Търсите училище или университет. Колебаете се. Ето къде може да намерите отговорите

Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” дава отговорите
Спонсорирано съдържание | 19 яну 2015 10:55, Екип на Dnes.bg
Търсите училище или университет. Колебаете се. Ето къде може да намерите отговорите
Снимка: Darbi College

Януари е месецът, в който е най-подходящо младите хора и техните родители да направят своите проучвания за униветситет, средно училище или езикова ваканция в чужбина. За да бъде изборът на вас и вашите деца най-правилен, информирайте се и се доверявайте на специалистите.

Образованието в чужбина е стремеж за много млади хора и техните родители.

На 25 януари, хотел „Радисън” – София и на 27 януари, Гранд хотел „Димят” – Варна ще се проведе Двадесет и второто издание на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, организирано от Консултантска къща „Дарби”.

Изложението е насочено към всички възрасти и на него ще бъдат представени езикови ваканции в чужбина, средни бординг училища и университети от Европа и Америка.

Най-важното – по време на изложението учениците ще могат да положат безплатни тестове, да получат компетентен съвет за избор на училище или университет, а родителите да ползват отстъпки от цените на предлаганите обучения.

През месец януари, за шести пореден път, ще отвори врати традиционният за Консултантска къща „Дарби” Магазин за езикови ваканции със специални отстъпки.. Магазинът ще работи в периода 19 януари – 18 февруари 2015г и ще предложи атрактивни намаления, които и тази година обещават незабравими приключения и забавления.

На „щандовете” му ще откриете новия каталог с предложения на „Дарби” за незабравими летни приключения и забавления и да закупите езикова ваканция с намаление. Всички групови програми на Консултантска къща „Дарби” ще бъдат с от 3 до 10% отстъпка. Ще можете да се запишете и по индивидуална програма, отстъпките по някои от тях са до 200 лири.

Ваканциите тази година са в Англия, САЩ, Германия, Франция, Италия, Малта, Испания и др., а за най-подходящата ще ви ориентират консултантите на „Дарби”.

50 стипендии могат да бъдат спечелени от ученици, които искат да завършат средното си образование в чужбина. Условията за получаването им ще научите при представянето на средните бординг училища, които са силно застъпени в тазгодишното изложение.

По време на изложението, ще се проведе традиционния конкурс за академични и футболна стипендии на средно училище Broke House College за учебната 2015/2016 година .

За четвърти пореден път в рамките на изложението се организира
„Училище за родители”. В него родителите ще  получат максимално полезна и подробна информация за образователните възможности, стоящи пред техните деца. Най-важните теми в часовете в „Училище за родители” са свързани с предстоящия избор на училище, образователна програма и начало на обучението, не само в чужбина, но и в България.

Тест за кариерно ориентиране – полагането му ще може да ориентира кандидат-студентите при избора на университет в чужбина. За тези, които се колебаят, това е една възможност, която съчетана с персонална консултация, ще направи изборът по-лесен.

Образователният път на всеки кандидат-студент е различен, в зависмост от приоритетите, които залага в живота си. Познаването на всички достъпни варианти, дава възможност за информиран избор, който е в основата на всяко успешно начинание. И тъй като събирането, обобщаването и анализирането на полезната информация не е лесна задача, всички посетители на Изложението, ще могат да обсъдят възможностите, начините и условията за кандидатстване в лична среща с консултантите на Дарби и представителите на различни Европейски университети.

Голяма част от европейските и американските университети провеждат така нареченото „условно кандидатстване”, което в някои случаи се извършва дори година преди началото на обучението – типичен пример за повечето университети във Великобритания, Швеция и САЩ. В другата крайност са университетите, които разглеждат само пълни комплекти документи и очакват от кандидатите в много кратки срокове да представят и окончателните си дипломи заедно с останалите документи – такива са повечето немски университети и някои институции в Белгия и Австрия. Когато са избрани подходящите университети е важно прецизно да се подготвят нужните документи, за да не се окаже, че едно цяло кандидатстване е провалено, заради незнание как да се попълнят правилно формулярите.

Обучението в чуждестранен университет дава много възможности, но има и една основна предпоставка - умението на студентите да възприемат и възпроизвеждат академична информация на езика на преподаване в учебното заведение. Съответно всеки студент, който желае да се обучава на език различен от родния си, трябва да докаже, че владее този чужд език на нужното академично ниво. Важните тестове IELTS, чието полагане е задължително при кандидатстването в чужд университет с преподаване на английски език, ще бъдат представени също на изложението. Посетителите ще научат какво представлява един тест и какво е необходимо за неговото успешно взимане.

В помощ на родители и кандидат-студенти на изложението ще бъде предложена богата съпътстваща програма от практически семинари и презентации, които са напълно безплатни.
 
За повече информация: http://opendoors-fairs.eu/bg


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации