Световно признати лекари на симпозиум за рака на гърдата

Анадолу Медицински Център организира третия си Конгрес по онкологични науки
Спонсорирано съдържание | Обновена: 15 сеп 2015 17:24 | 15 сеп 2015 17:22, Екип на Dnes.bg
5
Световно признати лекари на симпозиум за рака на гърдата
Снимка: PR

Анадолу Медицински Център организира третия си Конгрес по онкологични науки. Темата на форума тази година беше ракът на гърдата. Водещата турска клиника постави на масата за обсъждане последните новости в методите за лечение на болестта, която покосява 1 400 000 жени всяка година.

Третото издание на симпозиума се проведе на 12 септември в Истанбул и беше посветено на методите на лечение и текущите изследвания на рака на гърдата от различни гледни точки. Темите, включени в конференцията, разгледаха възможните рискове, обсъдиха хирургичния аспект в лечението и приложението на лъчетерапията, молекулярните изследвания и образната диагностика.

Симпозиумът беше оглавен от проф. д-р Кайъхан Енгин, завеждащ отделението по онкологични болести в Андолу Медицински Център. Като лектори в различните панели на симпозиума се изявиха проф. д-р Недждет Юскент, специалист по онкология, проф. д-р Халук Думан, специалист по пластична и реконструктивна хирургия и самият проф. д-р Кейъхан Енгин като специалист по радиационна онкология.
   
В конференцията участваха световно признати лекари, специалисти в различни дисциплини и по този начин превърнаха здравния форум в събитие с международно значение. Сред известните участници бяха Марк Зютерлин, директор на Центъра за рак на гърдата към университета в Манхайм и д-р Елефтериос Мамунас, специалист по онкологична хиругрия в Центъра за ракови болести към Университата във Флорида. Специалистът по гръдна онкология, проф. д-р Бану Арун, представи разработките си от известната американска клиника - MD Anderson Center на тема генетичната предразположеност и диагоностика на рака и коментира темата за превенция на рака на хората от най-рисковите групи.

Домакините от Анадолу Медицински център получиха най-съвременните мнения от специалисти от цял свят и обсъдиха бъдещи стратегии за лечение. Участниците в здравната конференция се обединиха около тезата, че напредъкът в лечението на рака на гърдата се постига чрез успешно прилагане на мултидисциплинарен подход.

За повече информация посетете www.anadolumedicalcenter.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
За жалост е истина че са дръпнали много напред
1
6
 
2
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Турция е дръпнала напред в медицината

Спонсорирани публикации