнуващо пътешествие - от самото начало на процеса на преговори през целия път до успешния край, когато приключва сделката и вие получавате пари в банковата си сметка. Идвам, за да покажа на хората, които ще посетят семинар “Mr. Negotiator”, как да бъдат по-уверени и високо ефективни преговарящи. Идвам, за да разкрия някои от най-новите си изследвания върху това как човешкият мозък се държи по време на преговори и как можете да използвате това предимство.

Бил съм в България много пъти на почивка и обичам страната ви много, така че ще бъде голямо удоволствие да споделя моите изпитани и доказани тайни в преговорите на 30 септември в София!

Повече информация за Саймън и програмата на неговия семинар в София, можете да намерите на: http://mr-negotiator.com/
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации