Висшата лига на Англия - какво трябва да знаем?

Спонсорирано съдържание | 19 юли 2021 19:55, Красимир Ангелов
Висшата лига на Англия - какво трябва да знаем?
Снимка: Pexels.com

Английската лига е най-високото ниво на футбола на Албиона. Тя е и е най-популярната футболна лига, която се следи отблизо от над 4 милиарда футболни фенове по света.

Как “работи” English Premier League?

Понякога наричана EPL, Премиършип или Премиър лига, Англия висша лига е създадена през 1992 година.

Форматът включва 20 отбора, които играят в рамките за сезона по два пъти помежду си (веднъж като домакин и веднъж като гости). Сезонът обикновено продължава от средата на август до средата на май.

Отборът, който завърши след изиграни общо 38 мача с най-много точки става шампион на Премиър лига. Двата тима, които завършат на 2 - ро и трето място се класират за  Шампионската лига за следващия сезон, а четвъртият печели място в квалификационния кръг на EPL.

Отборите, заели 18, 19 и 20 място изпадат от Лигата и преминават в по-долното ниво на  английския футбол известно като Шампионата или Чемпиъншип. Две от местата на изпадналите тимове се заемат от първите два отбора с най-много точки в Шампионата, а за третото място на плейофи се борят отборите, завършили от 3 - то до 6 - то място в Дивизията.

Как се залага във Висшата лига?

Основата е важна

Ако тепърва навлизате в света не само на EPL, но и на спортните залагания, не бързайте. Преди това се запознайте с видовете залози и с управлението на банкрола. Този термин се използва за описване на различните стратегии, които бихме могли да използвате.

Повече  акаунти - по-добре

За да увеличите шансовете си не играйте само при едно буки, а си направете акаунти при поне няколко различни букмейкъра. Разбира се, преди да го направите трябва да прочетете внимателно условията, да се уверите, че букито е регистрирано и има право да работи на територията на страната.

Изградете стратегия

Един от най-важните стъпки при изграждането на стратегия е предварителното изследване. За щастие, стане ли въпрос за Висшата лига, всички букмейкъри предоставят както пълни анализи и прогнози, така и стотици статистически данни, за да подготвите добре “домашното си”. Преди да направите залог е добре и да разберете как функционират различните пазари за футболни залагания, за да сте наясно какви стратегиите можете да приложите.
 
Проучете внимателно тима, който е привлякъл интереса ви

Най-важното, без значение на кой пазар ще се спрете е винаги да проверявате подробно информацията за отбора (исторически данни за победи и загуби, състояние на екипа, форма на отделите играчи и т. н., и т. н.).
 
Срещите на живо са от значение

Разбира се, това не е абсолютно задължително, но ако искате да сте в час със ставащото в Англия висша лига не можете да разчитате единствено на спортните анализи, статистическите данни и на прогнозите на специалистите. Трябва да имате пряк поглед върху случващото се на терена, за да можете да реагирате адекватно. За щастие, всички уважавани букита не само предлагат разнообразни пазари за залози за Премиършип, но и залози на живо.

Не пропускайте бонусите

Обикновено  бонусите се предлагат на новорегистрирани играчи и ако вие сте такъв, в никакъв случай не ги подминавайте. Разбира се, това не означава да не се информирате предварително за условията, при които букмейкърите ги предлагат. Винаги бъдете внимателни, тъй като се случва да бъдат обвързани с определени условия, които може и да не ви допаднат.


Още по темата: Висша лига
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации